• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

03.08.2021

20:26

NOVI ŠOK ZA AMERE I NATO! RUSIJA RAZVIJA NOVU HIPERSONIČNU RAKETU DUGOG DOMETA H-95, ali i druge moderne sisteme naoružanja!

AP/Prtintskrin/Fotoilustracija

Vesti

NOVI ŠOK ZA AMERE I NATO! RUSIJA RAZVIJA NOVU HIPERSONIČNU RAKETU DUGOG DOMETA H-95, ali i druge moderne sisteme naoružanja!

Podeli vest

Ruska Federacija razvija najnoviju hipersoničnu raketu dugog dometa H-95, rekao je general-pukovnik Vladimir Zarudnicki, načelnik Vojne akademije Generalštaba Oružanih snaga RF

Prema rečima generala, današnja dominacija u vazduhoplovnoj sferi je uslov za uspešno vođenje neprijateljstava. Ova superiornost, naročito je obezbeđena efikasnom upotrebom udarnih i borbenih aviona.

- U ove svrhe, za Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije, razvijaju se i usvajaju novi i modernizovani modeli naoružanja, vojna i posebna tehnika, poput modernizovanog strateškog bombardera Tu-160M, avijacionog hipersoničnog raketnog sistema žKinžalž, visokopreciznog vazdušnog oružja velikog dometa, a posebno hipersonična raketa H-95", saopštio je Zarudnicki u svom članku o faktorima postizanja pobede u budućim ratovima, koji je objavljen u časopisu "Vojna misao" - porenose "RIA Novosti".

Takođe, on je dodao da se za Vazdušno-kosmičke snage prave bespilotne letelice različitih klasa, radari za otkrivanje izvan horizonta, protivavionski raketni sistemi i druga najnovija vojna tehnika.

ZAHAROVA BRUTALNA, NITI JEDNOG TRENUTKA DONBAS NIJE BIO BEZ RUSKE PODRŠKE! Moskva nikad neće prodati ni Donjeck, ni Lugansk... AMERI I KIJEV SAD ZNAJU NA ČEMU SU!

Kako je za RIA Novosti objasnio izvor u vojno-industrijskom kompleksu, „razvija se nova hipersonična raketa dugog dometa za modernizovani strateški bombarder Tu-22M3M, modernizovani strateški bombarder Tu-160M i napredni avion za velike udaljenosti".

- Prototipovi su već testirani na nosačima-avionima - dodao je izvor.

Trenutno se u ruskoj vojsci nalaze u eksperimentalno-borbenom dežurstvu hiperzvučni projektili "Kinžal", koje nose avioni MiG-31K i hiperzvučna raketu stvorena na bazi balističke rakete "Iskander". Na testiranjima je "Kinžal" dostigao brzinu 10 puta veću od brzine zvuka. Krajem juna dva aviona MiG-31K sa ovim raketama raspoređeni su vazduhoplovnoj bazi u Siriji.

Osim toga, za lovce Su-57 pete generacije razvijaju se hiperzvučne rakete koje će se nalaziti unutar trupa aviona. 

RUSIJA OBJASNILA KAKO STVARI STOJE KAD JE SRBIJA U PITANJU! Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova od strane više zemalja menja stvar u osnovi! NIŠTA NEĆE BITI ISTO!

Rusija takođe završava ispitivanja brodskog raketnog sistema sa hipersoničnom krstarećom raketom "Cirkon", a brodovi i podmornice biće naoružani takvim raketama. Poslednje ispaljivanje "Cirkona" tokom ispitivanja izvedeno je 19. jula sa fregate "Admiral Gorškov".

Kako je rekao ministar odbrane Sergej Šojgu u februaru, različiti hiperzvučni sistemi postaće okosnica ruskih snaga.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija