• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

15.09.2022

10:01

BRANO MIĆUNOVIĆ DAO ČITULJU GIŠKI! "Godine prolaze, a ti živiš brate moj"

Balkan

BRANO MIĆUNOVIĆ DAO ČITULJU GIŠKI! "Godine prolaze, a ti živiš brate moj"

Podeli vest

Kontroverzni crnogorski biznismen Brano Mićunović dao je čitulju povodom trideset i jedne godine od smrti Đorđa Božovića Giške, sportiste i osnivača Srpske garde


- Godine prolaze, a ti živiš brate moj. Nisam te mogao sačuvati od smrti, ali te ljubavlju čuvam od zaborava. Zauvek tvoj brat, Brano Mićunović - piše u čitulji koju je Mićunović objavio.

Giška je rođen 15. septembra 1955. u Peći u porodici Gavrila i Milene Božović. Do 1964. živeo je u Inđiji, koju je kasnije često posećivao, nakon čega se sa majkom i mlađom sestrom Slavicom preselio u Beograd.

U zatvoru je uspeo da pročita skoro sve knjige iz biblioteka i završi Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Planirao je da završi i teologiju, ali nije dobio dozvolu da iz zatvora polaže ispite. Govorio je šest stranih jezika.

Foto: Printskrin

Brano Mićunović dao čitulju povodom 31 godine od smrti Đorđa Božovića Giške

Po dolasku na Voždovac upoznaje se sa Branislavom Matićem Belim, postaju nerazdvojni prijatelji. Učlanjuje se u bokserski klub Radnički, gde ga je u borbama mogao pobediti samo Žorž Stanković. U sukob sa zakonom dolazi kada je u jednoj uličnoj tuči izboden nožem. Ranjavanje je preživeo zahvaljujući snažnoj konstituciji zbog čega je i dobio nadimak Giška. Sa trinaest godina je ilegalno otišao u Italiju. Po povratku u Jugoslaviju počinje druženje sa Borisom Petkovim i Rankom Rubežićem čime biva upleten u svet kriminala. Jednom je to ovako opisao:

- Onima koji me optužuju da sam kriminalac kažem: U Beogradu sam se pročuo kao dosta dobar bokser, vredan u školi, a željan svega. Hoću da se i provedem, volim devojke, a para nema. Kako se snaći? Predloži ovaj ono, ajde sitno, ajde krupno, ajde pljačka... Krenuo sam iz neke želje za avanturizmom, za nekim glupiranjem, i toga se danas stidim. Ali ja to časno zovem pravim imenom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija