• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

21.02.2022

22:58

AMERI I ZAPAD PRETILI PUTINU RATOM, BRUTALNOM ODMAZDOM I... "Tresla se brda rodile se sankcije", da nije smešno, bilo bi... UKRAJINA SADA VIDI KOLIKO SE PREIGRALA!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

AMERI I ZAPAD PRETILI PUTINU RATOM, BRUTALNOM ODMAZDOM I... "Tresla se brda rodile se sankcije", da nije smešno, bilo bi... UKRAJINA SADA VIDI KOLIKO SE PREIGRALA!

Podeli vest

Ukrajina sada vidi koliko se preigrala i da ni po koju cenu nije smela verovati Zapadu kako će je zaštititi! Vašington i Brisel su pretili su putinu ratom, brutalnom odmazdom ako prizna DNR i LNR i... Od svega ostaka je samno prazna priča

Zemlje Evropske unije saglasile su se da uvedu ograničeni paket sankcija Rusiji nakon što je Moskva priznala nezavisnost samoproglašenih republika Donjecka i Luganska, saopštio je večeras holandski premijer Mark Rute.

- Saglasili smo se da uvedemo ograničeni paket sankcija, koje će biti usmerene na one koji su odgovorni za ovu odluku - rekao je Rute u intervjuu za jednu holandsku televizju.

On je dodao da se detalji o ovoj odluci očekuju sutra, prenosi Rojters.

Makron osudio odluku Rusije, traži sastanak SB UN

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je da se hitno održi sastank Saveta bezbednosti UN i usvoje sankcije Evropske unije, nakon što je Rusija priznala nezavisnost samoproglašenih republika Donjecka i Luganska.

Makron je osudio takvu odluku Rusije i ocenio da ona predstavlja "jednostrano kršenje" međunarodnih obaveza Rusije i napad na teritorijalni integritet Ukrajine, saopštila je Jelisejska palata.

PUTIN NALOŽIO RUSKOJ VOJSCI DA OSIGURA MIR U LNR I DNR! U Donjeck stigla velika vojna kolona tenkova i autobusa punih vojnika!

Makron je prethodno sazvao hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost kako bi se raspravljano o najnovijem razvoju događaja u vezi sa Ukrajinom, prenosi Rojters.

Foto: Reuters

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ranije večeras ukaze o priznanju samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR).

Nemačka osudila rusko priznavanje DNR i LNR

Ministarka spoljnih poslova Nemačke ocenila je da rusko priznavanje nezavisnosti Luganjska i Donjecka predstavlja "očigledno kršenje međunarodnog prava" i najavila da će njena država odgovoriti na ovu odluku Rusije.

ŠTA POSLE PRIZNANJA DONBASA?! RUSIJA SADA MOŽE DA VOJNO BRANI DNR I LNR, MINSKI SPORAZUM JE MRTAV, Zapadu ostaju sankcije, ali...

Ona je izjavila da se vlada Nemačke konsultuje sa svojim partnerima o reakciji na odluku predsednika Rusije Vladimira Putina, za koju zapadne zemlje kažu da bi mogla da evoluira u prelazak ruskih trupa preko granice sa Ukrajinom i u rat, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

- Današnje priznanje separatističkih, samoproglašenih ''narodnih republika'' u istočnoj Ukrajini od strane predsednika Putina predstavlja očigledno kršenje međunarodnog prava i težak je udarac svim naporima da se pronađe diplomatsko rešenje - navodi se u saopštenju Berbokove i ističe da Nemačka i dalje nepokolebljivo stoji uz Ukrajinu u njenim međunarodno priznatim granicama.

- Reagovaćemo na ovo kršenje međunarodnog prava. Konsultujemo se sa našim partnerima - poručuje se u saopštenju ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok.

Vašington sprema odgovor - sankcijama

Bela kuća saopštila je da je očekivala da će Rusija priznati nezavisnost Donjecka i Luganska (LNR i DNR), kao i da je spremna da odmah odgovori na taj akt Moskve.

U saopštenju se navodi da će odgovor Vašingtona na potez predsednika Rusije Vladimira Putina biti poseban, dodatni set mera koje će biti uvedene pored neposrednih i oštrih sankcija koje su pripremljene u koordinaciji sa saveznicima u slučaju ruske invazije na Ukrajinu, prenosi Rojters.

MOSKVA NIJE HTELA DA PONIZI AMERE, ALI JE KINA ODBILA DA ĆUTI! Posle neverovatnog manevra SU-35, piloti SAD odbili da nastave misiju!

- Nastavljamo neposredne konsultacije sa svojim saveznicima, uključujući i Ukrajinu, o narednim koracima i eskalaciji situacije sa Rusijom duž granice sa Ukrajinom -  navodi se u saopštenju i dodaje da će Bela kuća uskoro objaviti set mera povodom kako se navodi, očiglednog kršenja međunarodnih obaveza Rusije.

Foto: Reuters/AP/Fotoilustracija

Iz Bele kuće je potvrđeno da je predsednik Bajden počeo telefonske razgovore sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom.

- Predsednik Bajden će uskoro izdati izvršnu naredbu kojom će biti zabranjene nove investicije, trgovina i finansiranje od strane državljana SAD u ukrajinske regione tzv. LNR i DNR - poručuje se u saopštenju Bele kuće.

Džonson: Prekršeno medunarodno pravo

Priznavanje samoproglašenih republika Donjecka i Luganska (DNR i LNR) od strane ruskog predsednika Vladimira Putina predstavlja kršenje međunarodnog prava, izjavio je večeras britanski premijer Boris Džonson.

- Samo što sam došao na ovu konferenciju za štampu shvatio sam da je Vladimir Putin efektivno najavio da Rusija priznaje otcepljene republike Donjecka i Luganska. To je očigledno kršenje međunarodnog prava i flagrantno kršenje suvereniteta i integriteta Ukrajine - rekao je Džonson novinarima.

Foto: AP/Tanjug

On je ocenio da se tim činom odbacuju proces i sporazumi iz Minska što je, kako je rekao, "loš i veoma mračan znak".

Džonson je najavio da će razgovarati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskom i da će mu ponuditi podršku Velike Britanije, a na pitanje da li je sada vreme za uvođenje sankcija Rusiji, Džonson je odgovorio da će "morati da saceka i vidi šta se desilo u istocnoj Ukrajini".

Gutereš: Prekršili teritorijalni integritet i suverenitet UKR

 Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš smatra da je Rusija prekršila teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine time što je priznala nezavisnost dve samoproglašene republike na istoku Ukrajine, saopštio je večeras portparol UN Stefan Dižarik.

- Ujedinjene nacije, u skladu sa relevantnim rezolucijama Generalne skupštine, i dalje u potpunosti podržavaju suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine, unutar njenih međunarodno priznatih granica - naveo je Dižarik u saopštenju, a prenosi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Koja

pre 2 godine

Mamicu vam jebem licemernu i pokvarenu !!! Kad Rusija uradi "priznanje" TO NE VAZI i nije DEMOKRATSKI, pozivate se na MEDJUNARODNO PRAVO , a kad vi ZAPADNA GOVNA priznaate KOSOVO i OTMETE TERITORIJU Srbije onda je to DEMOKRATIJA ?????? More djubrad jedna !!!! Ziveo PUTIN !!!!

Jakov

pre 2 godine

Ko priča o narušavanju integriteta Sve licemeri najgore vrste Okupatori i kolonizatori Da nije tužno bilo bi smešno

milankukic

pre 2 godine

e sad zbog novih pretnji rusija ako joj uvedu neke sankcije trebaa odma da zavrne ventile za gas i traži da sve sankcije ukinu i rasture NATO

master

pre 2 godine

PM, debilska, medju prvima ste priznali Kosovo, imas li jos nesto da kazes ako ne idi u pm, i ne *eri.

boris

pre 2 godine

gde ste bili kad je N ATO BoMbaRDOVAOI jUGOSLAVIJU GDE JE TU MEDJUNARODNO PRAVO VISTE STVORENI SAMO GA GENOCID PRLJAVE UBICE.

hara

pre 2 godine

Kada su nas cepali i uzduz i popreko onda nije bilo prekrseno pravo jeli? Da bi to overili zato su koristile te silne rakete i avione meni se cini da je nato i zapad gomila bezkicmenjaka i lazova a za pljackase i da ne govorim to im je verovatno u krstenici ako je imalo imaju

Boban

pre 2 godine

Nato bi se možda prevario i napao neku veliku silu, Rusiju ili Kinu, kad bi smeo. I jedna i druga su vojno jače od celokupnog Natoa ali možda i mogu da se nadaju da pobede. Ima tu još jedna kvaka. Oni ne mogu da budu sigurni koliko bi ih država napalo jer suu svuda gde su se pojavili napravili haos. Pa da malo špekulišemo: Severna Koreja bi napala južnu ( oni tamo imaju 40.000 vojnika), Kina bi zauzela Formozu, Filipini bi moguće uništili njihove baze, Irak, Libija, Sirija, Iran, Argentina bi zauzela maldive, a možda bi i mi povratili Kosovo i Metohiju, a možda bi ih i neki saveznici isterali, kao Japan sa Okinave, Nemačka i ...... da ne špekulišem dalje. Ne bi znali ko ih sve napada .......

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija