• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2024

22:00

Posebnom tehnikom hodanja istopite salo! Imaćete kondicije kao nikad do sada, a veoma je prosto!

Shutterstock

Zdravlje

Posebnom tehnikom hodanja istopite salo! Imaćete kondicije kao nikad do sada, a veoma je prosto!

Podeli vest

Uz pomoć jednostavne tehnike "12-3-30" popravite vašu kondiciju i rešite se masnih naslaga.

Bez obzira na našu želju, magična pilula za mršavljenje ne postoji. Kao što se nismo ugojili preko noći, nije realno očekivati da ćemo na isti način brzo smršati.

Međutim, važno je zapamtiti da je jedini provereni način za gubitak kilograma i njihovo trajno održavanje kalorijski deficit, balansirana ishrana i fizička aktivnost.

Tehnika koja daje odlične rezultate

To ne znači da sada treba da trčite kao poludeli i opterećujete organizam, posebno ako ste godinama bili neaktivni. Ponekad je dovoljna i šetnja da pokrenete metabolizam i ubrzate izbacivanje toksina i viška vode. Upravo zato što mnogima trčanje ne prija, razvijena je tehnika koja daje fantastične rezultate u vrlo kratkom vremenu.

Ako u pretraživač, bilo na Guglu, Instagramu ili TikTok-u, upišete "12-3-30 metoda", biće vam jasno zašto je ova tehnika jedna od najpopularnijih poslednjih meseci. Na Guglu u ima preko 21 milion pretraga, dok na TikTok-u broj pregleda prelazi 287 miliona.

Razlog za ovakvu popularnost je opravdan. Prvo, zaista daje rezultate, a drugo, pogodna je i za one koji dugo nisu trenirali, što možete videti i u primeru u nastavku teksta, koji je samo jedan od mnogih.

Foto: freepik

 

 

Šta je 12-3-30 tehnika?

Veoma je jednostavno, 12 je nagib na traci za trčanje, 3 je brzina, a 30 minuta je trajanje vežbe. Dakle, potrebno je hodati na traci za trčanje 30 minuta pod nagibom 12 i brzinom 3.

Ali pazite, tehnika je nazvana po američkim trakama. U Evropi umesto brzine 3 treba podesiti na 4,8 (jer je 3 brzina u miljama po satu, a ne u kilometrima kako se meri kod nas).

 

@laci_renee I LOVE the 12:3:30 trend! 12 incline, 3mph, for 30 minutes on the treadmill AFTER your workout is an insanely good cardio option. Heres one easy and common form correction to get the most out of this exercise 💕 #12330 #cardiotip #planetfitness #workoutsforwomen #beginnerworkout ♬ Night & Day - Yung Trip

 

Takođe, veoma je važno da ne započnete trening najvećom brzinom. Najbolje je da najpre hodate po ravnom terenu, manjom brzinom, ne većom od 4, a tek kada se mišići naviknu, postepeno povećavate nagib i brzinu.

Veoma je bitno da se istegnete pre i posle treninga kako biste izbegli moguće povrede i da ne forsirate sebe da odmah izdržite svih 30 minuta.

Ovo treba da vam bude cilj, a ne početna pozicija. Ipak, kada konačno dobijete kondiciju, videćete sami zašto je ovo jedna od najpopularnijih metoda za mršavljenje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima!
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima!

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)
Live TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)

Predsednik Džo Bajden je pozitivan na koronavirus i ima blage simptome, saopšteno je iz Bele kuće juče, a preneo je BBC. Bajden je trebalo da govori na događaju u Las Vegasu u sredu popodne po lokalnom vremenu, a u sklopu napora da pridobije latinoameričke glasače. Izvršna direktorka Unidosa Dženet Murgija saopštila je gostima da je predsednik izrazio svoje žaljenje što nije mogao da se pojavi jer je bio pozitivan na koronavirus. Na ovu temu za Informer, u emisiji "Info jutro", govorili su analitičar Branko Radun i novinar i pisac Aleksandar Gajović.

19.07.2024

13:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Vazura: UEFA je bila u kontroli, navijači će biti iznenađeni!
Partizan

Vazura: UEFA je bila u kontroli, navijači će biti iznenađeni!

Fudbalski klub Partizan je uoči početka utakmice sa Napretkom predstavio novu centralnu ložu stadiona u Humskoj koja nosi ime počasnog predsednika Ivana Ćurkovića. Tom prilikom generalni direktor crno-belih Miloš Vazura je otkrio da je ovo samo početak radova u Humskoj i da se očekuje još mnogo noviteta.

19.07.2024

22:26

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Džet set

Srbija