• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.03.2021

12:49

PANIKA U AMERICI! Strateška komanda greškom OBJAVILA kod za lansiranje NUKLEARNOG ORUŽJA?!

Vesti

PANIKA U AMERICI! Strateška komanda greškom OBJAVILA kod za lansiranje NUKLEARNOG ORUŽJA?!

Podeli vest

Američka strateška komanda izazvala je paniku na društvenim mrežama kada je na njenom Tviter nalogu osvanula nerazumljiva poruka sa nizom slova i znakova. Iako je Stratkom brzo obrisao poruku i naveo da je treba ignorisati, ona je izazvala strahovanja da bi to mogla da bude šifra za lansiranje nuklearnog arsenala

Misteriozna poruka od 13 nasumičnih karaktera pojavila se na Tviteru u nedelju uveče.

Obrisana je u roku od 30 minuta, ali za to vreme hiljadama puta je retvitovana, uz komentare od toga da je nalog hakovan, pa sve do sumnji da je u pitanju kod za lansiranje nuklearnog oružja.

 

 

​S obzirom da Stratkom nadgleda američki nuklearni arsenal, pojedini korisnici društvenih mreža su je protumačili i kao nadolazeću apokalipsu.

 

 

​- Vreme je da se oprostimo. Nedostajaće mi prijatelji i porodica - glasi jedan od komentara.

 

 

Drugi korisnik je napisao: "Nisam baš zamišljao da će na ovaj način doći do kraja sveta, ali i nisam potpuno iznenađen".

Stratkom se ubrzo izvinio za zabunu i zamolio ljude da ignorišu prethodnu poruku, ali to i dalje nije umirilo neke koji su bili na ivici panike.

 

 

​Da li ćete ovo da objasnite ili će svetu doći kraj u roku od sat vremena - naveo je jedan od korisnika društvenih mreža.

Ovim povodom oglasile su se i kanadske snage u SAD u znak podrške Stratkomu, piše RT.

 

 

​- Te stvari se dešavaju...Ljudi, sve je u redu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lol

pre 3 godine

vi ako zaista mislite da je to kod za lansiranje vi ste prsli totalno, i vise nego sto sam mislio

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17