• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.07.2022

17:55

Član opozicije poručio Plenkoviću: DAJ OSTAVKU I SPASI NAROD HRVATSKE!

Balkan

Član opozicije poručio Plenkoviću: DAJ OSTAVKU I SPASI NAROD HRVATSKE!

Podeli vest

Opozicioni Domovinski pokret, na čijem čelu je bivši HDZ-ovac i aktuelni gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, pozvao je danas premijera Andreja Plenkovića da podnese ostavku, zbog predloga o smanjenju stope PDV-a na toplotnu energiju

Iz Domovinskog pokreta smatraju da vlada ovim predlogom obmanjuje narod i da su, kako kažu, njeni potezi pogubni za džepove građana i privredu.

Smatraju nezadovoljavajućim vladin predlog smanjivanja stope PDV-a s 13 na pet posto za ogrevna drva, palete, sečke i brikete kao i toplotnu energiju iz toplana, a jedino rešenje vide u zamrzavanju cena osnovnih životnih namirnica i zaštiti najugroženijih građana čvrstim paketom mera u koji spadaju energenti, hleb, mleko i ostale osnovne životne namirnice.

"Podnesite ostavku i spasite narod", poručili su iz Domovinskog pokreta, uz podsećanje da se vlada nedavno "besramno pohvalila" podacima prema kojima je u samo pola godine na poskupljenjima i ''''smanjenim'''' poreskim stopama izvukla od svojih građana čak 4.3 milijarde kuna na račun naplaćenog PDV-a, kao i još dodatnih 600 miliona od dažbina, uglavnom goriva, što sve skupa iznosi pet milijardi za šest mesecili - ili, kako su naveli, dva i po Pelješka mosta.

Foto: Reuters

Andrej Plenković



Kako ističu, država bi sada, u uslovima kada je energentima cena narasla deset puta, trebalo to izuzeti iz kalkulacije, a ne dodatno zarađivati na građanima koji ionako jedva spajaju kraj s krajem.

"Kada se osvrnemo na demografsku katastrofu koju ste prouzrokovali, pad bespilotne letilice, ignorisanje obnove te svih ostalih zgoda i nezgoda koje nam redovno servirate s naglaskom na kriminal, imamo za vas jasnu poruku i dobronamerni savet - gospodine premijeru podnesite ostavke i spasite hrvatski narod!", poručili su iz Domovinskog pokreta, prenela je Hina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija