• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

10.04.2021

11:14

UKRAJINSKI VOJNICI MASOVNO BEŽE IZ DONBASA?! Milicija Donjecka tvrdi: Iz brigade na položajima u pravcu Mariupolja dezertirala 44 marinca!

Vesti

UKRAJINSKI VOJNICI MASOVNO BEŽE IZ DONBASA?! Milicija Donjecka tvrdi: Iz brigade na položajima u pravcu Mariupolja dezertirala 44 marinca!

Podeli vest

Samoproglašena Donjecka narodna republika saopštila je da ukrajinski vojnici masovno beže iz Donbasa

Kako navodi pres-služba Narodne milicije DNR, tokom protekle dve sedmice Oružane snage Ukrajine napustila su 244 vojnika.

„Najveći broj je napustio 36. brigadu marinaca koja se nalazi na položajima u pravcu Mariupolja. Dezertirala su 44 marinca“, navodi se u saopštenju.

Prema mišljenju Narodne milicije, uzroci dezerterstva bi mogli biti zaoštravanje situacije u regionu u povećana opasnost od obnavljanja vojnih akcija velikih razmera. Pritom, kako se dodaje, skoro 20 odsto ukrajinskih vojnih dezertera su oficiri, a pojedini su čak komandanti vodova.

Vojni eksperti su više puta ukazivali na žalosno stanje ukrajinske vojske. Ruski  general-major u rezervi Vladimir Bogatirev ranije je rekao da je realno stanje Oružanih snaga Ukrajine kritično, a posebno u jedinicama koje se nalaze na kontakt-liniji u Donbasu.

Stručnjak je ukazao na manjak naoružanja, municije i hrane, kao i na loše finansiranje. Prema njegovim rečima, najviše slučajeva dezerterstva se beleži u Oružanim snagama na istoku Ukrajine.

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije. Od 27. jula prošle godine na snazi su i dodatne mere za obezbeđivanje primirja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gazda Jezda

pre 3 godine

Kako brzo begaju već su stigli na granicu Srbije... Propaganda radi non stop ali bajke su uvek bajke....

kapetan

pre 2 godine

Украина је те дезертере отписала кад их је послала на прву линију одбране. Доказ за то је неисплата зарада и све лошија материјална ситуација и положај дезертера јер се схватило да су жртвовани... Људи схватају ситуацију и свој положај, бацају оружје и беже. Спасавају се јер виде да су жртвовани.

nikola

pre 2 godine

Схватили су да треба да се боре за америчке интересе.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija