• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2022

09:48

FRANCUSKI MINISTAR FINANSIJA NAJAVLJUJE NOVI UDAR EU NA RUSIJU! "Radi se na embargu..."

Reuters

Vesti

FRANCUSKI MINISTAR FINANSIJA NAJAVLJUJE NOVI UDAR EU NA RUSIJU! "Radi se na embargu..."

Podeli vest

Francuski ministar finansija Bruno Le Mer izjavio je danas da je u toku izrada propisa o embargu na uvoz ruske nafte na nivou Evropske unije

Le Mer je rekao za radio „Evropa 1" da taj potez traži francuski predsednik Emanuel Makron, prenosi Rojters.

„Nadam se da ćemo u narednim nedeljama ubediti naše evropske partnere da prestanu da uvoze rusku naftu“, dodao je on.

Podsetimo, u okviru šestog paketa sankcija Rusiji, Evropska unija razmatra mere koje se tiču bankarskog sektora, konkretno „Sberbanke“, kao i restrikcije u oblasti energetike.

Predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen je istakla da je glavni cilj sankcija smanjenje prihoda ruskih vlasti i da EU trenutno „razmatra pametne mehanizme“ koji će omogućiti da u sledeći paket sankcija bude uključena i nafta, prenosi Sputnjik. Zvaničnica EU je demantovala kritiku na račun nemačke vlade da „usporava“ usvajanje antiruskih sankcija.
 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 2 godine

Ma možete da najavljuje te šta hoćete ceo svet je protiv vas! Pogledaj globus pa će da ti bude jasno!

POČEO NAPAD RUSKIH SPECIJALACA NA AZOVSTALJ!
Planeta

POČEO NAPAD RUSKIH SPECIJALACA NA AZOVSTALJ!

Specijalne grupe počele su napad na teritoriju Azovstalja u Marijupolju gde se nalazi još oko 3.000 pripadnika ekstremističkog bataljona Azov, saopštio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin

19.04.2022

09:07

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija