• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.05.2021

07:00

PROVALJENA PRLJAVA IGRA NEMAČKE I AUSTRIJE! Šalju Šmita da reši "hrvatsko pitanje" u BiH i da HRVATE ODVOJI OD SRBA! Moskva ne pristaje, Srpska kaže, NEĆE MOĆI!

Balkan

PROVALJENA PRLJAVA IGRA NEMAČKE I AUSTRIJE! Šalju Šmita da reši "hrvatsko pitanje" u BiH i da HRVATE ODVOJI OD SRBA! Moskva ne pristaje, Srpska kaže, NEĆE MOĆI!

Podeli vest

Dolazak Kristijana Šmita za šefa OHR prevashodno je obeležen interesom Nemačke da reši hrvatsko nacionalno pitanje i popravi hrvatski status

Podsetimo, zapadni dio Upravnog odbora Veća za implementaciju mira je doneo odluku bez konsultacija sa Rusijom, bez konsultacija sa bilo kojim političkim faktorom iz BiH - da se izvrši smena visokog predstavnika valentina Incka. To pokazuje da Zapad smatra da ne mora da poštuje ni Dejtonski sporazum, ni Ustav BiH i da ga u suštini i ne poštuje.       

Da li je tačna ocena Milorada Dodika da je podvala odlazak Valentina Incka, a dolazak Kristijana Šmita? Ili je to nova realnost? Na oba pitanja pokušao je odgovoriti ekspert za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević.

On je u Pinkovom Novom jutru poručio da je dobra vest da Valentin Incko ide iz BiH jer je dosadio i bogu i ljudima.

 - Njegovo 12-godišnje upravljanje BiH pokazuje da na Zapadu nema boljitka. Možete obmanjivati sami sebe, ali Bosna je sa Inckom, uz Albaniju, najsiromašnija zemlja Evrope - rekao je Galijašević.

 

(VIDEO) PA, GDE BAŠ PRED RUSIMA DA SE TAKO OBRUKAJU! Ameri promašili balističku raketu, NE JEDNOM, NEGO DVA PUTA! Možda su imali tremu...

     
Međutim, odlazak tog mrzitelja BiH i mrzitelja naroda BiH čine dve pojave - Švabo odlazi, Švabo dolazi. Odlazi Austrijanac, a dolazi Nemac.
       
Zapadni dio Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira je doneo odluku bez konsultacija sa Rusijom, bez konsultacija sa bilo kojim političkim faktorom iz BiH - da se izvrši smena visokog predstavnika. To pokazuje da Zapad smatra da ne mora da poštuje ni Dejtonski sporazum, ni Ustav BiH i da ga u suštini i ne poštuje.
   
Inckova ostavka je odgođena ostavka. On je dobio vremena, do prvog avgusta, da pravi haos po BiH i da izaziva nerede i sukobe, nove probleme, kaže Galijašević i dodaje da je dolazak Kristijana Šmita obeležen interesom Nemačke da reši hrvatsko nacionalno pitanje i popravi hrvatski status, ali sa određenim digresijama.

- Prvo: da Hrvate distancira od Srba i drugo da to rešenje ne pomogne ni na koji način Republici Srpskoj - jasan je on. 

Ekspert za bezbednost dodaje da su Austrijanci i dalje u BiH. 

- General Aleksandar Placer upravlja EU misijom ALTEA, drugi austrijanac  Johan Satler je predstavnik misije EU - upozorava Galijašević.

(VIDEO) NOVI RUSKI KOSMIČKI

BROD - OREL! MOĆI ĆE POLA GODINE DA LETI OKO MESECA, A GODINU OKO ZEMLJE! Šta reći, prvi let zakazan za 2025!

       
Austrijanci i Nemci će, navodi, upravljati BiH tako da Srbi i Bošnjaci nemaju čemu dobrom da se nadaju.
       
Srbi su obeleženi svojim pravoslavljem i vezama sa Rusijom, a Bošnjaci su obeleženi islamom, vezama sa islamskim režimima i islamskim organizacijama u svetu. 
       
- Dakle, proces ide ka tome da se reši hrvatsko pitanje i da se zadrži kurs siromašne i podeljene BiH - smatra Galijašević.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ne prihvata imenovanje nemačkog diplomate Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH, niti bilo kakve njegove ingerencije
 
Dodik je rekao da je Savet za provođenje mira blefirajući nešto navodno imenovao, ocenivši da je reč o neproceduralnom imenovanju na bazi ignorisanja. 

BAJDEN PRETI PUTINU, PRITISNUĆU GA, NEĆEMO MU DOPOSTITI DA KRŠI LJUDSKA PRAVA! Lider Rusije se sad sigurno zabrinuo, ma šta zabrinuo, trese se od...

On je poručio da Republika Srpska neće da pristane na takvo blefiranje i blamažu međunarodnog faktora, jer oni nisu imali pravo da imenuju visokog predstavnika.

- Nema ni Saveta bezbednosti u pogledu donošenja relevantne rezolucije kako su to oni sami rekli. Sve je to rađeno na jedan sumnjiv način, kao što je i BiH sumnjiva. To je samo dokaz da BiH ne treba da postoji kao zemlja - rekao je Dodik.

Moskva je, takođe, poručila da neće podržati imenovanje Kristikana Šmita za novog visokog predstavnika u BiH
 
Principijelni stav Rusije je da OHR mora biti zatvoren, a svako novo imenovaenje visokog predstavnika u BiH mora se obaviti u SB UN, a to u ovom slučaju nije urađeno!

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbski Gerilac

pre 2 godine

Konstatacija 100% tacna, ponasanje hrvacke prema Srbiji i Srbskom Narodu svih ovih godina ukazuje na to da hrvati imaju pretenzije na celu BiH,deo Vojvodine pa cak i deo CG.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija