• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.12.2020

09:27

NASTAVLJA SE RAT PENTAGONA I BAJDENA! Novoizobrani predsednik optužuje da ministarstvo odbrane NE SARAĐUJE sa njegovim timom!

Vesti

NASTAVLJA SE RAT PENTAGONA I BAJDENA! Novoizobrani predsednik optužuje da ministarstvo odbrane NE SARAĐUJE sa njegovim timom!

Podeli vest

Vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Kristofer Miler odbacio je kritike novoizabranog predsednika Džoa Bajdena da deo Pentagona ne sarađuje u potpunosti sa njegovim tranzicionim timom

Bajden je, naime, u ponedeljak optužio administraciju Donalda Trampa za uskraćivanje ključnih podataka o nacionalnoj bezbednosti.

On je tom prilikom posebno označio političko rukovodstvo Pentagona i Kancelariju za upravljanje i budžet.

Miler je na to reagovao saopštenjem u kom je naveo da zvaničnici Pentagona ove nedelje imaju zakazana tri razgovora sa Bajdenovim timom, od kojih se dva odnose na novi virus korona, a jedan na sajber bezbednost.

Foto: AP PHOTO

Kako je dodao, dodatni razgovori planirani su početkom januara.

Ministarstvo odbrane je Bajdenovom timu dostavilo više od 5.000 strana dokumenata, što je mnogo više nego što je su tražili, istakao je Miler.

Podsetimo, tenzije između Pentagona i Bajdenovog tranzicionog tima traju već neko vreme.

Nedavno su zvaničnici američkog Ministarstva odbrane objavili da je na sastancima sa Bajdenovim timom dogovorena praznična pauza posle koje bi bio nastavljen proces primopredaje.

Međutim, Johanes Abraham, direktor Bajdenovog tranzicionog tima tvrdi da tako nešto nije bilo dogovoreno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17