• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

19.07.2022

16:58

MOGUĆ JE TOTALNI RAT! Ruski ekspert o razlozima bekstva američkih diplomata iz Kijeva!

Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

MOGUĆ JE TOTALNI RAT! Ruski ekspert o razlozima bekstva američkih diplomata iz Kijeva!

Podeli vest

Vojni analitičar lista Zavtra, Vladislav Šurigin otkrio je najverovatniji razlog bekstva američkih diplomata iz ukrajinske prestonice

Ambasada SAD u Kijevu, koju mnogi već doživljavaju kao pokazatelj intenziteta neprijateljstava u Ukrajini, ponovo je požurila da zatvori svoja vrata i odvede svoje diplomatske radnike.

Moguće je da su SAD potpuno ozbiljno reagovale na izjavu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je naložio da se pojačaju dejstva u svim operativnim oblastima. Hoće li u bliskoj budućnosti biti pogođeni ozloglašeni centri za odlučivanje, pita vojni ekspert Vladislav Šurigin.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je prošle nedelje izvršio inspekciju grupa Centar i Jug i rekao da je neophodno "pojačati akcije u svim pravcima" kako bi se isključila mogućnost da Kijev izvrši udare u Donbasu.

U međuvremenu, bivši šef ukrajinske spoljne obaveštajne službe Nikola Malomuž rekao je da je Moskva zapravo postavila "ultimatum" Kijevu: ili će savezničke snage pokrenuti ofanzivu velikih razmera u naredne dve nedelje, povećati pritisak na Harkov i jug , ili se pregovori sa Ukrajinom vode pod ruskim uslovima.

Istovremeno, američka ambasada u Kijevu je ponovo zatvorena 17. jula. Prema rečima očevidaca, vrata ambasade su čvrsto zatvorena, a u samoj zgradi niko se ne vidi. Prethodno su SAD apelovale na svoje građane apelom da napuste Ukrajinu, kao što su to već učinile krajem februara 2022. godine.

Da li svi nedavni događaji znače da specijalna vojna operacija prelazi u novu, intenzivniju fazu? Prema vojnom ekspertu Vladislavu Šuriginu, savezničke snage imaju „tešku potrebu“ da napadnu Odesu i Zaporožje, ali izgleda da Amerikanci igraju na sigurno:

- Svakako da američke ambasade na nešto reaguju; svakako da Amerikanci imaju obaveštajne sposobnosti; naravno, stalno prate sve vrste izvora koje samo imaju pri ruci.

Dakle, mogli bismo da pretpostavimo da Amerikanci nešto znaju što nisu javno rekli. Vrlo je moguće da će ruska vojska početi da čisti Ukrajinu temeljnije nego do sada, pritom će možda biti na meti sve američke trupe.

Šta ćemo da radimo? Nemam mape Generalštaba, ali očigledno je da ćemo nastaviti operaciju – imamo jaku potrebu da počnemo da delujemo u pravcu Odese i Nikolajeva, Harkova i Zaporožja – kaže Šurigin.

Prema rečima vojnog stručnjaka koji se nedavno vratio iz Donbasa, specijalna vojna operacija će se nastaviti i niko ne može da precizira kada će ruska vojska i gde stati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17