• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

27.02.2023

08:37

(VIDEO) APOKALIPSA U HRVATSKOJ! Snežna OLUJA izazvala KOLAPS širom države, stravični UDARI ORKANSKE BURE, meteorolozi imaju CRNE PROGNOZE!

hak.hr/printscreen

Balkan

(VIDEO) APOKALIPSA U HRVATSKOJ! Snežna OLUJA izazvala KOLAPS širom države, stravični UDARI ORKANSKE BURE, meteorolozi imaju CRNE PROGNOZE!

Podeli vest

Sneg je u Hrvatskoj izazvao saobraćajni kolaps, Dalmacija je odsečena od ostatka Hrvatske jer su svi putevi zavejani, a meteorolozi najavljuju orkansku buru i još snega.

Veliki broj ljudi ostao je zaglavljen u kolonama na putevima blokiranim snegom ka Dalmaciji, pa su zato otvoreni prihvatni centri u Gračacu, Gospiću, Obrovcu i Kninu.

U tunelu Sveti Rok bilo je blokirano više automobila, koje su spasioci Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS) u toku noći uspeli da izvuku, javljaju hrvatski mediji. Spasioci HGSS bili su angažovani i na drugim lokacijama.

Osim snega, vozačima zadaje nevolje i jaka bura, koja duva brzinom oko 150 kilometara na sat.
Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) izdao je za danas crveno upozorenje za Kvarner i područje Velebitskog kanala.


Područje Kvarnera zahvatiće jaka i vrlo jaka, u prvom delu dana mestimično olujna bura, s najjačim udarima vetra do 130 kilometara na sat.

Na području Velebitskog kanala očekuju se udari bure do 150 kilometara na sat.


Iz DHMZ su naglasili da je vreme vrlo opasno i podrazumeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno za pomorce.

Kako dodaju, postoji i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Najavljen je i slab sneg, posebno u višim predelima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17