• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.04.2021

10:01

SRBI IMAJU VIŠE VAKCINA NEGO ŠTO BRZINA VAKCINACIJE MOŽE SAVLADATI! Najtiražniji švajcarski dnevnik hvali Srbiju zbog ostvarenih rezultata!

Vesti

SRBI IMAJU VIŠE VAKCINA NEGO ŠTO BRZINA VAKCINACIJE MOŽE SAVLADATI! Najtiražniji švajcarski dnevnik hvali Srbiju zbog ostvarenih rezultata!

Podeli vest

Najtiražniji švajcarski dnevnik „Blik“ pohvalio je Srbiju zbog ostvarenih rezultata u vakcinaciji stanovništva i solidarnosti koju je iskazala prema strancima, pre svega zemalja regiona

U članku, koji je ilustrovan fotografijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se vakcinisao u Rudnoj Glavi, navodi se da je Srbija naručila 14 miliona vakcina iz Kine, Rusije, Velike Britanije i SAD.

Navodi se da je više od 2,6 miliona od sedam miliona stanovnika već dobilo prvu dozu, a 1,1 miliona i drugu.

Četiri miliona doza vakcina, ukazuje „Blik“, već je dopremljeno u Srbiju.

- Poneka doza u maratonu vakcinacije ostaje, a pošto se ne želi baciti nijedna vredna bočica, Srbija je otvorila svoje granice za strance, pre svega Balkana - navodi list.

"To je znak solidarnosti“, poručuje ambasador Srbije Goran Bradić ukazujući da je i poneki Švajcarac vakcinisan u Srbiji.

- To su bili pretežno Švajcarci sa rodbinom u Srbiji - objasnio je on.

Bradić je ukazao da je prijava jednostavna, da postoji formular preko portala Vlade koji treba popuniti.

 

 


- Za tri minuta se unesu svi podaci i može se navesti i koja vakcina se želi, a u ponudi su Sinofarm, Sputnjik V, Biontek-Fajzer, i AstraZeneka - naveo je on.

"Blik" ukazuje da je formular na srpskom jeziku.

Od 25. do 28. marta vakcinisano je više od 22.000 stranaca, a većina je bila iz Bosne, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije, naveo je Bradić.

Za razliku od EU Srbi imaju više vakcina nego što brzina vakcinacije može savladati, pa će najverovatnije i u bliskoj budućnosti biti ponude za strance, ističe „Blik“ dodajući da je već 70.000 doza poklonjeno.

Bradić je naveo da je u ponedeljak avion iz Kine sleteo u Beograd sa pola miliona doza Sinofarmove vakcine, koja je, kaže, najomiljenija, jer je koristi oko 70 odsto građana koji se vakcinišu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ziran

pre 3 godine

Tesko onome koga CNN i N1 hvale. Vuk menja dlaku ali cud nikada. ?

smb

pre 3 godine

postovani sugradjani ostavite koju vakcinu i za nas na leto pogotovu kineske. zapadnjacima ne mora dva puta da se kaze na srecu beograd ima mnogo hotela, a zemlja ima aviokomaniju. a zapadnjaka ima jos najmanje 400miliona ljudi koji jos nisu vakcinisani. pa kad navale vidite kako cete sa njima da izadjete na kraj. ali prvo kineze jedno milion za nas koji zivimo na zapadu. pozdrav.

Dragan

pre 3 godine

Ne brini. Krajem maja krece proizvodnja Sputnjika na Torlaku a pravi se i novi pogon Sinofarma tako da...pelcovace Srbija celu EU samo sto ce ta za EU biti ubrizgavana na narocitom mestu ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17