• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.05.2022

18:07

ISPRAVKA: Evropa ostaje bez trećine isporuka gasa iz Rusije

Pixabay

Vesti

ISPRAVKA: Evropa ostaje bez trećine isporuka gasa iz Rusije

Podeli vest

Operator gasnog transportnog sistema Ukrajine od sutra obustavlja tranzit gasa u Evropu preko gasne stanice „Sohranovka“ koja se nalazi u Luganskoj oblasti, navodi se u saopštenju operatora.

- Operator gasnog transportnog sistema Ukrajine obaveštava da se od 07.00 časova 11. maja 2022. godine neće vršiti prijem gasa u gasni transportni sistem Ukrajine u tački "Sohranovka" - precizirano je u saopštenju.

Kako je precizirano, usled nastupanja okolnosti više sile nije moguć dalji transport gasa preko stanice „Sohranovka“ i pogranične kompresorske stanice „Novopskov“ koje su pod kontrolom Rusije.

Operator navodi da kroz kompresorsku stanicu „Novopskov“ prolazi skoro trećina gasa koji se isporučuje iz Rusije u Evropu tranzitom – do 32,6 miliona kubnih metara dnevno.

Kompanija navodi da je „u cilju ispunjavanja tranzitnih obaveza prema evropskim partnerima moguće privremeno prebacivanje nedostupnih kapaciteta sa tačke 'Sohranovka' u tačku 'Sudža' koja se nalazi na teritoriji koja je pod kontrolom Ukrajine“.

U ovom članku je ranije objavljena netačna informacija da Ukrajina obustavlja tranzit ruskog gasa u Evropu, a zapravo je reč samo o jednoj od tačaka transporta gasa, što znači da se obustavlja samo jedan deo isporuka ruskog gasa u Evropu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

I pored ratnih dejstava Rusija ni posle 2.5 meseca nije htela niti pokušala da zavrne slavinu Evropi i očigledno je pažljivo vodila računa da sistem transporta gasa ne bude oštećen. Ovim potezom Zelenski po svaku cenu hoće da natera EU da uđu u otvoreni rat sa Rusijom za njegov račun ... E sad da vidimo kako će njihova moćna privreda da funkcioniše ... i da li će nas i dalje da pritiskaju ili će tražiti da im dopremamo gas iz Rusije Turskim tokom preko Mađaeske.

Miki

pre 1 godinu

a meni nesto milo i drago,rusija im nije zaustavila.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija