• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

13.11.2022

07:20

KOŽA ĆE OSTATI MIRISNA I NEŽNA! 7 NAMIRNICA koje će vam pomoći u IZBELJIVANJU PAZUHA!

Zanimljivosti

KOŽA ĆE OSTATI MIRISNA I NEŽNA! 7 NAMIRNICA koje će vam pomoći u IZBELJIVANJU PAZUHA!

Podeli vest

Ukoliko želite da imate nežnu i belju kožu pazuha, u tome će vam pomoći namirnice poput krastavca, krompira, sode bikarbone i još nekoliko drugih

Iako zdravstveno, ne postoji nikakav razlog zbog kojeg biste želeli da izbeljujete pazuh, znamo da vam estetski, njihov tamniji izgled ponekad smeta.

Međutim, postoje prirodni načini na koje biste mogle da ih malo i izbelite, a neke od potrebnih namirnica verovatno već imate kod kuće: 

1. Limunov sok

Svakodnevno, nakon kupanja, tokom nekoliko nedelja iscedite limun i nanesite sok na kožu, ispod pazuha, kako biste omogućili da prirodni izbeljivači tokom vremena urade svoju magiju.

2. Ružina voda i sandalovina

Napravite pastu od sandalovine sa ružinom vodicom i nanesite je na tamniju kožu i ostavite da deluje preko noći. Ujutru isperite tokom kupanja. Ova mešavina hladi kožu i čini je mekom.

3. Šafran i krema

Pomešajte prstohvat šafrana sa mlečnom kremom i ostavite smešu preko noći ili je operite nakon 20 minuta. Šafran takođe ima antibakterijska svojstva, koja ubijaju mikrobe koji izazivaju loš miris. Da biste postigli bolje rezultate, dodajte 1 kašiku surutke u mešavinu.

Foto: Pixabay

šafran

4. Sok od krastavca

Isecite krastavac na kriške ili ga iscedite i nanesite sok na kožu, da biste videli kako svojstva izbeljivanja krastavca čine svoju magiju.

5. Krompir

Isecite tanke kriške krompira i utrljajte ih na kožu ispod pazuha, dva puta dnevno, pa ćete u roku od nedelju dana videti razliku. Prirodna svojstva izbeljivanja i blaga kiselina krompira, obezbeđuju lak način za postizanje svetlijih pazuha.

6. Soda bikarbona

Soda bikarbona može činiti čuda sa svojim prirodnim agensima za izbeljivanje. Dodajte malo vode u sodu bikarbonu i napravite gustu pastu. Očistite kožu ovim prirodnim pilingom i nikada više nećete imati potrebu da koristite dezodorans.

7. Kore od pomorandže

Osušite koru od pomorandže i sameljite je u prah. Napravite pastu od ovoga sa malo mleka ili mlečne kreme i istrljajte pazuh ovom mešavinom, dva puta nedeljno, nežno operite i isperite nakon 20 minuta od nanošenja, prenosi fabbon.com.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17