• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2022

13:40

JOŠ JEDNA DRŽAVA ULAZI U RAT?  Bugarska, Izrael, Nemačka, SAD pozivaju svoje građane da ODMAH napuste OVAJ REGION!

Vesti

JOŠ JEDNA DRŽAVA ULAZI U RAT? Bugarska, Izrael, Nemačka, SAD pozivaju svoje građane da ODMAH napuste OVAJ REGION!

Podeli vest

Vlasti Izraela, Nemačke, Bugarske, SAD, Kanade i drugih država preporučuju svojim građanima da odmah napuste pridnjestrovski region Republike Moldavije, koji je van ustavne kontrole, u vezi sa nedavnim incidentima koji su tamo prijavljeni, prenosi agencija IPN

Nerezidentni ambasador Izraela za Moldaviju Džoel Lajon napisao je na Tviteru da Izrael poziva svoje građane da što pre napuste Pridnjestrovlje zbog pogoršanja bezbednosne situacije. Takođe savetuje da svako predstojeće putovanje treba otkazati.

Nemačko savezno ministarstvo spoljnih poslova takođe obeshrabruje putovanja u pridnjestrovski region jer se bezbednosna situacija u Pridnjestrovlju pogoršala. Nemačke vlasti su saopštile da nemačka ambasada u Kišinjevu ne može da ponudi konzularnu pomoć nemačkim državljanima koji se nalaze u Pridnjestrovlju.

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske preporučilo je u četvrtak bugarskim državljanima da se uzdrže od bilo kakvog putovanja u Republiku Moldaviju, dok oni koji se nalaze u Moldaviji treba da napuste zemlju dostupnim prevoznim sredstvima s obzirom na pogoršanje situacije u Republici Moldaviji i njenom susedstvu.

Ambasada SAD poziva američke državljane u Pridnjestrovlju da odu odmah nakon eksplozija koje su se dogodile u Tiraspolju i blizu Majaka u otcepljenom regionu Pridnjestrovlja 25. i 26. aprila.

Kanada je takođe savetovala svoje građane da izbegavaju putovanje u Pridnjestrovlje s obzirom na opasnost od oružanog sukoba tamo. Ako su građani Kanade tamo, oni se pozivaju da odmah odu jer su kapaciteti zemlje da pruža konzularne usluge u regionu ograničeni.

Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Moldavije saopštilo je da je ažuriranje putnih obaveštenja uobičajena praksa i da se procena mogućnosti izdavanja nivoa upozorenja vrši prema posebnim nacionalnim kriterijumima.

Predsednica Moldavije Maja Sandu izjavila je u sredu uveče da trenutno nema ozbiljnih pretnji po bezbednost Moldavije. On je to rekla komentarišući izjavu Alekseja Arestoviča, savetnika šefa kabineta ukrajinskog predsednika, da bi Ukrajina i Rumunija mogle da pruže vojnu pomoć Moldaviji u slučaju ugrožavanja njene bezbednosti.

"Mogu sa sigurnošću da kažem da trenutno nema ozbiljnih pretnji za građane Moldavije, posebno one koji žive na desnoj obali reke Dnjestar. Održavamo kontakte sa našim partnerima koje diplomatskim kanalima obaveštavamo o rizicima", rekla je Sandu i naglasila da su vlasti Moldavije angažovane na sprečavanju akcija koje bi mogle da predstavljaju pretnju po bezbednost zemlje, prenosi TAS S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paradajz

pre 1 godinu

1500 ruskih vojnika je blokirano u Zadnjestrovskoj republici od pocetka napada na Ukrajinu a zalihe su im na izmaku, preko Ukrajine sada ne dolazi nista, ni gorivo ni hrana, a preko mora takodje, jer bi morali da se snadbevaju preko Odese ili Konstance u Rumuniji a avio snadbevanje iz Rusije preko Ukraijine je nemoguca misija...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija