• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

31.03.2024

12:50

Glumici odstranili obe dojke! Svi testovi su bili u redu, a onda je za 2 meseca otkrila da ima rak! (FOTO/VIDEO)

Instagram Printscreen/oliviamunn

Zdravlje

Glumici odstranili obe dojke! Svi testovi su bili u redu, a onda je za 2 meseca otkrila da ima rak! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Glumica Olivija Man je šokirala pratioce na Instagramu, kada je detaljno opisala kroz šta je sve prolazila zbog raka dojke.

Glumica Olivija Man (43) šokirala je svoje pratioce na Instagramu, kada je javno otkrila da ima rak dojke. Njena objava je naišla na veliko interesovanje, naročito zbog činjenice da je Olivija prethodno odradila mnoge testove, gde nijedan nije ukazivao na mogućnost nastanka bolesti.

Morala je da obavi dvostruku mastektomiju (uklanjanje dojki), a evo kako je opisala svoj proces otkrivanja bolesti i samog lečenja:

- U februaru 2023. godine u nastojanju da budem proaktivnija po pitanju svog zdravlja, uradila sam genetski test koji vas proverava na 90 gena za rak. Bio je negativan za sve, uključujući BRCA (najpoznatiji gen za rak dojke). Iste zime sam uradila i mamografiju i rezultati su bili negativni - započela je Olivija.

Iako su testovi bili negativni, njen doktor je odlučio da proveri stepen rizika razvijanja raka dojke, a koji joj je dijagnostikovan samo dva meseca kasnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

- Proteklih 10 meseci imala sam četiri operacije, dosta dana sam provela u krevetu da ne mogu ni da izbrojim. Na veliko iznenađenje, plakala sam dva puta. Verovatno se nisam osećala kao da je bilo vremena za plakanje. Moj fokus se suzio i imala sam toliko emocija koliko je bilo potrebno da ostanem bistre glave - napisala je glumica i dodala:

- Dozvoljavala sam ljudima da me vide kada imam energije, kada mogu da se obučem i izađem iz kuće, kada mogu da odvedem svog dečaka u park. Zadržala sam u tajnosti dijagnozu i brigu i oporavak i lekove protiv bolova.

Nakon što je glumica uradila kalkulator koji otkriva pod kolikim ste rizikom od razvoja karcinoma dojke, odlučila je detaljno ispita svoje zdravstveno stanje. Otišla je na magnetnu rezonancu, za koju je rekla da je doveo do ultrazvuka, a zatim i biopsije, gde je pronađeno tkivo raka, nažalost u obe dojke. U pitanju je bio luminalni B tip raka, "vrlo agresivan koji brzo napreduje".

Olivija se smatra srećnom što je rak otkriven u ranijoj fazi i apelovaka je na pratioce da se postaraju da njihovi lekari izračunaju procenu rizika od raka dojke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija