• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

24.11.2021

18:17

ORHAN SPASAVAO PUTNIKE IZ AUTOBUSA SMRTI, A KADA JE POZVAO SINA DA SKOČI... Najtužnija priča nakon tragedije u Bugarskoj!

REUTERS/Stoyan Nenov

Balkan

ORHAN SPASAVAO PUTNIKE IZ AUTOBUSA SMRTI, A KADA JE POZVAO SINA DA SKOČI... Najtužnija priča nakon tragedije u Bugarskoj!

Podeli vest

Belgijski državljanin je pozivao sina Visara da skoči kroz razbijeni prozor, ali on je nestao u plamenu koji je brzo zahvatio vozilo

Orhan Aliti je spasavao putnike iz autobusa smrti, ali nije uspeo svog sina Visara, koji je nastradao sa još 45 osoba u tragediji koja je potresla Balkan, a koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka na auto-putu oko 40 kilometara od Sofije. Aliti je jedan od sedmoro preživelih iz nezapamćene tragedije, u kojoj je nastradalo i 12 dece.

Neprekidno pita za sina

Ovaj državljanin Belgije je zajedno sa Ljuzimom Sulejmanijem iz Preševa, državljaninom Srbije, pomagao u spasavanju putnika iz zapaljenog autobusa. Oni su uspeli da razbiju zadnje staklo na autobusu, čiji je prednji kraj već bio u plamenu. Državljanin Srbije je sa verenicom iz Kumanova bio na turističkom putovanju u Istanbul.

- Orhan i Ljuljzim su uspeli da razbiju prozor i pomogli su onima koji su bili u njihovoj blizini da iskoče. Kada je iskočio, Orhan je slomio nogu, a njegov sin Visar je ostao u autobusu. On ga je dozivao, vikao je: "Skoči, Visare, skoči!", ali, nažalost, dečak je nestao u plamenu - rekao je Samet Sliti, Orhanov brat, za televizijsku stanicu Tetovo 1. Samet kaže da ga je Orhan telefonom pozvao oko 1.30 sati ujutru, nepuna dva sata posle tragedije: - Orhan mi je rekao da je nekoliko automobila prošlo pored autobusa u plamenu i da nisu želeli da stanu da pomognu. Moj brat je telefonom nazvao i suprugu, koja je ostala u Belgiji i nije sa njima išla u Istanbul. Rekao joj je šta se dogodilo. Orhan je prebačen u bolnicu i u stabilnom je stanju. Neprestano pita za sina da li je uspeo da se izvuče i da li su ga našli. Još mu nisu rekli da je Visar izgoreo - dodao je Samet. Jedna od preživelih je i Zulejha Jašarovski. BBC prenosi da je 16-godišnja tinejdžerka uspela da se spase jer je sedela blizu razbijenog prozora, kroz koji je iskočila.

Foto: Tanjug/AP

Povređena tinejdžerka

- Zulejha je još u šoku. Ima opekotine na rukama. Oporavlja se u bolnici - rekao je njen otac Adnan, koji je doputovao u Sofiju kod ćerke. Dnevnik Sloboden pečat prenosi da će nekoliko makedonskih doktora pomagati bugarskim kolegama pri identifikaciji žrtava, koja mora da se vrši pomoću DNK analize jer su tela izgorela do neprepoznatljivosti. Makedonski mediji prenose i da je turistička agencija "Besa", koja je organizovala putovanje u Istanbul, od početka godine imala četiri prijave zbog nepravilnosti u poslovanju.

Podsećamo, kako Informer.rs nezvanično saznaje, postoje sumnje da je poznat uzrok ove nesreće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17