• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ATV

20.09.2022

19:33

SPORT TREBA DA UJEDINI LJUDE! Dodik i Putin dogovorili fudbalsku utakmicu reprezentacija BiH i Rusije!

AP/Photo

Balkan

SPORT TREBA DA UJEDINI LJUDE! Dodik i Putin dogovorili fudbalsku utakmicu reprezentacija BiH i Rusije!

Podeli vest

Tokom sastanka Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH i Vladimira Putina, predjednika Rusije jedna od tema razgovora bila je i predstojeća prijateljska utakmica između fudbalera BiH i Rusije

- Pre nekoliko dana, hteo bih vam reći, doslovno se pohvaliti, imali smo priliku omogućiti da Bosna i Hercegovina odigra prijateljsku utakmicu sa vašom fudbalskom reprezentacijom u Sankt Peterburgu 19. novembra. 

Naši ljudi su osigurali ovu odluku za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nadamo se da ćemo zadržati ovaj datum, 19. novembar, iako jedan deo Bosne i Hercegovine to ne želi. U svakom slučaju, mi smo to uradili, u okolnostima u kojima se nalazimo - rekao je Dodik

Vladimir Putin istakao je da sport treba da ujedinjuje ljude. 

- Sport treba da ujedinjuje, a ne da deli ljude, pa se nadam da će sportski događaj, uključujući i ovaj koji ste pomenuli, odigrati svoju ulogu u razvoju sporta i odnosima među ljudima - rekao je Putin. 

Saglasnost za odigravanje utakmice između reprezetnacija BiH i Rusije dala je i UEFA, a prvi čovjek fudbalskog saveza BiH, Vico Zeljković ističe da ovaj duel treba posmatrati samo kroz sportske okvire. 

- Bitno je reći i da imamo saglasnost UEFA. UEFA jeste suspendovala Rusiju što se tiče odigravanja zvaničnih utakmica, ali što se tiče prijateljskih ne postoje nikakve zabrane za odigravanje - poručio je Zeljković, koji je još rekao da će 10. oktobra biti održana nova sjednica Izvršnog odbora FS BiH na kojoj će se ponovo razgovarati o odigravanju utakmice izmedju BiH i Rusije. 

- U ovom momentu je odluka donesena, utakmica je dogovorena. Mišljenja jesu različita ali smatram da postoji prevelika negativna energija pojedinih medija i ljudi. Ne bih ja tu otvarao ni jednu drugu temu, osim fudbalske, prijateljske utakmice - rekao je Zeljković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija