• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.08.2022

07:00

INFORMER SAZNAJE, DEMOKRATE IMAJU USLOV! Povratak Bečića spasava Dritana?!

Balkan

INFORMER SAZNAJE, DEMOKRATE IMAJU USLOV! Povratak Bečića spasava Dritana?!

Podeli vest

Uslov Demokrata Crne Gore za njihovu podršku manjinskoj vladi Dritana Abazovića je da se lider stranke Aleksa Bečić vrati ne čelo crnogorske Skupštine

Prema saznanjima Informera, Bečićeve Demokrate odluku o tome da li će glasati za rušenje vlade doneće u poslednji čas, tik pred sednicu parlamenta 19. avgusta na kojoj će se glasati o nepoverenju manjinskoj vladi.

Ako Dritan pristane da Aleksa Bečić bude predsednik Skupštine vlada neće pasti
Izvor Informera


- Demokrate su stranka od koje zavisi šta će se desiti sledeće sedmice. Zahtev koji su oni već izneli Dritanu Abazoviću je da se Aleksa Bečić vrati na mesto predsednika Skupštine Crne Gore. Tome ide u prilog i to što su podneli krivičnu prijavu protiv sadašnje predsednice parlamenta Danijele Đurović, a budući da kod njih postoji velika želja za revanšizmom, možda će od Dritana i Jokovića tražiti još nešto. Možda čak i mesto premijera - kaže za Informer naš izvor iz vlade u Podgorici i dodaje da će Demokrate na sednici Predsedništva, dan pred sednicu Skupštine, doneti odluku o glasanju.

Iz Demokrata juče nisu hteli da komentarišu naša saznanja o povratku Alekse Bečića na mesto šefa parlamenta, ali su ponovili da podržavaju potpisivanje Temeljnog ugovora.
S druge strane, lider SNP Vladimir Joković tvrdi da su Bečićevi poslanici sa DPS-om već napravili dogovor o rušenju vlade.

- Imam pouzdane informacije da su DPS i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore. Ako su oni koji žele da obore ovu Vladu zato što je potpisala Temeljni ugovor spremni da idu da taj Temeljni ugovor bude poništen, kao što je najavio DPS, neka im je sa srećom - kaže Joković.

Krivokapić se naljutio na zeta:


Miki, zašto piješ kafu s Dritanom?

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je svom zetu Milojku Spajiću, ministru finansija u Krivokapićevoj vladi koju je srušio Dritan Abazović, da za njega više ne postoji jer je sa Dritanom pio kafu?!?

Naime, Spajić je na Tviteru objavio fotografiju sa Abazovićem sa kojim se video u Herceg Novom, a koju je opisao rečima:

'Sa odlazećim premijerom i nekadašnjim kolegom evociramo uspomene, na sad se vidi, jako dobru 42. Vladu Crne Gore', na šta je Krivokapić odgovirio:

'Moji omiljeni ministri koji šuruju sa neustavnim premijerom, koji je srušio svoju prvu demokratsku 42. Vladu, nemaju moju podršku'. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija