• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.04.2022

07:27

Rusija će biti izbačena iz  Saveta za ljudska prava?! Ameri rešili da uklone svaki trag koji podseća na Putina!

Tanjug

Vesti

Rusija će biti izbačena iz Saveta za ljudska prava?! Ameri rešili da uklone svaki trag koji podseća na Putina!

Podeli vest

Sjedinjene Države će tražiti od Generalne skupštine UN da suspenduje Rusiju iz Saveta za ljudska prava, izjavila je danas američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama, nakon što je Ukrajina optužila ruske trupe za zločin nad civilima u ukrajinskom gradu Buča

Dvotrećinskom većinom 193-člane Generalne skupštine u Njujorku može se suspendovati Rusija zbog upornog činjenja grubih i sistematskih kršenja ljudskih prava, prenosi Rojters.

"Učešće Rusije u Savetu za ljudska prava je farsa. To je pogrešno, zbog čega verujemo da je vreme da Generalna skupština UN glasa i ukloni Rusiju iz tog tela", rekla je američka ambasadorka pri UN Linda Tomas-Grinfild tokom posete Rumuniji i izrazila želju da se o tome glasa još ove nedelje.

Zvanični Kijev je najavio da će iskoristiti sve "dostupne mehanizme UN" za prikupljanje dokaza o ruskim zločinima u Ukrajini.

"Nema mesta za Rusiju u Savetu UN za ljudska prava", poručio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

Otkako je 24. februara počela ruska invazija na Ukrajinu, Generalna skupština UN je sa 140 glasova "za" usvojila dve rezolucije koje osuđuju Rusiju, dok Moskva ponavlja da sprovodi "specijalnu vojnu operaciju" s ciljem da demilitarizuje Ukrajinu.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

americki zlocinci su krenuli u konacno porobljavanje sveta .. USTANI SRBIJI ILI ZAVEKA CUTI!

Srbi su poturad narod gubitni

pre 2 godine

srbija glasala za izbacivanje rusije a srbi se prave mutavi kojaj odvratan cigansko poturski narod servi genocidaši

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija