• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

31.12.2021

14:43

OGLASILA SE IRANSKA AMBASADA U BEOGRADU, nikad brutalnija poruka Teherana Americi i to na važan datum!

Vesti

OGLASILA SE IRANSKA AMBASADA U BEOGRADU, nikad brutalnija poruka Teherana Americi i to na važan datum!

Podeli vest

Iranska ambasada u Beogradu oglasila se saopštenjem povodom druge godišnjice ubistva general-pukovnika Kasema Sulejmanija, koje je nazvala jasnim primerom državnog terorizma

Iranska ambasada podseća da su američke snage 3. januara 2020. napale projektilom konvoj u kom je bio Sulejmani, komandant snaga Kuds, koji je u napadu ubijen.

"Ovaj časni komandant i barjaktar borbe protiv terorizma, kako u regionu tako i u svetu, ima bezbroj zasluga i u borbi protiv terorističke grupe ISIS* u Iraku i Siriji, a prema svedočenju sirijskih i iračkih vlasti, spasao je živote hiljadama nevinih muškaraca, žena i deca, koji bi bili u životnoj opasnosti da je ISIS pobedila. Činjenica je da su region, a kasnije Evropa i ceo svet, spašeni od opasnosti i noćne more ekspanzije ISIS-a, što je rezultat požrtvovanosti general-pukovnika Sulejmanija i njegovih saveznika i istomišljenika", navodi iranska ambasada.

Kako se dodaje, „ciljano ubistvo general-pukovnika Sulejmanija, višeg vojnog komandanta jedne zemlje u trećoj zemlji, jasan je primer državnog terorizma“.

"Akcije Amerikanaca i atentat na iranskog vojnog komandanta, osim što predstavlja direktno kršenje Povelje UN, predstavlja i kršenje najočiglednijih principa i pravila međunarodnog prava, uključujući principe: nemešanja, suvereniteta, suzdržavanja od upotrebe sile, nenapadanja, kao i princip imuniteta predstavnika vlasti. Organizacije za ljudska prava, Ujedinjene nacije, ugledni i međunarodni instituti takođe su potez američke vlade nazvali činom agresije, eklatantnim zločinom i teškim kršenjem međunarodnog prava", saopštava, između ostalog, Ambasada Irana u Beogradu.

Ambasada dodaje da će „Iran iskoristiti sve pravne kapacitete na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou da uspostavi mir i stabilnost u regionu i da se suprotstavi zlokobnom fenomenu terorizma, posebno onoj vrsti vlada, čiji je jasan primer američka vlada.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17