• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/N1

08.12.2021

15:52

OVO JE EVROPSKA DEMOKRATIJA NA DELU! Vlada Luksemburga odredila rutu za proteste - KO JE PREKRŠI, BIĆE UHAPŠEN!

AP/Tanjug

Vesti

OVO JE EVROPSKA DEMOKRATIJA NA DELU! Vlada Luksemburga odredila rutu za proteste - KO JE PREKRŠI, BIĆE UHAPŠEN!

Podeli vest

Vlada Luksemburga uvešće striktna pravila za održavanje protesta u gradu Luksemburgu, nakon incidenata do kojih je došlo u subotu, tokom poslednjeg protesta održanog protiv anti-kovid mera

 

Obraćajući se poslanicima u parlamentu, premijer Gzavije Betel najavio je da će ove nedelje biti utvrđeni ruta i perimetar budućih protesta, kako bi se sprečili budući incidenti, ali i akcioni plan protiv „polarizacije i radikalizacije“ društva.

Betel je apleovao na građane da poštuju najavljena pravila, jer će svako ko napusti unapred utvrđenu rutu prekršiti zakon. On je najavio i da će policija legitimisati sve učesnike protesta i proveravati njihov identitet.

„Prošle subote smo videli scene koje ne možemo i nećemo da prihvatimo“, rekao je premijer Luksemburga u desetominutnom obraćanju poslanicima, dodajući da će „svi nelegalni postupci biti kažnjeni“.

On istakao da je potpuno neprihvatljivo agresivno ponašanje demonstranata.

„Skrnavljenje spomenika oslobodilačkim ratovima ili spomenika žrtvama holokausta, neredi u gradu, upad i krađe na Božićnom marketu, napadi na obične građane koji se osećaju nesigurno u sopstvenoj zemlji, ometanje novinara u njihovom radu – sve to je potpuno neprihvatljivo u očima Vlade“, poručio je Betel, najavljujući nove mere.

On je naglasio da ne želi sve ljude da stavlja u isti koš i dodao da su nasilni demonstranti „apsolutna manjina“.

Svima koji se protive vladinoj anti-kovid politici, Betel je poručio:

„Ne dozvolite da se ljutite i ne učestvujete u protestima koji podstiču mržnju i nasilje“, poručio je Betel protivnicima anti-kovid mera, koji su najavili čak tri protesta za naredni vikend.

Prema zvaničnim podacima, oko 2.000 ljudi protestovalo je u subotu protiv mera koje je Vlada Luskemburga uvela kao odgovor na pandemiju koronavirusa. Tokom protesta došlo je do više incidenata na nekoliko lokacija u gradu i sukoba dela demonstranata sa policijom. Takođe, deo demonstranata protestovao je ispred kuće u kojoj živi premijer Betel, oštetivši tom prilikom jedan automobil ispred kuće premijera, dok je porodica minstarke za porodičnu politiku i integraciju Korin Kahen evakuisana iz predostrožnosti, ispred čije kuće je održan sličan protest prošle nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

INFORMER RASKRINKAO BRUTALNU ĐILASOVSKU PREVARU! Ovo su dve bake koje su ZLOUPOTREBILI MARINIKA, DRAGOJEVIĆ I BILJANA LUKIĆ!
Politika

INFORMER RASKRINKAO BRUTALNU ĐILASOVSKU PREVARU! Ovo su dve bake koje su ZLOUPOTREBILI MARINIKA, DRAGOJEVIĆ I BILJANA LUKIĆ!

Protivzakonite i protivustavne blokade puteva koje su se održale prethodne dve subote zabeležile su brutalno nasilje, ponižavanje građana i odsustvo brige i empatije za iste. Đilasovci su, pod izgovorom brige za zaštitu životne sredine, prebijali građane Srbije i za njih imali spremne sekire. Da zanemarimo što su mimo svakog zakona sebi dali za pravo da nekome ugrožavaju slobodu kretanja, njih nije bilo briga ni za to što deca plaču u kolima ili što su roditelji morali da ih nose pešaka, po hladnoći, preko mosta...

07.12.2021

16:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17