• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2022

10:00

SENZACIJA U SVEMIRU! NASA objavila nove slike MESECA (FOTO)

pexels.com

Zanimljivosti

SENZACIJA U SVEMIRU! NASA objavila nove slike MESECA (FOTO)

Podeli vest

NASA je 16. novembra lansirala svoju novu megaraketu sa floridskog Kejp Kanaverala na Mesec, a onda su nastali neverovatni snimci iz svemira koji će vas ostaviti bez daha

Direktor leta u NASA-inom svemirskom centru Džonson, Džad Friling, rekao je da su članovi tima misije Orion oduševljeni ponašanjem letelice i dodao da su kontrolori leta zadivljeni slikama koje su stigle sa letelice.

 - Što se tiče samih kontrolora leta, oni su apsolutno zapanjeni odličnim video zapisima koje mogu da dobiju sa svemirske letelice Orion -  rekao je Friling.

"Plus, znate, oni su srećni što se sav naporan rad i posvećenost tokom mnogo, mnogo godina zaista isplati."

Menadžer programa Orion Hauard Hu rekao je da je tim video "zaista dobre performanse letelice i da su veoma zadovoljni".

 

 

 - Danas je bio sjajan dan - dodao je Hu.

 "Dolazimo svaki dan i ne liči na posao. Jednostavno je fantastično. Želim da čujem informacije koje dolaze iz svemirske letelice, da učim o svemirskoj letelici i da budem uzbuđen zbog onoga što radimo. I to je jednostavno sjajno. Ja svaki dan imam veliki osmeh na licu."

Menadžer misije Artemis 1 Majk Sarafin rekao je na brifingu tima da je lansirna platforma 39B u svemirskom centru Kenedi pretrpela veliku štetu tokom lansiranja svemirske letelice. Iako je velika šteta bila očekivana, i dalje je bilo značajnih oštećenja na zgradi.

- Sistem liftova trenutno ne radi -  rekao je Sarafin.

"Imali smo najmoćniju raketu na svetu i pritisak je praktično oduvao vrata naših liftova."

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17