• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

28.05.2021

07:00

PUTIN IMA GODINU, NAJVIŠE DVE, DA VRATI UKRAJINU U RUSKU ZONU, POSLE TOGA MOSKVI NEK JE BOG U POMOĆI! Ovde nema remija, neko sigurno gubi!

Vesti

PUTIN IMA GODINU, NAJVIŠE DVE, DA VRATI UKRAJINU U RUSKU ZONU, POSLE TOGA MOSKVI NEK JE BOG U POMOĆI! Ovde nema remija, neko sigurno gubi!

Podeli vest

Vladimir Putin je nedavno Ukrajinu nazvao Anti-Rusijom. Da će od Ukrajine praviti upravo Anti-Rusiju - bilo je jasno od njenog nastanka. Šteta je što u Rusiji tokom svih 25 godina nezavisnosti Ukrajine nisu obraćali pažnju na to, snishodljivo se smejući Hohlima, njihovoj slanini i krađi (ruskog) gasa

Sjedinjene Države, analizira Oleg Carjov, bivši poslanik u Vrhovnoj radi Ukrajine, nekim zemljama posebno pomažu novcem i političkim uticajem kako bi stvorile probleme njihovim političkim protivnicima. To je uobičajena tehnologija iz posleratne ere: Anti-Kina, Anti-Nemačka, Anti-Koreja ...       

Stvaranje uspešnog anti-projekta je najbolji način da se Projekat raznese iznutra. Nemci Istočne Nemačke su sopstvenim rukama rušili Berlinski zid. Posle mnogo godina, mnogima je bilo žao zbog toga. Ali, to danas više nije važno.
       
Postoje dva moguća scenarija za razvoj konfrontacije između projekta i anti-projekta.

       
Po jednom: Projekat gubi u konkurenciji sa Anti-projektom. Glavna stvar je životni standard. Dakle, Na tom planu je Istočna Nemačka gubila od Zapane.

 

LUKAŠENKO JASAN, SPUSTIĆEMO I BAJDENOV AVION, POSLAĆU TRI LOVCA! Dva bočno i jedan u repu, tako da ništa ne može da prođe...

       
Ako Projekat izgubi, biva uništen, a ostaci teritorije i stanovništva ulivaju se u Anti-projekat.

Projekat može na neko vreme zamrznuti svoj raspad uvođenjem režima opsednute tvrđave. Zatvaranjem granica  i teškom diktaturu.
       
Po drugom scenariju Projekat u nametnutoj konfrontaciji demonstrativno pobeđuje. Primer je Kina koja nije izgubila od Japana i Singapura, a dobila je nadmetanje sa Tajvanom.
       
Obratite pažnju na kontradikcije između Kine, Tajvana i Hong Konga. Postojanje Tajvana i Hongkonga odvojeno od Kine Peking doživljava kao pretnju koja će biti eliminisana tek kada ih Kina apsorbuje.
       
Kinezi to razumeju. Ceo svet to razume. Da li to razumeju u Rusiji povodom Ukrajine?
       
Anti-projekat je idealan kada se nacionalna struktura stanovništva u Projektu i Anti-projektu podudara. Tada je populaciju gubitničke strane lakše uveriti da je recept za bolji život jednostavan. Onim koji žive unutar Projekta se sugeriše. vaše komšije žive bolje, a isti su kao i vi. Učinite ono što su i oni: uključite se u revoluciju, postanite poput svojih komšija i bićete srećni.

LJUDI, ČIME SE DROGIRA EU! HOĆE DA OTMU BELORUSIJU OD RUSIJE, da ubede braću da nisu braća I DA TREBA DA SE POBIJU!

       
Za dirigente je dobro kad je zemlja Anti-projekat manja. Tada Zapad potroši manje novca za njeno pretvaranje u privlačan izglog.
       
SAD ne ulivaju novac u Latinsku Ameriku. Nije im potrebno. Ali, Ukrajina je druga stvar. 
       
Rusiji je preostalo najviše godinu ili dve da reši pitanje sa Ukrajinom. Ako Rusija za to vreme ne vrati Ukrajinu u svoju zonu uticaja, nakon tog vremena će se postaviti pitanje opstanka same Rusije.
       
U sukobu između Projekta i Anti-projekta nema remija. Neko sigurno gubi.
       
Rusija neće nužno izgubiti u ovoj konfrontaciji, ali postoji takav rizik. Niko ne bi bacao novac i trošio energiju na besperspektivan Anti-projekat.
       
Na Zapadu nisu idioti, a sigurno nisu ni altruisti. Sve je ozbiljno. Štaviše, Zapad ništa ne gubi. Novac potrošen na Majdanu isplatio se (Amerikancima) već hiljadu puta (što se ne može reći za novac koji je potrošilo Rossotrudnjičestvo).
       
Novac potrošen na pravljenje „vitrine" od Ukrajine višestruko će se isplatiti na račun kasnijeg pljačkanja Rusije.

 

AZIJSKA SILA DRHTI PRED KINOM - POVEĆAVAJU VOJNI BUDŽET! Džabe... Peking daje deset puta više! /VIDEO/

      
Moskva, dakle, ima godinu ili dve da utiče na situaciju u Ukrajini.
       
Nakon stranih kompanija, u Ukrajinu će doći baze NATO-a. Trupe uvek dolaze nakon investicija i da bi se zaštitile investicije.
       
Razmeštanju stranih trupa na teritoriji Ukrajine, sve prepreke su već zakonski uklonjene.
       
Ako su do pre godinu ili dve milicije donbaskih republika - ili ruske trupe - mogle bezbedno da stignu do Dnjepra ili zapadne granice Ukrajine, nakon nekog vremena neće više imati posla sa Oružanim snagama Ukrajine, već sa NATO vojskom, a nisam siguran da će Rusija biti za to spremna.
 
Ako se pitanje Ukrajine ne reši za kratko vreme, konfrontacija će se odužiti i završiti samo u slučaju smrti Rusije ili Ukrajine.
       
Ukrajina će se pretvoriti u večnu glavobolju Rusije.
       
Moskva bi mogla primeniti isti scenario za borbu protiv Ukrajine koji Zapad koristi za borbu protiv Rusije. Za to je potrebno stvoriti vitrinu Ruskog sveta od Donbasa koji je mnogo manji od teritorije Ukrajine, pa je za njegovu obnovu i uzlet potrebno mnogo manje novca.
       
U Donbasu je moguće postići impresivne rezultate u kratkom periodu. Ali, iz subjektivnih razloga to se ne dešava.
       
Sada je u toku hibridni rat za uništavanje Rusije i Rusa. Tokom rata, pljačkaši, oni koji su širili paniku i generali koji su prepuštali front neprijatelju - streljani su na licu mesta.

 

RUSKO NE UDARU NA SRPSKU! NOVI VISOKI PREDSTAVNIK IMENOVAN BEZ ODOBRENJA SB, NEĆEMO GA PRIZNATI! Vri u BiH, ovo ne sluti na dobro!

 
Sada je vreme drugačije, ali cena grešaka je velika kao i pre.
       
Rusija ne sme tolerisati korumpirane gubernatore, niti oticanje iz zemlje milijardi dolara.
       
Ako se Rusija ne mobiliše, mogući su i najpesimističniji scenariji.
       
Izvinite, malo sam zgusnuo boje, ali bolje je biti spreman na najgore i potruditi se da se ne dogodi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KIR SRBIN

pre 2 godine

Kоментатор је "велики стручњак". Видимо то на примеру Грузије, колико је година прошло од 2008. године, и шта је Грузија? Потпуно нефункционална држава. "Коментатор" покушава да својим виђењем "убрза" Русе, да би направили погрешан корак. Ова фора са "анти пројектом" и "пројектом" око Кине и Хон-кога потпуни промашај човече, истекао англосакоснцима уговор. Када ће то Кина да усиса Тајван? Тек после рата! Фора са "анти пројектом" и "пројектом" може да прође код Срба, код Руса не, украси спремите се за шах-мат.

SVET JE OVO ČEKAO MESECIMA! O ČEMU ĆE RAZGOVARATI PUTIN I BAJDEN?! UKRAJINA, BELORUSIJA, SAJBER PRETNJE, TERORIZAM... Tema je mnogo, a...
Planeta

SVET JE OVO ČEKAO MESECIMA! O ČEMU ĆE RAZGOVARATI PUTIN I BAJDEN?! UKRAJINA, BELORUSIJA, SAJBER PRETNJE, TERORIZAM... Tema je mnogo, a...

Rusija i Amerika će razmotriti različite aspekte susreta predsednika dve zemlje, Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena, uključujući format sastanka, učešće delegacija, usvajanje dokumenata, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Portparolka Bele kuće DŽen Psaki otkrila je i koje će teme kandidovati američka strana za predstojeći razgovor

25.05.2021

22:20

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17