• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

21.03.2022

22:40

ŠTA SADA, SVET U PANICI! POČINJE AMERIČKO KINESKI SUKOB? SAD ograničavaju vize kineskim zvaničnicima zbog... PEKING OVO NEĆE TRPETI!

Ap photo/Reuters

Vesti

ŠTA SADA, SVET U PANICI! POČINJE AMERIČKO KINESKI SUKOB? SAD ograničavaju vize kineskim zvaničnicima zbog... PEKING OVO NEĆE TRPETI!

Podeli vest

SAD ograničavaju vize kineskim zvaničnicima zbog njihove umešanosti u "represivne akte" protiv etničkih i verskih manjinskih grupa, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken, preneo je Rojters.

Kineska politika prebacivanja stotina hiljada Ujgura i drugih etničkih manjina iz pokrajine Šinđjang na nova radna mesta koja se često nalaze veoma daleko od njihove kuće dovodi do proređivanja njihove populacije, tvrdi kineska studija u koju je BBC imao uvid.

Vlada negira da pokušava da promeni demografiju u oblasti na krajnjem zapadu i kaže da je cilj premeštanja na nove poslove podizanje visine prihoda i ublažavanje hronične ruralne nezaposlenosti i siromaštva.

OVI SE BAŠ NIČEG NE STIDE! MILO KAO NIKAD PLJUVAO PO SRBIJI, A ABZOVIĆ TRAŽI DA IM POŠALJEMO BRAŠNO, ULJE, PŠENICU... Srbija će pomoći, nećete biti gladni!

U najmnogoljudnijoj zemlji sveta postoji 56 različitih etničkih grupa.

Osim "Han Kineza", neke od poznatijih etničkih grupacija su Tibetanci, Ujguri, Mongoli, Hui (koji su kineski muslimani), ali postoje i malo poznate etničke grupe koje potiču iz Centralne Azije, sa Sibira i Južne Azije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera rogonja

pre 2 godine

Izbija treci svetski rat da bi amerika prikrila krah svoje ekonomije.Pored amerike krah ekonomiji je u engleskoj,nemackoj,francuskoj i td...Otimaju Ruski novac i imovinu kako bi prikrili bankrote.Sto posto izbija svetki rat.

Jovana

pre 2 godine

Dobro je što Amerika nikada nije imala bilo kakve represije protiv etničkih grupa, pa nije sabila i uterala etničke Indijance u rezervate otevši im zemlju na kojoj su oni jedino imali najveće pravo. Zbog toga Ameri imaju neprikosnoveno i moralno pravo da drugima drže pridike i uvode sankcije.

Bata

pre 2 godine

Da li možda Kini bajden predlaže američki model odnosa prema nažalost sadašnjoj manjini Indijancima koji su oni sproveli nad njima.

Laky

pre 2 godine

Rasisti i nacisti se povampirili zahvaljujući američko engleskim globalistima, a oni optužuju ruse i kineze za slobode i prava, dakle nema dalje. I još da se izvinu Đuri što ga Đuro tukao.

Žigolo

pre 2 godine

Licemeri van svih merila - ta ista Amerika je UNIŠTILA populaciju starosedelaca Severne Amerike poznate kao Indijanci a ono što je preživelo GENOCID doseljenika iz Evrope su zatvorili u REZERVATE u kojima su i dan danas, u 21. veku. Oni imaju prava da bilo kome nešto zameraju i drže lekcije? Očigledno su u stanju neviđene panike jer shvataju da sve manje mogu da kontrolišu čak i formalne saveznike a da protiv Rusije i Kine više ne mogu baš ništa. Jedno je sigurno, Kina neće biti tako uzdržana kao SSSR i Rusija, opaliće po njima samo ako nastave da je izazivaju a onda niko ne bi poželeo da bude u njihovoj koži.

Rade

pre 2 godine

Nema druge, da bi svet živeo u miru, treba ameriku i britaniju uništiti ! ! ! ! ! ! Najveće su zlo na planeti ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija