• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2020

10:00

KATASTROFA U NEMAČKOJ, MERKEL sazvala HITAN SASTANAK, strašni podaci su upravo objavljeni!

Vesti

KATASTROFA U NEMAČKOJ, MERKEL sazvala HITAN SASTANAK, strašni podaci su upravo objavljeni!

Podeli vest

U Nemačkoj je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo 410 osoba, najviše u jednom danu, a broj potvrđenih slučajeva povećan je za 18.633 - na 961.320, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh

Od početka pandemije ukupan broj smrtnih slučajeva je 14.771, a zaraženo je 961.320 osoba, prenosi Rojters. Pre samo nedelju dana broj preminulih na dnevnom nivou bio je oko 300, a 2. novembra kada je Nemačka uvela delimičan "lokdaun" 49.

Za danas je najavljen hitan sastanak 16 premijera i nemačke kancelarke Angele Merkel o restriktivnim merama tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Očekuje se da će savezne države produžiti takve mere do 20. decembra pošto su one uspele da prekinu uzlazni trend, ali nisu oborile brojke kada je reč o novim i smrtnim slučajevima.

To znači da će barovi, restorani i druga mesta za zabavu ostati zatvorena, dok će škole i prodavnice biti otvorene. Takođe, nadležni planiraju da ograniče maksimalan broj ljudi koji mogu da se okupe na pet, ali ujedno i da dozvoli da se za Božić i Novu godinu okupi najviše 10 članova porodice ili prijatelja, navodi se u nacrtu predloga.

"Božić je porodični praznik. Nova godina više je zabava sa prijateljima", rekao je bavarski premijer Markus Zeder televiziji ARD i dodao da će se danas razgovarati o merama koje se odnose na okupljanja za praznike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zavera

pre 3 godine

E Merkelova nisu tvoji nemci glupi oni su samo složni da čuvaju svoju državu,a kad otkriju da sprovodiš zaveru protiv njih a to će biti u decembru drži se dobro ili negde pobegni .

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17