• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputniknews.com

23.04.2022

20:53

EKONOMSKI PRITISAK NA RUSIJU PROPAO - AMERI PRELAZE NA ORUŽJE ZA MASOVNO UNIŠTENJE! Pentagon nema savest, žrtve neće moći da se prebroje... Reči Zaharove odzvanjaju

Vesti

EKONOMSKI PRITISAK NA RUSIJU PROPAO - AMERI PRELAZE NA ORUŽJE ZA MASOVNO UNIŠTENJE! Pentagon nema savest, žrtve neće moći da se prebroje... Reči Zaharove odzvanjaju

Podeli vest

Ekonomski pritisak na Rusiju nije uspeo i Amerika sada prelazi na primenu oružja za masovno uništenje i ako se to desi žrtve neće moći da se prebroje, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

„Očigledno je da se prvobitni plan SAD sastojao u ekonomskom pritisku na Rusiju s ciljem da je primoraju da revidira svoje legitimne interese u oblasti osiguranja bezbednosti. Nisu uspeli. Sada SAD prelaze na primenu oružja za masovno uništenje, tj. na igre ‘preko crvene linije’. Ako se to dogodi žrtve neće moći da se prebroje. I svaka od njih je na savesti američkih stratega u kabinetima Bele kuće, Stejt departmenta i Pentagona i na savesti, ako je uopšte od nje nešto ostalo, njihovih kijevskih marioneta“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Kako je navela, Amerikanci i njihovi partneri u Evropi ignorišu činjenicu da Rusija već oko pet godina nema hemijsko naoružanje – od 27. septembra 2017. godine, što je verifikovala i Organizacija za zabranu hemijskog oružja.

Taj nedostatak u američkim planovima Ukrajinci uz pomoć stručnjaka NATO nameravaju da nivelišu prilično drsko – kao što loši istražitelji nevinima podmeću oružje sa otiscima tako i Vašington i Kijev nameravaju da podmetnu to oružje ruskim snagama u Ukrajini, navela je ona.
Jedan takav pokušaj se već dogodio kada je na položaje ruskih snaga iz ukrajinskog drona bačen kontejner sa ampulama.

Plan je bio da kada se one razbiju dođe do hemijske reakcije koja će izazvati eksploziju i požar uz emisiju otrovnih supstanci koje nisu deo konvencionalnih listi.

Foto: AP/Photo

Postoje podaci, navela je ona, da je Ukrajina kupila još 50 dronova koji omogućavaju da se u vazduhu raspršuje hemijsko ili biološko oružje.

Podsetimo, načelnik snaga ruske vojske za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov izjavio ndavno da je jedan od scenarija koje Zapad planira u Ukrajini kako bi optužio Rusiju – primena oružja za masovno uništenje u gradovima Slavjansk i Kramatorsk.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

evropo izolujte britance i amerikance jel vas vuku na dno vi cete stradati ne oni

danilovgrad

pre 2 godine

e kad beitanci kazu...onda je to do jaja....istina

Mare Car

pre 2 godine

Pod 1: Ukrajina ne kupuje oruzije, njoj ga daje "zli zapad" ( usput da isprobaju i vide kako radi) Pod 2: Ako neko pocne i da koristi oruzije za masovno unistenje, brzo ce sa hemiskog da se predje na nuklearno, pa za 45-60min ( toliko treba raketama da prelete sa jedne na drugu stranu) nema da ima nikoj na ovoj planeti , osim mozda bubasvaba a i tada vise nece biti vazno ko je zapoceo jer nema ni da ostane neko da o tome lupa glavu i evidentira Pod 3: Sta god da kaze Zaharova za sankcije i nije bas tako ( imam prijatelje ruse na netu), inflacija se povecala, cene su skocile, plate i penzije pale, a nekih stvari vise nema da se kupe ( 30 000 rubalja je 350evra) Pod 4: Dosta stvari sta je Zaharova rekla do sada pokazalo se kao neistina, pa vise nije "siguran izvor, istine, tako da njene izjave treba da se uzmu sa dozom rezerve

milankukic

pre 2 godine

bregyit je stvoren da bi britanci mogli da sa AMERIMA povuku u propast sveta yato prkinite sve sto hoce te dve ratno huskacki i krvi yrdne dryave

maya elijah

pre 2 godine

U braku sam sedam godina bez djeteta, pa se moj muž počeo čudno ponašati, u zadnje vrijeme dolazi kući i više ne provodi vrijeme sa mnom, a razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je doktorica rekla da nema načina da zatrudnim, to bi mi stvarno zagorčalo život. sve dok nisam naišla na prijatelja koji mi je s interneta pričao o DR Alabi, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje ja prolazim, pa sam kontaktirala DR ALABU i objasnila mu. rekao mi je sve što trebam dati prije nego što je mogao odustati od čarolije da vrati mog muža, što sam i učinila, i poslao je snažnu molitvu koju sam morala izgovoriti usred noći dok je bacio ljubavnu čaroliju. Bilo je to čudo 48 sati kasnije, moj jedini muž mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u bilo čemu što želim. Brzo sam nazvala alabu i ispričala mu što se događa u tom trenutku, a on mi je također pripremio i poslao lijek koji je rekao da će izliječiti sve neželjene bolesti ili infekcije koje me sprečavaju da zatrudnem, a zatim me uputio o tome. kako ga koristiti prije nego što upoznam svog muža. To je nakon korištenja ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće po cijelom tijelu, stvarno sam trudna, upravo sam 1. ovog mjeseca rodila dječaka. Obećavam da ću cijeli svijet obavijestiti o DR Alabi kako bih sačuvao svoju vezu, kao i da će mi dati djecu, koju danas s ponosom mogu zvati svojom. Za svaku ženu kojoj je to nemoguće, evo prilike da se nasmiješite i donesete sreću svojoj obitelji, obratite se na e-mail DR Alabe: dralaba3000@gmail.com ili kontaktirajte njegov WhatsApp/viber na ovaj broj:+1(425) 477- 2744, on je Bog poslan da vrati izgubljene ljubavnike i donese vam sreću.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija