• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

13.12.2021

07:00

PUTIN SNIMIO FILM, AMERI I NATO SU SU GA GLEDALI BEZ REČI! Ono što im je poručio lider Rusije zaledilo ih je, SADA ZNAJU NA ČEMU SU!

Vesti

PUTIN SNIMIO FILM, AMERI I NATO SU SU GA GLEDALI BEZ REČI! Ono što im je poručio lider Rusije zaledilo ih je, SADA ZNAJU NA ČEMU SU!

Podeli vest

Rusija održava paritet sa Sjedinjenim Države po nuklearnim projektilima, ali prednjači po perspektivnom naoružanju u toj sferi - izjavio je Vladimir Putin. On je u filmu "Rusija - najnovija istorija", koji je prikazao TV kanal Rusija 1, objasnio šta znači ta prednost

- Od tih sistema zavisi sposobnost Oružanih snaga da blagovremeno reaguju na potencijalne vojne pretnje. Mi ne samo da modernizujemo ono čime raspolažemo, mi u naoružanje uvodimo nove sisteme. Po tom pokazatelju sada smo broj jedan u svetu.

Predsednik Ruske Federacije ukazao da će vremenom još neke zemlje doći u posed hipersoničnog oružja, pa naglasio:
       
- Rusija će do tog momenta već biti u stanju  da "prijatno iznenadi" partnere. Velika je verovatnoća da će Rusija - do toga momenta - već raspolagati sa sredstvima za borbu protiv hipersoničnog oružja.

Putin je u istom filmu naveo da Ukrajina još uvek nije ispunila obavezu da Rusiji vrati imovinu bivšeg SSSR:
       
- Mi smo 1993. godine preuzeli na sebe obavezu da otplatimo sve dugove bivšeg Sovjetskog Saveza za sve bivše sovjetske republike. Za uzvrat, one su bile dužne da nam prepuste aktive Sovjetskog Saveza u inostranstvu. Dugovi SSSR su otplaćeni, ali nisu svi ispunili obavezu prepuštanja inostrane imovine Moskvi. To nisu uradile brojne biveše sovjetske republike, uključujući Ukrajinu".

(VIDEO) AMERI, GLEDAJTE I... POLEĆE TU-160M, POTPUNO MODERNIZOVAN "BELI LABUD"! Moskva ih sprema čak 50, a u odnsu na stari model su... BRUTALNI!

Putin je ponovio svoju ocenu da je raspad SSSR bio „tragedija", ali je naglasio da bi njegova obnova bila i besmislena i nepraktična.
       
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je 20. oktobra da je američka vojska započela aktivan rad na modernizaciji taktičkog nuklearnog oružja i baza za njegovo skladištenje u evropskim zemljama.

AMERI OPET MERAČE BOMBARDOVANJE SRBIJE! PAZI SAD, KAO BIĆE NOVI RAT U BIH, A SRBIJA ĆE STATI UZ SRPSKU... Da li ovi nešto znaju što je za nas sakriveno?!

       
Posebno je upozorio da SAD uključuju pilote nenuklearnih država članica NATO u uvežbavanje upotrebe taktičkog nuklearnog oružja.
       
Istakao je da Moskva to smatra direktnim kršenjem Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija