• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

01.12.2021

09:26

ŠAH-MAT! LUKAŠENKO ZAPRETIO POLJSKOJ! Beloruski lider objasnio šta će se dogoditi ako Varšava zatvori granicu prema Belorusiji!

Reuters

Vesti

ŠAH-MAT! LUKAŠENKO ZAPRETIO POLJSKOJ! Beloruski lider objasnio šta će se dogoditi ako Varšava zatvori granicu prema Belorusiji!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je spreman da obustavi tranzit energetskih resursa ukoliko Poljska realizuje svoje pretnje i zatvori granicu

„Kada me budu ugnjetavali Poljaci ili neki drugi, mislite da ću se obazirati na neke ugovore? Hajde, o čemu pričate?“, prokomentarisao je beloruski lider za Sputnjik

Upitan da li ozbiljno misli, Lukašenko je odgovorio potvrdno: „Ozbiljno, naravno“.

„Poljaci su odlučili da nam zatvore granicu sa Belorusijom. Dobro, zatvarajte. Mi ne idemo često u Evropsku uniju. Mi smo danas najviše zainteresovani za Rusiju, Kinu, Istok. A šta ako ja zatvorim? Šta će se onda desiti sa prometom koji uglavnom ide u Rusiju i Kinu preko nas?“, upitao je beloruski lider.

Kako je dodao, južna granica Rusije i Ukrajine je zatvorena, to jeste preko Ukrajine neće proći, a preko baltičkih zemalja nema puteva.

„Tako da pre nego što daju izjave treba da uključe svoje pileće mozgove i razmisle šta lupetaju“, upozorio je Lukašenko.

Takođe je predložio poljskoj strani da zatvori granicu i vidi ko će od toga imati najveću štetu.

„Zatvorićete, na štetu kome? Sami sebi?... Onda razmislite kako ćete kupovati od Rusije energente“, poručio je predsednik Belorusije.

Ranije je Lukašenko zapretio da će obustaviti tranzit gasa u Evropu preko gasovoda „Jamal-Evropa“ nakon što je Evropska unija optužila Belorusiju za stvaranje migrantske krize na zajedničkim granicama i zapretila sankcijama protiv Minska. Poljska takođe razmatra mogućnost zatvaranja granice sa Belorusijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija