• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.12.2021

15:45

"SPREMITE SE ZA NAJGORI SCENARIO!"

Vesti

"SPREMITE SE ZA NAJGORI SCENARIO!"

Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg smatra da Alijansa u situaciji sa Ukrajinom treba „da se nada najboljem, ali da se priprema za najgore“

„Ono što sada vidimo u vezi Ukrajine je značajno, dosledno i kontinuirano jačanje ruskog vojnog prisustva... Nije jasno kakvi su ciljevi tog gomilanja (snaga)... Naravno, mi se nadamo najboljem, ali moramo biti spremni za najgore“, rekao je Stoltenberg u Briselu tokom pres-konferencije sa premijerom Bugarske.

Istovremeno je dodao da NATO „veoma pažljivo prati šta radi Rusija“.

„Povećali smo naše obaveštajne sposobnosti za praćenje tog jačanja, razmenjujemo obaveštajne podatke i, naravno, nastavljamo da podržavamo Ukrajinu. Takođe treba da budemo sigurni da smo spremni da štitimo sve svoje saveznike“, istakao je generalni sekretar.

Stoltenberg je konstatovao da Alijansa ne vidi da postoji neka direktna pretnja po bilo koju članicu, ali primećuje porast tenzija, „što se pre svega tiče članica NATO-a u regionu, između ostalog i Bugarske“.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju.

Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog povećavanja snaga NATO-a u Evropi. Kremlj je isticao da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju, ali da neće zanemarivati dejstva koja su potencijalno opasna po njene interese. U Rusiji su ove optužbe u više navrata demantovane, ističući da se uglavnom koriste kao izgovor za dovođenje više snaga i tehnike NATO-a na granice zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fikus

pre 2 godine

NATO izražava zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ NATO je zabrinut zbog NAVODNO agresivnih dejstava Rusije na SVOJOJ teritoriji a to što su oni DEFAKTO i DEJURE na granice Rusije dovukli i dovlače i dalje silne snage je sasvim OK ... Polomićete zube, samo se vi igrajte ... Niste bili u stanju da za 20 godina, neometani i svim sredstvima koja imate, pod kontrolu stavite šaku Talibana u Avganistanu a hoćete da udarate na Rusiju i Kinu? Licemerna bagro, varate se da će i ovog puta ratno razaranje trpeti samo Evropa i Azija, ovaj put čeka vas Pakao

Marcco

pre 2 godine

Vežbaće se ovi na Republici Srpskoj pre nego udare na Donbas.

pajac

pre 2 godine

ne nece oni ni pomirisati Dombas jer tamo ne zive nepismeni indijanci samo se malo sepure OTAN ne velika firma koja zivi od WAR

milankukic

pre 2 godine

a gospodo vi iz NATO sta ste vi to smo mi u Srbiji najbolje osetili Ukrajina nije clan vase nasilne armije teroristickih organizacija i samo trazite razloge da nekog napadate ja mislim da ako krenete na Rusiju dace bog da ce vam tu biti kraj a Amerika ce i dalje postojati samo sto gomila evropskih državaa nece

pera

pre 2 godine

Gospodine Stotemberg , vidite da je nama jasno kao dan, zeleli bi da rusija sedi skrstenih ruku i da vi samo usetate u rusiju , e vidite mi to znamo zato cete snositi krvae posledice i vraticete se tamo odakle ste dosli u evropu

pera

pre 2 godine

Gospodine Stotemberg , vidite da je nama jasno kao dan, zeleli bi da rusija sedi skrstenih ruku i da vi samo usetate u rusiju , e vidite mi to znamo zato cete snositi krvae posledice i vraticete se tamo odakle ste dosli u evropu

sara

pre 2 godine

Koja drskost i bezobrazluk!!!. Smeta vam rusko vojno jačanje i prisustvo na svoju granicu, a NATO-vo i američko prisustvo, na tuđu granicu je u redu!!!!. Zloupotrebljavate Ukrajinu, da bi naškodili Rusiji, ali čačkate mečku, Putin je isuviše mudar i strpljiv, no i on ima granicu!!!.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17