• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.12.2021

11:02

NATO I RUSIJA SPREMNI ZA RAT, GENERAL FOMIN PREDVIĐA SUKOB VELIKIH RAZMERA! Britanski razarač prišao Krimu, a pratio ga AMERIČKI RC-135...

youtube printscreen

Vesti

NATO I RUSIJA SPREMNI ZA RAT, GENERAL FOMIN PREDVIĐA SUKOB VELIKIH RAZMERA! Britanski razarač prišao Krimu, a pratio ga AMERIČKI RC-135...

Podeli vest

NATO se sprema za oružani sukob sa Rusijom, izjavio je zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin na brifingu za vojne atašee i predstavnike stranih ambasada akreditovanih u Rusiji

- Vojna konstrukcija severnoatlantskog bloka je potpuno preusmerena na pripremu za oružani sukob velikih razmera sa Rusijom - rekao je general-pukovnik Fomin, prenose RIA Novosti.

On je objasnio da Alijansa u svojim dokumentima, uključujući i vojnu strategiju od 2019. godine, Rusiju direktno naziva glavnim izvorom pretnje koalicionoj bezbednosti. Istovremeno, primetio je Fomin, i dalje je na snazi Rimska deklaracija u kojoj se navodi da Rusija i NATO ne smatraju jedni druge protivnicima. Strane su to potvrdile na samitu u Lisabonu 2010. godine.

- Ciljane provokacije NATO-a u blizini ruskih granica će vrlo verovatno dovesti do oružanog sukoba - naglasio je on.

Kao primer naveo je pokušaj britanskog razarača "Difender" u junu ove godine da prodre u teritorijalne vode Rusije kod obala Krima. Istovremeno, dejstva broda britanske mornarice obezbeđivao je američki strateški izviđački avion RC-135, dodaje on.

Kako je istakao Fomin, intenzitet ovakvih letova u regionu Crnog mora povećan je za više od 60 odsto u odnosu na 2020. godinu, broj letova je povećan sa 436 na 710.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Istina

pre 2 godine

Oružani sukob NATO, SAD i EU sa Rusijom nije isključen. Naravno, Rusija u tom sukobu ne bi bila sama. Ali, to bi zaista bio Armagedon ljudske vrste. Skoro kompletan živi svet bi izumro. Krvava i morbidna ljudska istorija možda i ne zaslužuje drugačiji kraj! Samo Bog zna šta će se izdogađati ....

Bobi Vranje

pre 2 godine

Rusiju treba pod hitno unistiti !!!!!!!!!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17