• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer/RTS

25.02.2022

00:06 >> 05:17

UKRAJINA ULAZI U TOTALNI RAT! Kanada i EU uvele dodatne sankcije Rusiji! Makron: Francuska će uvesti i sopstvene sankcije i pored sankcija EVROPSKE UNIJE! (FOTO+VIDEO)

Fotoilustracija/Pixabay

Vesti

UKRAJINA ULAZI U TOTALNI RAT! Kanada i EU uvele dodatne sankcije Rusiji! Makron: Francuska će uvesti i sopstvene sankcije i pored sankcija EVROPSKE UNIJE! (FOTO+VIDEO)

Podeli vest

Rusija pokrenula "specijalnu vojnu operaciju radi odbrane naroda u Donbasu". Ukrajina proglasila ratno stanje. Eksplozije se čuju širom zemlje. Bajden najavljuje "jedinstven i odlučan odgovor SAD i saveznika"

IZ MINUTA U MINUT: 

 

04.58 - Putin razgovarao sa Modijem


Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Indije Narendra Modi razgovarali su o situaciji u Ukrajini, saopštila je pres-služba Kremlja.


Ruski lider je izložio predsedniku vlade Indije principijalnu ocenu destruktivne politike Kijeva prema republikama Donbasa.


Putin je objasnio da je početak specijalne operacije Rusije u Donbasu izazvan akcijama kolektivnog Zapada i ukrajinskih vlasti.


- U takoj situaciji, kao i zbog zauzimanja teritorije Ukrajine od srane SAD i njihovih saveznika, što je nedopustivo za Rusiju, doneta je bila odluka da se pokrene specijalna vojna operacija - saopštila je pres-služba predsednika Rusije.


Modi se, sa svoje strane, obratio Putinu sa molbom da pomogne da se osigura bezbednost građana Indije koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

04.16 - Vanredni samit NATO-a o Ukrajini zakazan je za danas u 15.00 u formatu video-konferencije.

02.59 - Makron kaže da će Francuska uvesti i sopstvene sankcije Rusiji pored sankcija EU


Takođe, francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da će Francuska isporučiti Ukrajini vojnu tehniku.


Pored toga, Pariz namerava da ubrza raspoređivanje svojih vojnika u Rumuniji. Prema rečima Makrona, Ukrajina će dobiti i finansijsku pomoć u visini od 300 miliona evra.
 

02.44 - Drugi paket sankcija EU pogodiće 70 odsto ruskog tržišta bankarskih usluga državnih korporacija, uključujući vojne, saopštila je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
Ona je dodala da će biti uvedena zabrana prodaje svih aviona i opreme ruskim aviokompanijama.

 

02.29 - Zelenski – vrhovni komandant ukrajinske vojske?


Kako javlja ukrajinska agencija UNIAN, Zelenski je potpisao ukaz o formiranju tela vrhovnog komandanta, na čelu kojeg je on lično, dok je koordinator sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Aleksej Danilov.

 

02.23 - Bivši šampion u teškoj kategoriji Vitalij Kličko, gradonačelnik ukrajinske prestonice Kijeva, planira da uzme oružje u odbranu od ruske invazije zajedno sa svojim bratom Vladimirom

 

 

02.20 - Kanada je uvela sankcije Sberbanki, VTB, Ruskim železnicama, "Gaspromu" i "Transnjeftu". Pored njih, pod sankcijama su se našli i Centralna banka, ministarstvo finansija, poslanici Državne dume i biznismeni.

01.25 - Rusija planira da "odrubi glavu" ukrajinskoj vladi -  tvrdi službenik SAD


Sjedinjene Države veruju da je ruska invazija na Ukrajinu osmišljena da obezglavi ukrajinsku vladu i da je jedna od tri glavne osovine napada usmerena na prestonicu Kijev, rekao je u četvrtak visoki zvaničnik američke odbrane.
 

 

 

 

00.34 -  Rusija će odgovoriti na proterivanje svog diplomate iz ambasade u SAD, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.


- Smatramo novo proterivanje kao još jedan neprijateljski korak, usmeren na smanjenje ruskog diplomatskog prisustva u SAD. Naš odgovor je predvidljiv - izjavio je ambasador.


On je ukazao na "mnoge napore" koje preduzimaju ruske diplomate kako bi zaustavile nametnutu američku eskalaciju.

- Međutim, naišli smo na kategorično odbijanje, uz pretnju da će naš diplomata biti uhapšen ako se makar na jedna dan zadrži u Vašington - naglasio je Antonov.

 

Zelenski NA IVICI NERAVA, TVRDI: Neprijateljske diverzantske snage ušle u prestonicu! Ostali smo ja i moja porodica!

00.31 - Anonimous je srušio veb stranicu Kremlja


Grupa hakera "Anonimus" objavila je sajber rat Rusiji i preuzela na sebe odgovornost za hakerske napade na sajt ruske televizije RT, navodi se u saopštenju grupe na tviteru.


- Kolektiv Anonimus zvanično objavljuje rat Rusiji.. - piše na tviteru.


Hakeri su postu dodali i hešteg #Ukraine. Televizija RT ranije je saopštila da je njihov sajt meta sajber napada.
 

00.30 - Japan uvodi nove sankcije Rusiji zbog specijalne operacije u Ukrajini


- Uvodi zabranu izdavanja viza i zamrzava imovinu privatnim licama i organizacijama
- Zamrzava imovinu finansijskim organizacijama
- Uvodi sankcije izvozu iz Rusije koji se može koristiti u vojne svrhe
 

 

00.12 - Bela kuća: Amerika je spremna da prihvati izbeglice iz Ukrajine, ali očekuje da će većina njih ostati u Evropi

00.10 - SAD ne vide povećanu pretnju da Rusija koristi nuklearno oružje - Bela kuća Želimo da ograničimo mogućnosti Rusije u sferi eksploatacije nafte i gasa u budućnosti.

 

 

 

00.07 - Ruske banke pogođene sankcijama imaju visoku marginu stabilnosti - Centralna banka

00.06 - Rusija ulaže velike napore da smanji tenzije sa SAD, ali se suočava sa odbijanjima i pretnjama Vašingtona - ambasador Antonov

00.05 - Ogromni redovi na ukrajinsko-moldavskoj granici

 

 

23.59 -  Bela kuća: Spremni smo da pooštrimo sankcije Rusiji
Sve opcije su na stolu, čak i isključenje od SVIFT-a.

 

23.51 - Ostali smo sami. Niko za nas neće da ratuje. U NATO nas ne primaju, bezbednosne garancije se plaše da nam daju - izjavio je Zelenski.

23.46 - SAD proteruju savetnika u Ambasadi Rusije u Vasingtonu

SAD su obavestile Rusku ambasadu u Vašingtonu da proteruju njenog ministra savetnika kao odgovor na rusko proterivanje zamenika šefa američke misije u Moskvi, potvrdio je danas Sputnjiku portparol Stejt departmenta.

"Možemo da potvrdimo da su SAD obavestile rusku ambasadu da proterujemo njenog ministra savetnika", rekao je portparol.

"Zamenik šefa ruske misije je ranije otišao u sklopu normalne rotacije. Ministar savetnik je sledeći najviši zvaničnik u ruskoj ambasadi", dodao je on.

Portparol je rekao da je ta odluka odgovor na rusko proterivanje zamenika šefa američke misije u Moskvi.

 

23.43 - Zelenski: Tokom dana poginulo je 137 Ukrajinaca, dok je 316 ranjeno

 

 

 

23:40 Zelenski proglasio potpunu mobilizaciju


Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo je da je muškarcima između 18 i 60 godina zabranjeno da napuštaju zemlju
 

21.45 Novi telefonski razgovor predsednika Rusije i Francuske, Vladimira Putina i Emanuela Makrona. Ozbiljno i otvoreno su razmenili stavove o situaciju i Ukrajini, saopštio je Kremlj.

Stalni predstavnik Belorusije pri OEBS-u Andrej Dapkjunas rekao je da je za zaustavljanje eskalacije u Ukrajini neophodno sesti za pregovarački sto, a da bi takvi pregovori mogli da se održe u Minsku.

Bajden o situaciji u Ukrajini, na udaru sankcija četiri ruske banke

Više od 30 ukrajinskih vojnika u naseljima Nikolajevka i Oktobar napustilo je svoje pozicije, saopštila je Narodna milicija DNR. Kako je navedeno, komandiri ovih jedinica su napustili svoje pozicije.

Poljska je zabranila emitovanje programa niza ruskih kanala, uključujući i RT, saopštio je Državni savet za radio i televiziju.
- Zbog početka borbenih dejstava Ruske Federacije u Ukrajini, imajući u vidu pitanja bezbednosti i odbrambene sposobnosti Republike Poljske, Državni savet za radio i televiziju je usvojio rezoluciju kojom se iz registra za emitovanje televizijskih kanala udaljavaju programi: RT (Russia Today), RT Documentary, RTR-Planeta, Sojuz TV i Rusija 24 - navedeno je u saopštenju.

20.40 Zajednička upotreba jurišnih odreda i vazdušno-desantnih trupa na krimskom pravcu obezbedila je izlazak ruskih trupa u grad Herson

Zahvaljujući ulasku ruskih trupa u Herson, bilo je moguće deblokirati Severnokrimski kanal, izjavio je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

- Zajednička upotreba jurišnih odreda i vazdušno-desantnih trupa na krimskom pravcu obezbedila je izlazak ruskih trupa u grad Herson. To je omogućilo deblokadu Severnokrimskog kanala i obnavljanje vodosnabdevanja poluostrva Krim - rekao je on.

Kako je precizirao savetnik predsednik Krima Sergeja Aksjonova, vodosnabdevanje Severnokrimskim kanalom počeće kada za to budu spremne pumpne stanice i hidraulične konstrukcije.

Odluka o vodosnabdevanju biće doneta sutra - nakon ispitivanja kanala i njegovih čvorova, koje kontrolišu Oružane snage Rusije, ukazao je sam Aksjonov.

- Sutra ujutru naši inženjeri će još jednom ispitati spremnost vodovodnih sistema, potrebno im je još ručno podešavanje pritiska. Sutra ujutru će biti donete sve tehničke odluke, uradićemo to u roku od jednog dana ako je moguće - rekao je on u emisiji TV kanala „Krim 24".

18.40 Ukrajinska vojska masovno napušta svoje položaje i ostavlja oruže, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.
 - Prema obaveštajnim podacima, jedinice i vojnici ukrajinske vojske napuštaju svoje pozicije u velikom broju i ostavljaju svoje oružje. Nijedan udar nije izveden na pozicije ukrajinskih vojnika koji su položili oružje - navodi se u saopštenju, prenosi TASS.
Moskva kaže da je u Ukrajini pokrenuta specijalna vojna operacija u Donbasu i ti događaji ne mogu biti nazvani ratom.

19.24 Vlada Rusije pripremila mere za zaštitu finansijskih tržišta

Vlada Ruske Federacije pripremila je mere za zaštitu finansijskih tržišta i velikih ruskih kompanija od sankcija i drugih pretnji, saopštila je danas pres služba Kabineta ministara.

Ruska vlada je formirala jasne planove za mere zaštite finansijskih tržišta i pojedinačnih kompanija od mogućih sankcija i drugih pretnji, navodi se u saopštenju i dodaje da su sprovedene simulacije (stres testovi) posledica uvođenja sankcija, a kao rezultat, formirani su jasni akcioni planovi.

19.07 Ukrajina:Ruske snage zauzele bivšu nuklearku u Černobilju

Ruske snage zauzele su bivšu nuklearnu elektranu u Černobilju, izjavio je danas savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

"Nemoguće je reći da je nuklearna elektrana u Černobilju bezbedna nakon potpuno besmislenog napada Rusa", rekao je Podoljak, prenosi agencija Rojters.

18.50 Šolc:Zapad ce osigurati da se sukob u Ukrajini ne proširi

Zapad će rasporediti sve raspoložive resurse da osigura da se sukob u Ukrajini ne proširi na druge zemlje u Evropi, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc u televizijskom obraćanju naciji.

Foto: Christophe Gateau/Pool via AP

Olaf Šolc



"Putin ne bi trebalo da potcenjuje rešenost NATO da brani sve svoje članice. To se izričito odnosi na naše partnere u NATO u baltičkim državama, Poljskoj i Rumuniji, Bugarskoj i Slovačkoj. Bez "ako" i "ali", rekao je nemački kancelar.

18.49 Zelenski: Ukrajina za povratak traženju mirnog rešenja

Ukrajina predlaže povratak na put traženja mirnog rešenja aktuelne situacije, poručio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Želimo da naglasimo da Ukrajina nije bila ta koja je zakoračila putem rata, ali Ukrajina predlaže povratak na put traženja mira", rekao je Zelenski u video-poruci objavljenoj na njegovom nalogu na Telegramu, a prenosi TAS S.

18.35 Ruska vojska saopštila da je prvi dan specijalnih operacija u Ukrajini uspešan


Rusija je danas saopštila da je njena vojska postigla svoje ciljeve postavljene za prvi dan njene operacije u Ukrajini, nakon što je pokrenula napad uprkos upozorenjima o oštrim sankcijama Zapada.

- Svi zadaci koji su za taj dan dodeljeni trupa Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su izvršeni - rekao je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašekov.

 

18.26 Velika Britanija spremila najveći i najoštriji paket sankcija za Rusiju ikada!

 

Velika Britanija objavila je, prema rečima premijera Borisa Džonsona, "najveći i najoštriji" paket ekonomskih sankcija koji je Rusija ikad videla.

Britanci će zamrznuti svu imovinu VTB banke, i uvesti sankcije za avio-giganta Aeroflot.

Takođe, količina novca koju će ruski državljani moći da polože na svoje bankovne račune u Velikoj Britaniji biće ograničena.

18.13 Zaharova: SAD odbijaju pregovore o bezbednosnim garancijama

SAD su obavestile Rusiju da ne nameravaju da se uključe u pregovarački proces o bezbednosnim garancijama, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Učinili smo sve da imamo pregovore. Juče su Amerikanci zatvorili ove pregovore odbijajući da nastave razgovore diplomatskim kanalima o pitanjima globalne bezbednosti i situacije oko Ukrajine", rekla je ona za televiziju Prvi kanal, preneo je Interfaks.

Ona je podsetila da su za danas u Ženevi planirani razgovori šefa spoljnih poslova Ruske Federacije i SAD Sergeja Lavrova i Entonija Blinkena.

 

 

 

18.10 G7 najavio sankcije: Putin stao na pogrešnu stranu istorije

Lideri Gupe sedam industrijalizovanih zemalja sveta (G7) snažno su danas osudili, kako su naveli, "invaziju Rusije na Ukrajinu" i najavili uvođenje oštrih i koordinisanih ekonomskih i finansijskih sankcija Moskvi.

 

18.01 Rezolucija Saveta bezbednosti i Ujedinjenih nacija priprema se u tajnosti, sutra glasanje

Rezolucija Saveta bezbednosti u vezi sa ruskim napadom na Ukrajinu priprema se u tajnosti među državama članicama SB UN, rekli su dvojica diplomata UN.

 

17.58 RIK: Tri osobe povređene ukrajinskim granatama u Belgorodu

Ruski istražni komitet (RIK) saopštio je da su tri osobe povređene danas ukrajinskim granatama, koje su pogodile stambena naselja u južnoj oblasti Belgorod u blizini granice sa Ukrajinom.
 

 

17.39 PUTIN O OPERACIJI U UKRAJINI: OVO ŠTO SE DEŠAVA BILO JE NUŽNA MERA, NISU NAM OSTAVILI ŠANSU DA POSTUPIMO DRUGAČIJE
 

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa predstavnicima privrede. On je nakon sastanka saopštio da je ovo što se dešava bila nužna mera.

- Nisu nam ostavili šansu da postupimo drugačije - rekao je Putin.

 

17.31 Uništena ukrajinska kolona vozila

 

 

Za sada nije poznato čija su vozila jer na društvenim mrežama i jedna i druga strana tvrde da su uništena kolona tenkova neprijatelja.

 

 

17.11 Sajt Kremlja pada

Vest dolazi usred specijalne operacije koju su izvele ruske snage u Ukrajini. To je ranije u četvrtak naredio ruski predsednik Vladimir Putin, koji je rekao da je cilj da se zaštite stanovnici Donjecke i Luganske Narodne Republike. Zvanični sajt predsednika Rusije je ugašen. Izveštaji kažu da su i druge vladine veb stranice, poput one ruskog parlamenta, takođe van mreže.

17.07 HR vlada šalje hitnu pomoć Ukrajini

Hrvatska vlada odlučila je danas da uputi hitnu pomoć Ukrajini procenjene vrednosti od 9.1 milion kuna, a na osnovu iskazanih potreba koje je Ukrajina uputila Hrvatskoj posle specijalnih vojnih aktivnosti Rusije.

16.47 FSB objavio snimke napada na ruske brodove

FSB Rusije objavio je video civilnog ruskog transportnog broda SGV-FLOT koji bio meta raketnog napada ukrajinskih snaga u Azovskom moru. Na snimku se vide oštećenja broda.

 

16.47 FSB objavio snimke napada na ruske brodove FSB Rusije objavio je video civilnog ruskog transportnog broda SGV-FLOT koji bio meta raketnog napada ukrajinskih snaga u Azovskom moru. Na snimku se vide oštećenja broda.

 

16.44 Američki najmoderniji lovci F-35 u Litvaniji

Američki lovci F-35 stigli su u Litvaniju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Litvanije.

 
16.43 Zaharova: Rat je počeo pre osam godina, Zapad zatvorio vrata za dijalog

Rat u Ukrajini nije počeo danas, on traje već osam godina i sada se završava, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

16.40 Uveden policijski čas u Kijevu

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da se u Kijevu uvodi policijski čas od 22 sata do sedam sati ujutro.

16.27 Ukrajinci gađali gasovod u Donjecku

Ukrajinske snage gađale su kijevski rejon Donjecka i ispalile minimum devet projektila, javlja reporter Sputnjika sa lica mesta. Prema preliminarnim podacima, tri osobe su ranjene. Jedan od projektila pogodio je i gasovod, ali požar nije izbio a remontna ekipa je sprečila havariju.

16.07 - RUSI ZAUZELI ČERNOBILJ?

Anton Geraščenko iz ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova javio je da su Rusi zauzeli Černobilj.

– Oni su sa teritorije Belorusije ušli u zonu Černobilja – javlja on.

Dodaje i da nacionalna garda i dalje čuva nebezbedne radioaktivne izvore.

RUSI UŠLI U ČERNOBILJ, trupe upale sa teritorije Belorusije!

15.31 - U Kijevu je upravo proglašena vazdušna opasnost!

Građanima je naređeno da krenu u skloništa, saopštila je gradska uprava na svom sajtu.

U KIJEVU PROGLAŠENA VAZDUŠNA OPASNOST! Ljudi u panici napuštaju grad, kolone vozila zakrčile ulice (VIDEO)

15.20 - Šojgu: Odnosite se prema ukrajinskim vojnicima s poštovanjem

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naložio je svim komandantima ruskih snaga da se prema ukrajinskim vojnicima odnose s poštovanjem, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

"Vojnici Oružanih snaga Ukrajine, za razliku od nacionalista, položili su zakletvu ukrajinskom narodu i izvršavali naređenja", prenose RIA Novosti.

Kako je istakao, za sve borce Oružanih snaga Ukrajine, koji polože oružje, potrebno je da se osiguraju bezbedni koridori za napuštanje područja operacije kako bi mogli da se ujedine sa porodicama.

15.17 - Ukrajinski vojnici pružaju otpor ruskim snagama na periferiji Starobiljska u luganskoj oblasti, saopštile su jedinice ukrajinske vojske.

Kako se navodi u njihovoj objavi na Fejsbuku, jedinice nastavljaju borbe na periferiji Starobiljska, prenosi Interfaks Ukrajina.

"Ruski tenkovi, borbena vozila pešadije i pešadija napadaju položaje ukrajinskih trupa na periferiji Starobiljska. Borba je u toku, situacija je napeta. Okupatori pokušavaju da preuzmu kontrolu nad gradom, ali ukrajinski vojnici pružaju dostojan otpor osvajačima. Ukrajinske protivtenkovske jedinice rade na odbijanju neprijatelja. Tokom borbi uništena su dva ruska tenka i jedno oklopno vozilo", navodi se u objavi.

Ukrajinska policija saopštila je danas da je Rusija od početka dana izvela 203 napada, kao i da se borbe vode skoro svuda na teritoriji Ukrajine. Kako je navela državna granična straža u saopštenju, ukrajinska vojska bori se protiv ruskih snaga u blizini grada Sumi na istoku zemlje, prenosi Rojters.

15.21 - General-major Igor Konašenkov: Rusija je onesposobila 74 kopnena vojna infrastrukturna objekta Ukrajine, izjavio je danas portparol ministarstva odbrane. Detaljnije čitajte OVDE:

 

14.34 Rusija ostala bez jednog Su-25

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je pao jedan njihov borbeni avion Su-25, ali zbog greške pilota. Kako su naveli, pilot se bezbedno katapultirao iz letelice.

14.20 - Pet osoba poginulo je danas kada je oboren ukrajinski vojni avion, saopštile su ukrajinska policija i sektor za vanredne situacije.

Istovremeno, savetnik ukrajinskog predsednika navodi da se ukrajinska vojska odupire ruskim snagama duž praktično cele granice s Rusijom i da su oštre borbe u toku u regionima Sumi, Harkov, Herson, Odesa i na vojnom aerodromu blizu Kijeva.

 

14.03 - Borbe ukrajinskih i ruskih snaga odvijaju se danas duž praktično cele granice Ukrajine sa Rusijom, a žestoki sukobi bili su u oblastima Sumi, Harkov, Herson, Odesa i na vojnom aerodromu u blizini Kijeva, saopštio je neimenovani savetnik iz kabineta ukrajinskog predsednika.

14.01 - Kijev strahuje da bi ruske snage mogle da uđu vazdušnim putem u zemlju i da padobranci pokušaju da uđu u vladinu četvrt u Kijevu, prenosi Rojters. Ruska Federalna služba bezbednosti saopštila je da su ukrajinski graničari napustili sve objekte na rusko-ukrajinskoj granici, javlja Intefaks.

14:20 Tri ruska helikoptera oborena kod Kijeva?

Ukrajinske vlasti tvrde da su oborile tri ruska helikoptera u regionu Kijeva

 

 

13.31 - Vojni avion Oružanih snaga Ukrajine sa 14 ljudi navodn se srušio se u blizni Kijeva, informacija još nije potvrđena iz zvaničnih izvora.

12.51 - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je Severnoatlantska alijansa povećala prisustvo na istočnom delu Alijanse i da "ruska invazija na Ukrajinu" nije iznenađenje. Izjavu Štoltenberga čitajte:

STOLTENBERG: NATO šalje dodatne trupe, ne želimo konflikt!

12.18 - Šolc: Putin je napravio veliku grešku!

Nemački kancelar Olaf Šolc istakao je danas, povodom vojnog delovanja ruske vojske u Ukrajini, da je "ovo Putinov rat". Opširnije čitajte na linku ispod:

OGLASIO SE ŠOLC: Ovo je Putinov rat, napravio je veliku grešku!

12.19 - Ponovo imamo rat u Evropi!

Ovo je danas pred poslanicima rekao austrijski kancelar Karl Nehamer govoreći o aktuelnoj situaciji u Ukrajini. Nehamer je kazao da su "novi događaji pokazali, što je zastrašujuće, da u Evropi nismo u stanju da učimo iz istorije, a evropska istorija pisana je krvlju". Kompletnu izjavu Nehamera čitajte na linku:

PONOVO IMAMO RAT U EVROPI, VELIKA SILA RUSIJA POKAZALA JE SVU SVOJU SNAGU! Austrijski kancelar: Ostaćemo neutralni!

12.11 - Zelenski traži sveopštu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski podneo je Vrhovnoj radi Ukrajine nacrt zakona o sveopštoj mobilizaciji, saopštila je ukrajinska agencija Unian na Telegramu.

"Zelenski je podneo Vrhovnoj radi nacrt zakona o sveopštoj mobilizaciji", navodi se u saopštenju.

11.26 - Gardijan: Međunarodni protest dok Putin pokreće „invaziju u punom obimu“

Britanski list izveštava o eksplozijama u gradovima širom Ukrajine nakon što je Vladimir Putin najavio operaciju demilitarizacije" susedne zemlje. Velika Britanija će odgovoriti „odlučno” na napad Rusije na Ukrajinu, prenosi list izjavu premijera Borisa Džonsona

11.09 - Narodna milicija DNR i LNR prešla je u kontraofanzivu uz podršku ruske avijacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

RUSKA AVIJACIJA SA NEBA UZ VOJSKU DNR I LNR PROBILE UKRAJINSKU ODBRANU! U toku kontraofanziva - broje se prve žrtve sukoba, forsira se Severski Donjec!

11.08 - Ruske vojne jedinice ušle su jutros preko Krima na teritoriju Ukrajine

Agencije su objavile snimke sa kamera pogranične službe Ukrajine na kojima se vidi kolona vozila Vojske Ruske Federacije kako prelazi granicu i ide dublje u teritoriju Ukrajine. Opširnije čitajte na linku ispod:

Ruska vojska preko Krima ulazi na teritoriju Ukrajine! (FOTO)

10.43 - Rusi uništili najveće skladište ukrajinske vojske

Ruski projektili uništili su skladište ukrajinske vojske u gradu Vinici u centralnom delu zemlje, na oko 260 kilometara zapadno od Kijeva. 

Na snimcima koji su se pojavilia na mrežama vidi se ogroman oblak gustog dima kako diže nekoliko trenutaka nakon granatiranja.

CENA GASA PODIVLJALA, JUTROS SKOČILA ZA 35 ODSTO - na 1.414 dolara!

10.30 - Lukašenko: Koflikt može biti sprečen pregovorima

Predsednik Belorusije Aleksanda Lukašenko izjavio je da se konflikt velikih razmera u Ukrajini može sprečiti:

- Konflikt velikih razmera može se sprečiti pregovorima - izjavio je Lukašenko. 

Podsetimo, ranije danas, beloruski lider je rekao da njihova vojska neće učestvovati u okupaciji u Ukrajini. 

CEO TEKST OBRAĆANJA VLADIMIRA PUTINA!

10.23 - Poljska, Letonija i Litvanija pozivaju na konsultacije o Članu 4 NATO saveza.

Više istočnoevropskih zemalja, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, pozivaju na konsultacije o članu 4. NATO-a. Član 4. NATO saveza podrazumeva zajedničke konsultacije država članica u trenutku kada jedna od država NATO pakta smatra da je na neki način narušen njen teritorijalni integritet, sigurnost ili politička nezavisnost.

Foto: Reuters

10.20 - Litvanija uvodi vanredno stanje zbog situacije u Ukrajini!

Predsednik Litvanije Gitanas Nauseda potpisao je ukaz o proglašenju vanrednog stanja u toj baltičkoj zemlji zbog situacije u Ukrajini.

RUSI KORISTILI "PAMETNO ORUŽJE", NEMA MU RAVNOG U SVETU!

10.03 - Demonstracija sile nad Kijevom

Ruski borbeni avioni nadletali su jutros ukrajinsku prestonicu Kijev, pošto je prethodno ruska vojska visokopreciznim oružjem potpuno onesposobila ukrajinski sistem PVO, avijaciju i sisteme veza

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je korišćeno "pametno oružje", odnosno oružje sa preciznim dejstvom da se neutrališe ukrajinska vojna infrastruktura, uključujući vazdušne baze i protivvazdušnu odbranu. Snimak pogledajte OVDE.

10.00 - Borelj: EU usvaja najjači ikada paket sankcija

Žosep Borelj je u varednom obraćanju iz Brisela najavio da će se lideri EU na večerašnjem sastanku dogovoriti o politickom okviru za ”najačem paket sankcija koji su ikada usvojili i ocenjuje da će se rusko rukovodstvo suočiti sa ”još neviđenom izolacijom”.

”Ovo nije pitanje blokova, diplomastskih igara moći već pitanje života i smrti i pitanje budućosti naše gkobane zajednice”, kaže Borelj.

9.50 - Plenković pozvao Moskvu da odmah prestane sa napadima

“Najoštrije osuđujemo agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu. Ovaj ničim izazvan napad je grubo kršenje suvereniteta Ukrajine i međunarodnog prava", napisao je Plenković na Tviteru i dodao:

"Ovo je isključiva odgovornost Rusije, koju pozivamo da odmah prestane s vojnim napadom. Izražavamo solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom”.

9.44 - Varhelji: Nikad ne može postajati razlog za napad na drugu zemlju

Komesar za proširenje Evropske unije Oliver Varhelji je povodom trenutne situacije između Rusije i Ukrajne, u objavi na Tviteru naveo da "nikada ne može postojati razlog za napad na drugu zemlju i njen narod".

9.30 - Makron osudio akciju Rusije, Zelenski trazi intervenciju

“Francuska najoštrije osuđuje odluku Rusije da započne rat u Ukrajini. Rusija mora odmah da obustavi svoje vojne operacije”, napisao je Makron na svom Tviter nalogu.

Makron je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, jutros razgovarao ukrajinskim kolegom Volodirimom Zelenskim koji je od njega zatražio intervenciju u znak podrške njegovoj zemlji, prenosi Rojters.

9.19 - EU: Momentalno prekinite!

Evropska unija poziva Rusiju da momentalno prekine vojne operacije u Ukrajini i da povuče trupe, navodi se u zajedničkom saopštenju predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

Više čitajte na linku: EU: Momentalno prekinite vojne opreacije u Ukrajini!

Foto: Reuters

9.08 - Ankara da zatvori Bosfor i Dardanele za ruske brodove

Ukrajina je zatražila od Ankare da ograniči prolaz ruskih ratnih brodova kroz moreuze Bosfor i Dardanele.

"Pozivamo turske vlasti da pomognu Ukrajini. Zahtevamo da se moreuz Bosfor i Dardaneli zatvore za ruske ratne brodove", saopstio je ukrajinski ambasador u Ankari Vadili Bodnar, prema izveštaju turskog lista Jeni Šafak, prenosi TAS S.

9.00 - Podgorica najjoštrije osudila aktivnost Rusije u Ukrajini

"Crna Gora najoštrije osuđuje vojnu agresiju Rusije protiv Ukrajine. Rusija krši sve temeljne principe međunarodnog prava, podriva evropsku bezbednost i ugrožava njenu stabilnost", napisao je Ðukanović na Tviteru.

SIRENE ZA UZBUNU ODJEKUJU KIJEVOM, jezivi zvuk razleže se ukrajinskom prestonicom! (VIDEO)

On je saopštio da se Crna Gora pridružuje pozivima čelnika Evropske unije Rusiji "da hitno prekine neprijateljstva, povuče snage iz Ukrajine i poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine".

8.89 - Pušilin: Gradovi Donbasa će uskoro biti oslobođeni

Šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da će vojna operacija uskoro biti završena i da će gradovi Donbasa "uskoro biti oslobođeni".

On se obratio stanovnicima DNR u gradovima koji su još uvek pod kontrolom ukrajinske vojske da njima ništa ne preti i pozvao je da ostanu smireni.
Istovremeno, predstavnik Narodne milicija DNR Eduard Basurin tvrdi da ukrajinske snage snose gubitke i zatražio da se otvore humanitarni koridori kako bi im bila pružena pomoć.

Takođe je rekao da ukrajinska vojska nije položila oružje, da pripadnika oružanih snaga ima dosta i da je situacija komplikovana.

Takođe je rekao i da jedinice nacionalnog bataljona "Azov" trenutno blokiraju grad Mariupolj.

Foto: AP/Photo

08.56 - Ruska raketna artiljerija tuče bez milosti 

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako ruske snage gađaju ukrajinske ciljeve iz rejona Belgoroda:

RUSKA RAKETNA ARTILJERIJA TUČE BEZ MILOSTI, višecevni lanser raketa kod Belgoroda snimljen kako ispaljuje projektile ka Ukrajini! (VIDEO)

8.47 Kijev: Najmanje osam žrtava ruskog granatiranja

Najmanje osam ljudi je poginulo, a devet ranjeno tokom ruskog granatiranja u Ukrajini, saopštio je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, u trenutku dok iz Kijeva stižu izveštaji da se veliki broj građana evakuiše.

Cela vest dostupna je ovde:

NAJMANJE 8 LJUDI POGINULO, JOŠ VIŠE IH JE RANJENO! Poznat broj žrtava, sve više stanovništva beži iz Ukrajine!

8.29 - Vang: Rusija može da donese samostalne odluke

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji navodi da ruske snage u Ukrajini ne sprovode invaziju, kako to opisaju inostrani mediji.

Vang ističe da je Rusija nezavisna zemlja i da može da donese samostalne odluke bazirane na sopstvenim interesima.

Veruje i da će, kako prenosi britanska agnecija, biti ispoštovane "legitimne brige o bezbednosti" svih strana.

8.22 - NE PANIČITE! POBEDIĆEMO, SPREMNI SMO NA SVE! Zelenski se obraća stanovništvu, potcenio rusku ofanzivu?

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je jutros stanovništvo da ne paniče pred pokrenutom ruskom ofanzivom i obećao pobedu

8.15 - RIA: Sve ruske diplomate evakuisane iz Kijeva

Sve ruske diplomate evakuisane su iz Kijeva, rečeno je za RIA Novosti iz ambasade Rusije u Ukrajini.

"Diplomate Ruske Federacije pred polazak iz Ukrajine izveli su sve neophodne 'mere evakuacije' u pogledu imovine", piše RIA.

8.15 - Oborena dva ukrajinska aviona

Narodna milicija LNR saopštila je da je oborila dva ukrajinska aviona Su-24 u blizini mesta Smeloje i Stepovoje.

8.12. - Prvi snimci pogođenih ciljeva u Ukrajini.

8.10 - CNN objavio snimak: Ruski tenkovi ulaze u Ukrajinu

 

 

08.05 - Makron poziva Moskvu da okonča akcije

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je vojne akcije Rusije u Ukrajini i pozvao Moskvu da ih odmah okonča.

07.52 - Iz Donbasa u Rusiju evakuisano više od 100.000 meštana

Više od 105.000 stanovnika iz Donjecka i Luganska evakuisano je u Rusiju od kad je pokrenuta akcija evakuacije iz ovih oblasti na istoku Ukrajine.

"Do jutra 24. februara, više od 105.300 ljudi prešlo je rusku granicu, više od 66.000 su državljani Ukrajine, 38.600 Rusi, skoro 320 državljani trećih zemalja", saznaje agencija Tas od izvora iz nadležnih službi.

07.46 - ONESPOSOBILI SMO PVO SISTEME UKRAJINE! Rusko ministarstvo odbrane: Visokopreciznim oružjem ugušili smo vojnu infrastrukturu, aerodrome, avijaciju...

Sredstva protivvazdušne odbrane oružanih snaga Ukrajine su potisnuta, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, javila je agencija RIA novosti

07.48 - Civilni avioni u širokom luku oko Ukrajine

Avioni u civilnom vazdušnom saobraćaju ne lete preko Ukrajine, niti se približavaju ukrajinskim granicama, pokazuju snimci sa sajta Flajt radar koji prati kretanje letelica.

Foto: printscreen

07.45 - Bajden preti Putinu: Odabrali ste put SMRTI I UNIŠTENJA, odgovaraćete!

Predsednik SAD Džo Bajden oglasio se povodom specijalne vojne akcije koju je rano jutros pokrenula Rusija na teritoriji Donbasa, na jugoistoku ukrajine i žestoko zapretio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Foto: Tanjug/AP

07.41 - Američka ambasada u Kijevu: Napadi u većim ukrajinskim gradovima

Postoje izveštaji o ruskim napadima na ciljeve u brojnim većim ukrajinskim gradovima, uključujući Kijev, Harkov, Odesu, Ivano-Frankivsk i Mariupolj. Američkim državljanima u Ukrajini savetuje se da se sklone na mestu i preduzmu sledeće radnje.

 

 

07.34 - Blinken: Koordinisani odgovor SAD i NATO

Američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin razgovarali su sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom o koordinisanom odgovoru Alijanse na invaziju Rusije na Ukrajinu, saopštio je danas Stejt department.

 

 

07.30 - Narodna milicija LNR saopštava da je započela artiljerijsku pripremu i operaciju za oslobađanje svoje 'privremeno okupirane teritorije'.

 

 

07.03 - Putin obavestio Lukašenka o situaciji na granici sa Ukrajinom

Predsednik Rusije Vladimir Putin obavestio je u telefonskom razgovoru beloruskog kolegu Aleksandra Lukašenka o situaciji na granici sa Ukrajinom i u Donbasu, rečeno je agenciji Belta u pres službi predsednika Belorusije.

Navedeno je da je telefonski razgovor održan jutros oko 5 sati.

06.52 - Džonson: Putin izabrao put krvoprolića

Britanski premijer Boris Džonson ističe da je "zgrožen užasnim događajima" u Ukrajini i da je razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o narednim koracima.

"Predsednik Putin je izabrao put krvoprolića i uništenje pokretanjem ovog ničim izazvanog napada na Ukrajinu", napisao je Džonson u tvitu.

06.42 - Lideri EU danas na vanrednom samitu o Ukrajini i Rusiji

Lideri EU trebalo bi da se okupe danas u Briselu na vanrednom samitu posvećenom krizi u Ukrajini i odnosima sa Rusijom.

Predviđeno je da sastanak počne u 20 časova, a sazvao ga je predsednik

06.39 - Obustavljena sva trgovanja na Moskovskoj berzi

Sve trgovinske aktivnosti na Moskovskoj berzi su obustavljene jer su rublja i cene akcija pali na donje granice koje je Berza postavila.

"Trgovina je obustavljena na svim tržištima. Biće dato obaveštenje kada će trgovanje biti nastavljeno", saopštila je pres služba Berze, prenosi agencija Tas.

06.29 - Sirene za vazdušnu opasnost u Kijevu

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se pošto se serija ekaplozija čula u ukrajinskoj prestonici, javljaju ukrajinski mediji.

06.28 - Ukrajina: Napadi krstarećim raketama

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba potvrdio je da je počeo ruski napad na Ukrajinu.

"Mirni ukrajinski gradovi su mete napada. Ovaj rat je agresija. Ukrajina će se braniti i pobediti. Svet mora zaustaviti Putina", napisao je ukrajinski ministar na Tviteru.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je "u toku napad krstarećim i balističkim projektilima". Eksplozije se, kako javljaju mediji u Ukrajini, čuju u nekoliko gradova uključujući i Kijev.

06.28 - Rusija: Preciznim oružjem na vojne objekte i aerodrome

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinska vojna infrastruktura, protivvazdušna odbrana, vojni aerodromi i letelice kao i vojska gađani visoko-preciznim oružjem.

Ruska vojska nije izvela raketne i artiljerijske napade koji bi mogli ugroziti civilno stanovništvo.

 

 

06.26 - Zelenski: Uvedeno ratno stanje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kaže da je u Ukrajini uvedeno ratno stanje. Poziva građane da ostanu u svojim domovima. 

"Vojska funkcioniše. Biću s vama sve vreme. Pobedićemo jer smo mi Ukrajina. Slava Ukrajini", rekao je Zelenski, navodeći da je već razgovarao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Putin naredio specijalnu operaciju u Donbasu

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je oružanim snagama da izvedu "specijalnu operaciju u Donbasu" usmerene na odbranu naroda u Donjecku i Lugansku, javljaju ruski mediji

"Okolnosti zahtevaju od nas da preduzmemo odlučna i hitna dejstva. Narodne republike Donbasa obratile su se Rusiji sa zahtevom za pomoć. S tim u vezi, u skladu sa članom 51, deo 7 Povelje UN, uz odobrenje Saveta Federacije i u skladu sa sporazumima o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći sa DNR i LNR koje je ratifikovala Savezna skupština, doneo sam odluku o sprovođenju specijalne vojne operacije", dodao je Putin, prenosi Sputnjik.

Ne pokušavajte da se umešate, BIĆETE PORAŽENI! RUSIJA JE JEDNA OD NAJMOĆNIJIH NUKLEARNIH SILA, IMAMO NAJNOVIJE NAORUŽANJE! Oštro upozorenje Vladimira Putina!

Ukrajinska vojna infrastruktura, protivvazdušna odbrana, vojni aerodromi i letelice kao i vojska gađani visoko-preciznim oružjem, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ratno stanje u Ukrajini 

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je "u toku napad krstarećim i balističkim projektilima".

Ukrajinski mediji javljaju da se eksplozije čuju u Kijevu, Odesi, Krematorsku, kao i na kijevskom aerodromu, na kojem je u toku evakuacija.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se naciji neposredno posle početka ruske vojne akcije, navodeći da ciljevi napada do sada bili vojna infrastruktura i granične jedinice.

"Vojska funkcioniše. Biću s vama sve vreme. Pobedićemo jer smo mi Ukrajina. Slava Ukrajini", rekao je Zelenski, navodeći da je već razgovarao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

SAD najavljuju odgovor, hitna sednica SB UN 

Američki predsednik Džozef Bajden najavljuje da će "SAD sa saveznicima i partnerima jedinstveno i odlučno odgovoriti".

Američki predsednik je najavio da će se tokom jutra sastati sa liderima G7 posle čega će objaviti "dalje posledice koje će Rusija snositi zbog bespotrebnog akta agresije protiv Ukrajine".

Hitna sednica Saveta bezbednosti UN posvećena razvoju situacije u Ukrajini. Sednici prisustvuje i generalni sekretar UN Antonio Guteres.

"Dan je bio ispunjen glasinama i indikacijama da je ofanziva na Ukrajinu neizbežna", rekao je Guteres, navodeći da "nikada u to nije bio ubeđen".

 


Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 2 godine

Ovako je ciljano i nas NATO napao da zaštiti neki narod na Kosovu. Ima li razlike?

Dragacevac

pre 2 godine

Tacno, ali da se ne zaboravit Rusi su dali sankcije Srbije 99g Zato Srbija budi neutralna i gledaj samo svoj interes

xxdet

pre 2 godine

Nikako mi nije jasno zašto umesto pitanja komentare daju ljudi koji pojma nemaju ni o čemu kao npr. vas dvojica ovde.

Djordje

pre 2 godine

Ovo nije pocelo danas, vec 1999. kada je NATO sa istim obrazlozenjem napao nas i nase mirne gradove, kako sad oni nazivaju ukrajinske. Rusija samo sledi njihov put i njihovu retoriku, ali sada to NATO-u ne odgovara. Trebalo je da o tome misle pre vise od 20 godina.

beogradjanin

pre 2 godine

Zaista nisam za rat...ko normalan jeste... ali cinizma mi je dosta... Sve te DEMOKRATSKE i napredne zemlje... zaboravljaju... LIBIJU, IRAK, SIRIJU, JUGOSLAVIJU, SRBIJU.... njihovi ciljevi su legitimni i demokratski a niko ne sme ni da se usudi da brani svoj prag.

Bogoljub

pre 2 godine

Varhelji: Nikad ne može postajati razlog za napad na drugu zemlju ALI Baš to ste uradili vi, NATO, zapad, 1999. napadom na YU

Mapko

pre 2 godine

"9.44 - Varhelji: Nikad ne može postajati razlog za napad na drugu zemlju" Pogledajte ovaj komentar, toliko je degutantan, toliko odvratan, pazite oni koji su koristili nacisticke propagandne metode, oni se nasli da sole pamet, pa mi nije jasno kako li Srbija uopste zeli u takvu uniju. Vreme je da se drzava probudi i jednom zauvek prekine ugovore u clanstvu EU, kao sto je to radio Island.

mare

pre 2 godine

Bajden preti Putinu: Odabrali ste put SMRTI I UNIŠTENJA, odgovaraćete! PRICA KURVA O POSTENJU, STIDI SE BRE COVECE. OVO JE MOMENAT DA CUTIS

Marija

pre 2 godine

E, Ukrajinci, gde su vam je sad NATO i EU i Bajden da vas brane? U pogrešan voz ste ušli, oni ne mogu više ni sebi da pomognu.

MrKamenjarac

pre 2 godine

...nemacko fasisticka propagandna masinerija rad punom parom....svi programi na tv-u su samo o ukrajini i protiv Rusije...secam se 1999 isti scenario :Srbi su agresori,NATO je Majka Tereza.......

MrKamenjarac

pre 2 godine

....od kako su se spojile dve Nemacke Fasizam je ponovo oziveo a pogotovo fasisticka organizacija NATO...

Sarsajlija444

pre 2 godine

Ludi srbi stali uz novog hitlera putina srbija ce se vratiti u kameno doba. 1999 godine nato i normalan zapadni svijet je morao bombardirati divlje zlocinacke zvjeri srbe da zaustavi srpske zlocine.

Botovi VUCIC PEDERrrrr

pre 2 godine

Španjolska ekonomija je jaca od Ruske ruska ekonomija ce se ubrzo srusiti kao kula od karata. Rusi gube ovaj rat a i smrdljivi srbi odvratna nacija poturadi i zlocinaca naci cete se izolirani i u bjedi kao zemlja treceg svijeta što i jeste.

VamTam

pre 2 godine

Mnogo se Rusima tresu gaće… i onaj Plenki je smešan, on “osudjuje” i kao nešto zahteva… Treba sve vas u kanalizaciju…

Solo

pre 2 godine

Ameri rade podmuklo sa Ukrajinom a specijalno Bajdenov sin koji je trebao da investira i kupi pola Ukrajine a sa tim i gasne Kompanije ali ocito da ga je Putin procitao ali je zato morao da ide ratom na Ukrajinu da sacuva gasna postrojenja i tranzitne marsute koje hrane celu Evropu sa nemackom.. Zapadnjaci i Ameri jednostavno unistavaju svaku konkurenciju i gledaju da dominiraju svim zemljama koje neslusaju i to prvo sankcijama pa onda pametnim bombama...U ovom slucaju Rusija je suvise jaka za bilo kakve bombe na njih jer bi im se to vratilo mnogo gore nego sto su zamislili..Bice vrlo interesantno kako ce sve da se odvija za jedno mesec dva..???

jOvanić777

pre 2 godine

Jadni oni koji podržavaju rat u tuđoj zemlji...

Zelenski POTVRDIO: Ukrajina spremna za razgovore sa Rusijom!
Planeta

Zelenski POTVRDIO: Ukrajina spremna za razgovore sa Rusijom!

Predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio je nezavisnost Donjecke i Luganske narodne republike posle višednevne eskalacije situacije u Donbasu koja je počela intenzivnim granatiranjem od strane ukrajinske vojske. Ruske trupe ušle su u Donbas, Zapad je žestoko osudio ove poteze Rusije, a SAD, EU i članice G7 uvele su juče popodne novi paket sankcija Moskvi

24.02.2022

00:13 >> 00:19

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija