• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2021

22:30

STIŽU PUTINOVI TERMINATORI! Oklop "Sotnika" moći će da ZAUSTAVI mitraljeski metak od 12,7 milimetara! /VIDEO/

Vesti

STIŽU PUTINOVI TERMINATORI! Oklop "Sotnika" moći će da ZAUSTAVI mitraljeski metak od 12,7 milimetara! /VIDEO/

Podeli vest

Novi ruski program za modernizaciju kopnenih snaga zemlje obećava veliki napredak u tehnologiji zaštitne opreme za vojsku

Ruski proizvođač vojne opreme "Rostec" obećava da će novi oklop moći da zaustavi metak iz mitraljeza kalibra 12,7 milimetara.

Ruske kopnene snage planiraju da distribuiraju svoj predstojeći sistem vojne opreme "Sotnik" trupama 2025. godine.

"Sotnik" će dopuniti i eventualno zameniti trenutni komplet opreme "Ratnik", koji uključuje sve, od pancira do uniformi, pa čak i baterijskih lampi.

Foto: YoutubePrintscreen/ Defense Updates

Zaštitno odelo "Sotnik"

Opremu "Ratnik" možete čak i direktno da kupite iz Rusije preko eBay-a.

Sistem lične opreme vojnika treće generacije sadržaće brojne inovacije, uključujući protivminske čizme, antiterološko odelo za kamuflažu vojnika od neprijateljske detekcije i element protiv radara.

"Sotnik" će takođe integrisati nosioca sistema sa automatizovanom komandom i kontrolom i "mikro-dronovima", omogućavajući da se prikupljene slike prenose u realnom vremenu na vizir kacige ili zaštitne naočare.

Oklop "Sotnik" četvrte generacije sastojaće se od lakog polietilenskog vlakna i oklopa koji su projektovani tako da izdrže direktan pogodak kalibra 12,7 milimetara iz mitraljeza.

Ruski polietilenski oklop naziva se "Super vlakno", a ruski državni mediji tvrde da je lakši od izraelskih i američkih oklopa za telo, i nudi superiorniju zaštitu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17