• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Vostok

12.07.2022

19:06

ŠTA REĆI! NEMAČKA SE NADA OBNAVLJANJU ISPORUKA RUSKOG GASA PREKO "SEVERNOG TOKA"! Toliko o sankcijama Rusiji... SVE JASNO...

reuters/Fotoilustracija/Clipart

Vesti

ŠTA REĆI! NEMAČKA SE NADA OBNAVLJANJU ISPORUKA RUSKOG GASA PREKO "SEVERNOG TOKA"! Toliko o sankcijama Rusiji... SVE JASNO...

Podeli vest

Berlin računa da će se isporuke gasa preko „Severnog toka" nastaviti nakon planiranog održavanja

Nemački ministar ekonomije i vicekancelar Robert Habek rekao je da se nada nastavku isporuke ruskog prirodnog gasa gasovodom "Severni tok" nakon što se završi njegovo godišnje desetodnevno održavanje.

- Nemam tajnih informacija ni o prvom ni o drugom scenariju. Takva mogućnost postoji - rekao je Habek za ARD,

Prema njegovim rečima, u Nemačkoj i dalje postoji ozbiljna zabrinutost zbog nestašice gasa tokom predstojećoje jeseni i zime.

- Ako je nemoguće dobiti više gasa na tržištu, onda moramo još više smanjiti našu potrošnju - rekao je on.

Ruski "Gasprom" je u ponedeljak obustavio rad gasovoda "Severni tok 1" zbog planiranog godišnjeg održavanja, koje bi trebalo da bude završeno 21. jula. Sredinom juna protok gasa kroz glavni gasovod smanjen je na 40 % kapaciteta zbog operativnih izazova uzrokovanih nemogućnošću da se servisirane turbine vrate na vreme iz Kanade zbog sankcija Rusiji.

Kanadska vlada je saopštila da će vratiti opremu uprkos kritikama i pritiscima Ukrajine. Međutim, Otava nije odredila datum za isporuku turbina nazad u Nemačku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Kako bi bilo da vi svi na celu sa Sholcom ukinete sve sankcije , priznate da ste odgovorni za tesku krizu u Nemackoj podnesete ostavke izvinite se Nemackom narodu i Rusiji . Tad Nemcima i industriji zima nebi bila strasna. U protivnom tesko Nemackoj ako se iznenada pokvari jos koja turbina na gasovodu. Bolje niste zasluzili.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17