• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.12.2019

23:30

ŠPANKINJA U ZATVORU ZBOG PREVARE U 'ZAR'I! Smislila način da dođe do odeće čuvene modne kuće

Vesti

ŠPANKINJA U ZATVORU ZBOG PREVARE U 'ZAR'I! Smislila način da dođe do odeće čuvene modne kuće

Podeli vest

Tanija M. A. (32) iz Saragose osuđena na šest meseci robije jer je sa nove garderobe odšivala etikete i prišivala ih na staru odeću, koju je vraćala u prodavnicu. Tako je svaki put bez novca dobijala nove odevne komade

Špankinja Tanija M. A. (32) iz Saragose osuđena je na šest meseci zatvora zbog prevare sa garderobom u "Zari". Ona bi kupila garderobu, a onda prišivala etikete sa nove odeće na staru, koju je vraćala u prodavnicu pod izgovorom da joj ne odgovara. Prodavačice su joj svaki put menjale stare odevne predmete za nove, te je tako, ne plativši ništa, praktično obnovila svoj ormar.

Tražila zamenu, a ne pare

Tanja je varala po različitim "Zarinim" radnjama u regionu Aragonije 15 meseci, sve dok u oktobru nije postala sumnjiva prodavačicama, koje su je prijavile. Ona je funkcionisala tako što bi otišla u "Zarinu" prodavnicu i kupila nekoliko odevnih predmeta. Zatim bi došla kući i pedantno odšila spoljašnje i unutrašnje etikete sa nove odeće i zašila ih na stare komade garderobe istog proizvođača.

Pedantno

Toliko je predano radila da je znala čak i bar-kodove boja "Zarinih" odevnih predmeta

Prema navodima iz sudskih dokumenata, toliko je predano radila na tome da je znala čak i bar-kodove boja "Zarinih" odevnih predmeta, te ih je prišivala u skladu sa time. Zatim bi tu staru garderobu nosila u prodavnicu, žaleći se da joj ne odgovara, a najčešće je imala izgovor da joj je mala.

- Znala je da će se u celu priču umešati šef radnje ako traži povraćaj novca za ono što je kupila. Zato je od prodavačica tražila da zameni navodno neodgovarajuće artikle za nešto drugo. One su je puštale da to uradi, jer je to u skladu sa politikom kuće - piše u sudskim dokumentima.

Foto: Informer DN

Kako je dodato, prevaru je izvela toliko puta po svim "Zarinim" radnjama u regionu da su prodavačice postale sumnjičave.

Doživotno joj zabranjen ulaz u 'Zaru'

Tanija M. A., osim zatvora, dobila je i doživotnu zabranu ulaska u "Zarine" prodavnice u Španiji. Njena slika poslata je svim lokalima kako bi prodavci znali da je prepoznaju.

- Radnice iz "Zare" u Saragosi prijavile su je šefu radnje, koji je zatim pratio njeno ponašanje. Kad se uverio da je Tanija prevarant, obavestio je o svemu policiju. Istražitelji su kasnije utvrdili da je Tanija za 15 meseci bez para obnovila svoju kompletnu garderobu - navedeno je u dokumentima.

Kazna za primer

Sudija je zaključio da je Tanija dobro osmislila prevaru kako bi profitirala, te ju je osudio na zatvor, a ne na uslovnu kaznu.

- Etikete je precizno birala i bile su toliko dobro našivene da prodavačice zaista nisu mogle da primete razliku. Za tako nešto potrebno je mnogo truda. Prevara je izvedena vešto i nadam se da će ova kazna služiti drugima za primer - naveo je sudija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17