• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

22.08.2021

10:30

(VIDEO) KINEZI ANALIZIRALI RUSKU MORNARICU, ONO ŠTO SU OTKRILI DIĆI ĆE NA NOGE I AMERE I NATO! Proteklih  meseci u Rusiji se bukvalno jedan za drugim pojavljuju nova brutalna plovila...

Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) KINEZI ANALIZIRALI RUSKU MORNARICU, ONO ŠTO SU OTKRILI DIĆI ĆE NA NOGE I AMERE I NATO! Proteklih meseci u Rusiji se bukvalno jedan za drugim pojavljuju nova brutalna plovila...

Podeli vest

U poslednje vreme se primećuje posebna aktivnost u sferi razvoja ruske ratne mornarice. Rusi na taj način šalju signal da su odlučni u pogledu odbrane svojih interesa u svetskom okeanu ako ih Zapad bude ozbiljno ugrožavao, smatra autor kineske informativne agencije „Sinhua", prenosi Russia beyond

Počev od 2014. godine snage NATO-a su koristeći dominaciju u Atlantskom okeanu počele češće da izvode vojnopomorske manevre blizu ruskih teritorijalnih voda i da osmatraju Sredozemno i Crno more. Samim tim se vrši pritisak na Rusku Federaciju, te je ona odgovorila usvajanjem „morske doktrine" koja podrazumeva podršku prisustva na Atlantiku i Baltiku, a takođe na Crnom, Azovskom i Sredozemnom moru. Dokumentom su definisani zadaci pet ruskih flota.

- Rusija preduzima ozbiljne korake u ubrzavanju razvoja ratne mornarice. Čak i u uslovima opadanja svetske ekonomije zbog pandemije koronavirusa RF nastavlja sa izgradnjom novih brodova, želeći da podigne flotu na viši nivo - ističe se u prevodu članka koji je objavio „InoSMI".

IZETBEGOVIĆ UBEĐEN DA ĆE ZAPAD SRUŠTI SRPSKU I TO ZAHVALJUJUĆI NJEMU! Kreće kriminilizacija RS, a onda... Jednu stvar su, ipak, zaboravili...

Tokom proteklih nekoliko meseci u Rusiji se bukvalno jedan za drugim pojavljuju nova plovila. Početkom maja je izvršena primopredaja višenamenske nuklearne podmornice „Kazanj" projekta „Jasen-M" koja može da nosi hiperzvučne rakete „Cirkon". Mesec dana kasnije predata je na testiranje strateška podmornica „Knez Oleg" projekta „Borej" koja iz podvodnog položaja može da lansira interkontinentalne balističke rakete „Bulava". Pored toga, 25. juna je počelo testiranje strateške nuklearne podmornice „Belgorod" koja nosi podvodne aparate bez posade „Posejdon". Nedavno je okončano testiranje dizel-električne podmornice „Magadan" projekta „Varšavjanka" koja nosi krstareće rakete „Kalibar-PL".

Planirano je da u narednoj deceniji Ratna mornarica Rusije dobije desetak novih podmornica i brodova različitog tipa. Pored toga, biće modernizovana i plovila koja su već u arsenalu.

(FOTO) NAJTRAŽENIJI TERORISTA BRUTALNO ISMEJAO AMERE! NJEGOVA GLAVA VREDI PET MILIONA DOLARA, a on se fotka u uniformi i sa oružjem SAD!

Uz sve to, Rusija regularno izvodi vojne vežbe reagujući na opasnosti koje vrebaju na moru. U manevrima učestvuju borbena plovila različitih klasa, opremljena inovativnim oružjem, kao i palubna avijacija.

- Može se reći da Rusija ima ambiciozne i konkretne planove razvoja Ratne mornarice i da ruska flota i dalje jača svoju moć, ne samo pružanjem otpora Zapadu, nego i odlučnom težnjom ka preporodu. Na putu ka preporodu ima i problema koje bi trebalo prevazići, ali perspektiva da Rusija ponovo stekne status pomorske sile zaslužuje pažnju - rezimirao je autor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 2 godine

U naslovu spomenuste kineze,a u tekstu nista?! Pa me interesuje sta ste hteli reci?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija