• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.02.2024

19:20

Obratite pažnju, ovo je pola zdravlja! Poznati terapeut otkrio trikove za odvikavanje od pušenja

Shutterstock

Zdravlje

Obratite pažnju, ovo je pola zdravlja! Poznati terapeut otkrio trikove za odvikavanje od pušenja

Podeli vest

Maks Kirsten, britanski hipnoterapeut, pomogao i Adel i glumcima Tomu Hardiju i Juanu Mekgregoru da prestanu sa ovom navikom.

Ako želite da ostavite cigarete, promenite način na koji razmišljate. Ovo je početak terapije Maksa Kirstena, hipnoterapeuta koji je mnogima, pa i poznatim ličnostima poput pevačice Adel, oskarovca Toma Hardija i Juana Mekgregora pomogao da batale cigarete. Osim razgovora, sa pacijentima primenjuje i hipnozu, ali ovi njegovi saveti, kako piše "Dejli mejl", mogu da pomognu svakome.

1. Odaberite datum kada ćete prestati da pušite i pridržavajte se tog plana.

2. Kupujte različite cigarete kako bi vam pušenje predstavljalo manje zadovoljstvo.

3. Fokusirajte se na dobre stvari koje će vam doneti prestanak pušenja. Razmišljajte o tome da ćete biti zdraviji i da ćete bolje spavati.

Foto: Shutterstock

Zapišite sve razloge zbog kojih želite da ostavite duvan

4. Zapišite sve razloge zbog kojih želite da napustite ovu lošu naviku i nosite taj papir sa sobom za trenutke kada vam zatreba malo motivacije.

5. Dan pre nego što prestanete da pušite, pre svakog dima cigarete koji povučete popijte po gutljaj vode.

6. Čitajte što više o tome kako cigarete štete zdravlju.

7. Sve opuške cigareta koje popušite tokom nekoliko dana sakupite u flašu u koju ćete sipati malo vode i posmatrajte koliko odvratno izgledaju posle nekoliko dana.

8. Izračunajte koliko biste godišnje novca uštedeli kada ne biste kupovali cigarete.

Foto: Shutterstock

Izračunajte koliko ćete uštedeti

9. Ne koristite nikakve flastere i slična pomagala za odvikavanje od pušenja.

10. Recite porodici i prijateljima datum kada prestajete da pušite, njihova podrška će vam mnogo značiti.

- Čim prestanete, razmišljajte o sebi kao nepušaču. To će vam pomoći da brže "resetujete" mozak. Hranite se zdravo, šetajte što više da biste umanjili nervozu i simptome odvikavanja od pušenja i imajte na umu da "nikotinska kriza" traje samo nekoliko minuta. Nemojte da pokleknete pred željom da zapalite cigaru - rekao je Kirsten za "Dejli mejl".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija