• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2020

13:01 >> 13:13

U MOSTARU se još broje glasovi, SRPSKA KOALICIJA očekuje još jedno mesto u gradskom veću!

Balkan

U MOSTARU se još broje glasovi, SRPSKA KOALICIJA očekuje još jedno mesto u gradskom veću!

Podeli vest

Predstavnici srpske liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" očekuju da će dobiti još jednog većnika u Gradskom veću Mostara

- Očekujemo da možda dobijemo i drugi mandat - rekao je za Srnu dr Velibor Milivojević koji je na čelu srpske koalicije.

On je izrazio nezadovoljstvo jer u Mostaru još nisu obrađena sva biračka mesta, kao ni glasovi iz odsustva, te upozorio da bi više pažnje trebalo obratiti na ovaj deo izbornog procesa.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima. Prvi put nakon 30 godina Srbi imaju svog predstavnika koji će zastupati sve njihove interese, ali i interese drugih građana - rekao je Milivojević.

Iako se u javnosti već sada špekuliše o koalicijama u Mostaru, Milivojević kaže da predstavnici srpske liste još nisu razgovarali ni sa jednom strankom o tome.

- Nismo još razgovarali ili dogovarali bilo kakve koalicije, ali prema objavi zvaničnih podataka CIK-a spremni smo da sednemo sa svim za sto i vidimo šta su čiji planovi i strategije i kakve su čije ideje. Podržat ćemo svaku pozitivnu ideju u Mostaru da ovaj grad konačno krene napred, ali zalagaćemo se za potpunu ravnopravnost i konstitutivnost svih naroda i od toga nikada nećemo odstupiti -  poručio je Milivojević.

On naglašava da se istorijski rezultat srpske liste u Mostaru dogodio zahvaljujući isključivo jedinstvu, okupljanju i nacionalnoj svesti. Inače, CIK BiH je odlučila u ponedeljak da se brojanje glasova ponovi na gotovo 70 biračkih mesta u Mostaru, zbog sumnje u malverzacije izbornim glasovima. Sumnje u izborna malverzacije pokrenula je HDZ BiH, a njen lider Dragan Čović je o tome uputio pisma svim međunarodnim predstavnicima u BiH.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBI DRŽE KLJUČEVE VLASTI U MOSTARU! Rasplet situacije nakon izbora
Balkan

SRBI DRŽE KLJUČEVE VLASTI U MOSTARU! Rasplet situacije nakon izbora

Po svemu sudeći, ključeve za rasplet situacije u Mostaru neće držati ni Bošnjaci, niti Hrvati, iako njihove stranke, prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u tom gradu imaju najviše glasova, već Srbi, koji po prvi put otkako je rat završen, imaju šanse da uđu u gradsko veće grada na Neretvi

21.12.2020

17:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija