• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.06.2022

14:16

(VIDEO) PLAĆENICI SU BILI NEMOĆNI U UKRAJINI! ŠOKANTNA ISPOVEST BIVŠEG BRITANSKOG OFICIRA! Čak ni momci koji su prošli Avganistan i Irak nisu bili spremni za ovakav rat!

Printskrin /telegram RV voenkor

Vesti

(VIDEO) PLAĆENICI SU BILI NEMOĆNI U UKRAJINI! ŠOKANTNA ISPOVEST BIVŠEG BRITANSKOG OFICIRA! Čak ni momci koji su prošli Avganistan i Irak nisu bili spremni za ovakav rat!

Podeli vest

Apsolutni nedostatak obuke za plaćenike i čisti haos su u redovima Oružanih snaga Ukrajine izjavio je britanski plaćenik koji se borio u Ukrajini

Bivši oficir Kraljevske mornarice koji se medijima predstavio kao Kurtis ispričao je kako je otišao u Ukrajinu i šta se tamo događalo.

Prema njegovim rečima, bilo je mnogo drugih "vojnika sreće" iz Velike Britanije, bivših vojnika iz mornarice, pešadije, specijalnih snaga, čak i iz avijacije. Ogromna većina je starija od 30 godina, ali bilo je i dvadesetogodišnjih omladinaca koji su igrali dovoljno kompjuterskih igrica poput "Call of duti" i odlučili da se okušaju u pravom ratu.

Britanski plaćenik kaže da su čak i ljudi sa iskustvom u drugim oružanim sukobima bili nemoćni pred onim što su videli u Ukrajini: apsolutni nedostatak obuke plaćenika pre slanja na front i haos u redovima ukrajinske vojske.

"Čak ni momci sa iskustvom iz Avganistana i Iraka nisu bili spremni za rat koji se dešava u Ukrajini", rekao je Kurtis.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovana

pre 1 godinu

Kakva tebi obuka treba?! Ti i tvoji veterani valjda se do sada nešto naučili! Nego, biće da do sada niste ratovali sa Rusima...

Duda

pre 1 godinu

Rus dugo trpi, kad mu prekipi pezi mu sa puta. Sta ste vi mislili, da se usetate u Rusiju. Glupani jedni, vi niste uopste ucili istoriju, ili ste ucili onu koju vi pisete.

mixer

pre 1 godinu

Eto kako je ratovati protiv najvece vojne sile na svetu . Nek svoje iskustvo prenese amerima

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija