• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2022

13:53

OBOŽAVAJU DECU! Ako ste odlučili da udomite psa, onda razmislite o OVIM RASAMA!

Zanimljivosti

OBOŽAVAJU DECU! Ako ste odlučili da udomite psa, onda razmislite o OVIM RASAMA!

Podeli vest

Ako ste se odlučili da udomite psa, predlažemo da razmislite o ovim rasama. Odlično se slažu sa decom

Ove 3 rase pasa imaju tendenciju da budu najbolji psi za decu i porodice:

Zlatni retriver

Zlatni retriver je samouveren, pametan, ljubazan i odan pas. Nije agresivan ni plašljiv i izuzetno je strpljiv, što ga čini savršenim spojem za decu.

Iako rasi treba mnogo vežbanja, zlatni retriveri vole da se igraju (igre hvatanja su im omiljene – na primer, vaš zlatni retriver bi mogao da voli da se igra sa frizbijima).

Često ćete otkriti da je zlatni retriver koji voli zabavu takođe ljubazan i poslušan, što znači da će se vaša deca odmah zaljubiti.

Za pravilnu njegu njihovih sjajnih zlatnih kaputa potrebno je češljanje dvaput sedmično.

Foto: pexels.com

Zlatni retriver

Labrador retriver

Ovo je jedna od najpopularnijih rasa pasa, i to sa dobrim razlogom – labrador retriver je razigran, strpljiv, pun ljubavi, zaštitnički nastrojen i pouzdan. Još jedna prednost, veoma je inteligentan i dobro podnosi obuku.

Zahtevaju MNOGO vežbanja (vole plivanje!), zato budite sigurni da je vaša porodica spremna za izazov. Uverite se da imaju dovoljno prostora za trčanje i igru.

Bilo da su crni, čokoladni ili zlatni, labradori retriveri svi dele isti osećaj izdržljivosti, snage i poslušnosti što ih čini tako popularnom rasom.

Ovi ljubazni psi se dobro slažu sa drugim životinjama i skoro sa svima koje sretnu, a njihova kratka dlaka znači da im je potrebno samo nedeljno češljanje da bi bili čisti i zdravi. Međutim, labradori se linjaju, tako da treba da budete spremni da redovno čistite njihovu dlaku.

Pudlica

Pored njihovih često prepoznatljivih frizura, pudlica je takođe veoma pametan i nežan pas. Ponosna i elegantna, ova rasa pasa je i brižna i odana i retko se nervira ili dosađuje.

Pudlice su dostupne u minijaturnim i standardnim veličinama, što znači da možete odabrati određenu veličinu pudlice koja najbolje odgovara vašem životnom okruženju. Odlični su za decu sa alergijama, jer se vrlo malo linjaju.

Foto: Pixabay

Svaka rasa dolazi sa različitim pogodnostima. Rasa standardne pudlice, na primer, je veoma poslušna, pametna, razigrana i avanturistička. Iako su često stidljivi sa strancima, odlično se slažu sa ljudima i decom koju poznaju.

Minijaturne pudlice, s druge strane, imaju tendenciju da se posvete jednoj osobi, ali su dobre sa drugim kućnim ljubimcima i decom. Oni su pametni, osetljivi, poslušni i razigrani. Međutim, bez obzira na određenu rasu pudla, njihova dlaka zahteva planiranu negu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17