• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

31.07.2022

11:27

(VIDEO) ZAPAD JE ČEKAO DA ČUJE PUTINA, STIGLA IM JE BRUTALNA PORUKA! Rusija će svim sredstvima braniti svoje pomorske granice, "Cirkon" nema ograničenje! DA LI SU GA ČULI?!

Vesti

(VIDEO) ZAPAD JE ČEKAO DA ČUJE PUTINA, STIGLA IM JE BRUTALNA PORUKA! Rusija će svim sredstvima braniti svoje pomorske granice, "Cirkon" nema ograničenje! DA LI SU GA ČULI?!

Podeli vest

Ruska flota je spremna da munjevitom brzinom odgovori svakom ko posegne na suverenitet i slobodu Rusije

- Otvoreno smo u novoj Pomorskoj doktrini Ruske Federacije odredili granice i zone naših nacionalnih interesa. Ekonomske i strateške. To su, pre svega, naše arktičke vode, vode Crnog, Ohotskog i Beringovog mora, Baltičkog i Kurilskog moreuza. Obezbeđivaćemo njihovu zaštitu čvrsto i svim raspoloživim sredstvima - rekao je Putin.

- Ruska flota je spremna da munjevitom brzinom odgovori svakom ko posegne na suverenitet i slobodu Rusije, „uspešno i časno ispunjava strateške zadatke na granicama naše zemlje i u bilo kojoj oblasti Svetskog okeana, ima visoku gotovost za aktivna dejstva na svojim priobalnim, površinskim, vazdušnim i podvodnim snagama i sredstvima - dodao je on.

On je dodao i da će isporuka hipersoničnih raketnih sistema „Cirkon" Oružanim snagama Rusije početi narednih mesec, kao i da su mogućnosti sistema „Cirkon" neograničene.

Rusija će nastaviti izgradnju brodova i plovila i pomorske naučno-istraživačke programe, a u primorskim regionima desiće se velike pozitivne promene, naveo je Putin.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je podsetio da je ove godine parada posvećena 350-godišnjici rođenja osnivača ruske redovne flote Petra Velikog. Pod njegovom vlašću Rusija je stekla status velike pomorske sile, stekla autoritet i uticaj u svetu.

Dan ruske flote se obeležava svake godine poslednje nedelje jula, a pomorska parada u Sankt Peterburgu je njen glavni događaj. Prvi put je održana 2017. godine po naređenju predsednika. 

Po obimu događaja može da se uporedi sa paradom pobede 9. maja na Crvenom trgu u Moskvi. Na paradi se pokazuje snaga i moć ruske mornarice, njena spremnost da izvrši širok spektar zadataka u svim delovima svetskog okeana.

Ove godine u paradi u Sankt Peterburgu učestvuje 47 brodova i 42 letelice, kao i više od 3.500 pripadnika flote.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivanka

pre 1 godinu

Русија се мора одбранити од најезде америчког фашизма који је окупирао Западну Европу 1945. после искрцавања америчких трупа у Нормандији... Русија је једини истински светионик слободе - против накарадног америчког фашизма ( који данас у форми ГЛОБАЛИЗМА ) жели да овлада целим светом...И оствари амерички: политички и економски МОНОПОЛ над свим народима овог света... СМРТ ФАШИЗМУ - СЛОБОДА НАРОДИМА...!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17