• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

14:30

Ovih 6 stvari kuvari nikad ne naručuju u restoranu! Evo i zašto

Shuterstock

Zanimljivosti

Ovih 6 stvari kuvari nikad ne naručuju u restoranu! Evo i zašto

Podeli vest

Kuvari, kada se nađu u restoranu, izbegavaju nekoliko stvari, i to sa razlogom.

Jesti napolju može biti neverovatno zabavno iskustvo. Bilo da se s vremena na vreme radi o posebnoj prilici ili nečemu što rado radite, obično se na meniju nađe ponešto za svakoga.

Zbog marketinških tehnika i malo poznatih industrijskih tajni, ponekad se čini da biti gost u restoranu i birati šta ćete jesti nije nimalo lak zadatak, piše Eatthis.

Možete li zaista da verujete da će ono što naručite ispuniti vaša očekivanja?

Nekoliko kuvara je anketirano šta najradije naručuju u restoranu, a koja jela nikad ne bi naručili. 

Foto: Shuterstock

 

 

Evo šta kuvari nikad ne bi naručili:

Nešto što nije specijalitet restorana

Prema Džejkobiju Ponderu, kuvaru iz Atlante, ako idete u restoran koji je poznat po nečem posebnom, kao što je biftek ili restoran sa morskim plodovima, obično ćete naručiti nešto u skladu sa onim što restoran tvrdi da je njihov specijalitet.

 - Ne bih naručio nešto poput hamburgera u ribljem restoranu. Ovo može biti problem iz više razloga. Na primer, postoji više nego verovatno samo jedna ili dve friteze pozadi, što znači da će sve verovatno biti prženo u istom ulju. Radije bih se držao glavnih atrakcija restorana - kaže Ponder.

Foto: Shuterstock

 

 

Sirova hrana

 Osim ako ne idete u visoko cenjen suši bar ili drugi restoran poznat po sirovoj hrani, Ponder preporučuje izbegavanje sirove hrane.

- Nikada ne bih naručio sirovu ili nedovoljno kuvanu hranu u restoranu za koji se ne zna da je nudi ili da je poznat po tome. Ako se odlučite na to, radite to sa oprezom, jer će mnogi restorani promovisati bilo koji stil usluge - objašnjava kuvar.

Desert

 Za većinu ljudi često ne ostane mnogo mesta za desert nakon ukusnog obroka, ali ako vam je ostalo malo prostora u stomaku, Ponder preporučuje da preskočite meni za deserte i umesto toga odete na mesto specijalizovano za deserte i poslastice.

 - Uobičajeno, ne bih naručio desert iz većine restorana. Radije bih otišao u pekaru ili poslastičarnicu po jedinstvenu vrstu deserta nego da jedem onaj koji je na meniju tokom cele sezone - istakao je Ponder.

Pržena hrana

 Prema Rejmondu Nilu, profesionalnom kuvaru i stručnom savetniku za TD Kitchen, izbegavanje većine pržene hrane u restoranu može vam pomoći da ostanete na pravom putu sa nekim od svojih zdravstvenih ciljeva.

- Prva na mojoj listi stvari koje treba izbegavati je pržena hrana. Pohovana hrana poput pomfrita, piletine, ribe ili kolutića luka je generalno nezdravija od druge hrane i sadrži više kalorija. Ova hrana može biti masna i teška, zbog čega se nakon obroka osećate usporeno - kaže Nil.

Foto: Shutterstock

 

 

Hrana sa teškim sosovima 

 Još jedna naredba koju Nil preporučuje da izbegavate kad god možete je bilo šta sa kremom ili osnovom od belog sosa, kao što su testenine ili supe na bazi sira.

- Izbegavam da naručujem bilo šta natopljeno sosovima od sira ili pavlake jer ta jela imaju tendenciju da imaju mnogo kalorija i masti - objašnjava Nil.

Hrana koju možete lako da napravite kod kuće

Iako je to samo njihovo mišljenje, neki kuvari veruju da ako ćete potrošiti novac na nešto u restoranu, trebalo bi da se uverite da je ta hrana dovoljno posebna da se ne može lako napraviti kod kuće.

- Konačno, nikada ne naručujem ništa što mogu da napravim kod kuće. Želim da izađem da jedem i uživam u nečem posebnom što ne mogu da dobijem kod kuće. Ako mogu nešto sam da napravim, smatram da to nije vredno novca u restoranu-  tvrdi Nil.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija