• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.10.2020

13:56

VOJSKA NE DOLAZI, ČUVARI SINJAJEVINE I DALJE NA SVOJIM POZICIJAMA! Narodne straže i patrole obilaze planinu, helikopteri i policijski auto samo izviđaju! (VIDEO)

Balkan

VOJSKA NE DOLAZI, ČUVARI SINJAJEVINE I DALJE NA SVOJIM POZICIJAMA! Narodne straže i patrole obilaze planinu, helikopteri i policijski auto samo izviđaju! (VIDEO)

Podeli vest

Čuvari Sinjajevine, koji su od petka na Savinim vodama, kažu da nisu primetili vojni logor, danas je dolazio jedan policijski džip, ali niko iz tog vozila nije razgovarao sa njima

Ministar odbrane Petar Bošković najavio je ranije da će na poligonu na Sinjajevini biti održana petodnevna vojna vežba gađanja, koja je trebalo da počne juče.

Iz Građanske inicijative (GI) "Sačuvajmo Sinjajevinu" kazali su da narodne straže i patrole, koje su juče obilazile planinu, nisu primetile vojni logor, prenele su podgoričke Vijesti.

Na lokaciji Margita, koja je predviđena za vojni poligon, nalaze se stočari, eko-aktivisti, ljubitelji prirode...

Kažu da narodne straže i patrole od juče obilaze Sinjajevinu.

- Nakon helikoptera kojim su nas juče nadletali, danas se nadomak nas zaustavio policijski defender. Pretpostavljamo da je to bila izvidnica. Očekivali smo da će neko doći do nas, makar da nas pita kako smo, kao prethodnih dana, ali oni su nas verovatno prebrojali, odmah se okrenuli i otišli - kaže Milan Sekulović iz GI "Sačuvajmo Sinjajevinu".

Ne isključuje mogućnost da su javili Generalštabu da nas je na straži oko tridesetak i da kreću ovamo, ali tu smo gde smo.

- Ne mrdamo sa Margite, pa i da nas nanišane minobacačima - rekao je Sekulović.

Primećuje da s obzirom da vojske nema ni jutros, Sekulović kaže da je moguće da imaju rezervni plan.

Mogli su da gađaju na području Grkovskog jezera, ali ni tamo ih, kaže, nije bilo do maločas.

- Mi ih očekujemo ovde i našu vojsku ćemo dočekati najbolje što umemo, podeliti zalogaj sa njima. Niko od nas nije protiv Vojske, kako nam spočitavju. Naprotiv, znamo da uniformu nose naša braća, prijatelji, pa i sinovi ove planine koju je odlazeći ministar odlučio da žrtvuje. Sinjajevina neće biti ubijena zbog njegovih nedela i obećanja NATO partnerima da će Crna Gora biti domaćin regionalnoj vojnoj vežbi - kazao je Sekulović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija