• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

24.03.2020

16:16

PODMORNIČARI O IZOLACIJI ZNAJU NAJVIŠE! Razgovarajte sa bližnjima, smejte se, ALI TO NIJE SVE, oni imaju i druge savete!

Zanimljivosti

PODMORNIČARI O IZOLACIJI ZNAJU NAJVIŠE! Razgovarajte sa bližnjima, smejte se, ALI TO NIJE SVE, oni imaju i druge savete!

Podeli vest

Tokom izolacije veoma je važno da ostanete u kontaktu s porodicom i prijateljima, razgovor je veoma bitan. Zafrkancija takođe, kažu podmorničari - esencijalna!

Ako neko zna šta je izolacija, to su sigurno ovi ljudi. Evo nekoliko njihovih saveta, kako da vam vreme u izolaciji prođe što lakše.

1. Rutina, rutina, rutina...
Rajan Remzi proveo je više od 20 godina u britanskoj mornarici i bio zapovednik nuklearne podmornice "HMS Turbulent". On ističe važnost strukture u dnevnom rasporedu, piše "BuzzFeed".

- Brzo razvijte rutinu i držite je se. To znači da sebi dajete vreme za pauze, dozvolu za opuštanje i da jasno odredite vreme kada ćete se fokusirati na posao - savetuje.

Foto: Shutterstock

2. Vežbanje
- U podmornicama nema puno mesta za kretanje, ali da biste bili mentalno spremni za sve zadatke, morate biti i fizički spremni i stoga je vežbanje veoma važno - ističe Remzi.

3. Zdrava ishrana
Ričard Kavana bio je operater na radaru u podmornici 12 godina i tvrdi da je zdrava ishrana od esencijalne važnosti, ne samo za fizičko zdravlje.

- Ako jedete nezdravu hranu, pašće vam serotonin i možete da zapadnete u depresiju - objasnio je.

S njim se slaže i Tom Herman, koji je u mornarici bio 40 godina i zapovedao je s dve podmornice.

- Tačno određeno vreme za jelo veoma pomaže. Možete da pratite nedelje po svojim dnevnim rutinama. Zbog manjka kretanja, apetit bi mogao da padne, pa je i zbog toga veoma važno da se držite rasporeda obroka - dodao je.

Foto: screenshot

4. Započnite nešto novo
Ron Gordon, koji je služio na podmornicama od 1964. do 1998. godine, ističe i važnost zabave.

- Mnogi su imali razne hobije. Rešavali su puzzle, pravili mamce za ribe, neki su čak i pleli. Na moru je najvažnije da držite mozak aktivnim, a to možete i raznim mozgalicama. 

5. Pričajte i šalite se
Tokom izolacije veoma je važno da ostanete u kontaktu s porodicom i prijateljima, razgovor je jako bitan. Zafrkancija takođe, kažu podmorničari - esencijalna!

- Znali smo da se smejemo jedni drugima do suza. U trenucima kada je stres na visokom nivou, veoma je važno da znate da se nasmejete i na svoj račun. Tako ćete lakše zaboraviti na brigu oko sitnica - ispričao je Kavana.

6. Privatnost
Jedino mesto u podmornici gde možete da budete biti sami, jeste vaša kabina.

- Odredite vreme samo za sebe, kada ćete se malo skloniti od svih ostalih i tada radite šta god vam padne na pamet - savetuje podmorničar Džon Bejli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
surovi

pre 4 godine

Mora se znati da su ljudi koji su birani za posade podmornica u svakom pogledu specifični. Pored ovog, prolaze izuzetno tešku i zahtevnu obuku. Oni koji to prođu i provedu u podmornici više od 6 meseci sa punim pravom mogu da nas savetuju. SVE IM VERUJEM !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17