• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2016

00:45

STRAH OD BREGZITA: Britanci jure u menjačnice da zamene funte za dolare i evre!

Vesti

STRAH OD BREGZITA: Britanci jure u menjačnice da zamene funte za dolare i evre!

Podeli vest

Britanci su ovih dana uoči referenduma o članstvu u Evropskoj uniji, pohrlili da zamene funte za evre i američke dolare, izveštava agencija Rojters pozivajući se na podatke jedne menjačnice u poslovnom središtu Londona.

Većina ekonomskih prognozera očekuje oštar pad funte ukoliko se na sutrašnjem referendumu izglasa izlazak Britanije iz EU, što će oslabiti potrošačku moć britanskih turista u inostranstvu.

Vrednost funte je nekontrolisano varirala usled raličith rezultata istraživanja javnog mnjenja, navodi se u tekstu.

MRTVA TRKA! U Britaniji 43 odsto građana za ostanak u EU, 41 odsto protiv!

Iz britanske Pošte su saopštili da je ukupna prodaja valuta u njihovim poslovnicama i na onlajn platformi od ovog vikenda skočila za 74 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pri čemu je prodaja deviza u poslovnicama juče bila veća za 49 odsto, dok je u onlajn prodaji uzletela za 381 procenat u poređenju sa istim danom prošle godine.

HAMOND UPOZORAVA BRITANCE: Ako izađemo iz Evropske unije to će biti zauvek!

Iz kompanije Traveleks kažu da je broj narudžbina za kupovinu valuta porastao za 30 odsto od 14. do 21. juna.

Čekajući u redu uz desetak drugih građana ispred menjačnice blizu Ulice Liverpul u Londonu, domar Džon Marfi (67) i IT menadžer Ričard Bejli (44) kazu da očekuju sunovrat funte ako Britanci glasaju za opciju "Izlazak", navodi Rojters.

- Putovaćemo u septembru, tako da kupujem evre zbog toga, jer mislim da she funta pasti - rekao je Marfi.

KRAJ ZA EU KAKVU POZNAJEMO ILI NOVI POČETAK?! Evo šta treba da znate o sutrašnjem referendumu u Velikoj Britaniji!

Potražnja je podeljena prilično ravnomerno između evra i dolara, naveli su iz Pošte i Traveleksa.

Funta je danas ojačala, kružeći malo ispod petoipomesečnog maksimuma u odnosu na dolar, pošto su se investitori manje kladili protiv funte dan uoči referenduma.

Jedna funta se trenutno kupuje za 1,471 dolara i 1,299 evra na otvorenom tržištu, prenosi britanska agencija.

BRITANCI OSTAJU U EU: Poslednje ankete govore da je većina protiv Bregzita?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija