• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

06.08.2022

07:17 >> 19:14

(UŽIVO) 164. DAN RATA! Rusi stigli do Avdejevke, uspešno probijaju odbranu Kijeva! Ukrajinske "Latice" ranile dva muškarca! (FOTO, VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) 164. DAN RATA! Rusi stigli do Avdejevke, uspešno probijaju odbranu Kijeva! Ukrajinske "Latice" ranile dva muškarca! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini ušla je u 164. dan

22.20 - Ruska vojska upozoprila kakve bi bile posledice u slučaju havarije na nukleranoj elektrani Zaporožje

19.13 - Ukrajinske "Latice" ranile dva muškarca

Dvojica muškaraca povređena su u Donjecku u eksplozijama protivpešadijskih mina "Latica", koje ukrajinska vojska baca na grad iz višecevnih raketnih bacača.

Ovo je saopšteno u Štabu Teritorijalne odbrane DNR.

- U Kirovskom okrugu grada u ulici Vozdušna, muškarac rođen 1968. godine nagazio je na zabranjenu protivpešadsku minu PFM-1 "Latica", sa ranom je odveden u Republički centar za traumatologiju. Slična situacija i u Ulici Birjuzova, muškarac rođen 1964. godine ranjen je i prebačen u gradsku bolnicu broj 9.

18.50 - Bezsonov: NM DNR izbacila Ukrajince iz Marinke

Snage Narodne milicije DNR, uz podršku ruske vojske, izbacile su ukrajinske jedinice sa položaja na jugu Marinke, odakle su gađale stambena naselja Donjecka, rekao je zamenik ministra informisanja Donjecke Narodne Republike Danil Bezsonov. 

18.30 - Rusi stigli do Avdejevke, uspešno probijaju odbranu Kijeva

Bukvalno na kilometar od vojske DNR nalaze se dobro utvrđeni položaji ukrajinske vojske, odakle granatiraju Donjeck poslednjih 8 godina.

18.05 - Preminuo šef Novokahovske administracije Vitalij Gur nakon atentata

Zameik šefa Novokahovske administracije Vitalij Gur preminuo je u bolnici nakon što je na njega izvršen atentat.

O smrti ovog činovnika saopštio je šef administracije Nove Kahovke. Inače, ovaj grad se nalazi u Hersonskoj oblasti.

17.45 - Izvršen atentat na šefa Novokahovske administracije

Nepoznati počinioci izvršili su atentat na zamenika šefa Novokahovske administracije Vitalija Gura i on se trenutno nalazi na reanimaciji, saopštio je rukovodilac administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

Kako je rekao, njegovo stanje je teško.

Nepoznati počinioci ispalili su više metaka u Gura u blizini njegove kuće, a pretpostavlja se da je na njega pucano iz pištolja Makarova.

15.20 - Ukrajinska vojska je u roku od 15 minuta dva puta gađala Kujbiševski okrug Donjecka

Ispaljeno je 14 granata NATO kalibra (155 milimetara), saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

13.24 - Ruska vojska likvidirala više od 80 plaćenika iz „Legije stranaca“, ukrajinske brigade dezertiraju

Vazdušno-kosmičke snage Rusije likvidirale su više od 80 plaćenika i 11 jedinica tehnike u napadu na uporište „Legije stranaca“ u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije na brifingu.

Avijacija Oružanih snaga Rusije i artiljerija uništile su u Hersonskoj oblasti oko 500 ukrajinskih ekstremista. Naime, u mestu Belogorka u Hersonskoj oblasti uništen je položaj 46. ukrajinske aeromobilne brigade. Tom prilikom je likvidirano više od 400 ljudi. Takođe, u napadu ruske avijacije na položaje ukrajinske vojske u području mesta Andrejevka, Lozovo i Dolgovo u Hersonskoj oblasti likvidirano je preko 70 ekstremista, a oko 150 je ranjeno.

Tokom kontrabaterijske borbe likvidiran je ukrajinski vod višecevnog raketnog bacača „Oljha“ i američkih sistema „Himars“ u Harkovskoj oblasti.

Ukrajinske brigade dezertiraju u Nikolajevskoj oblasti usled masovnih gubitaka.

„Ukrajinski vojnici 59. motorizovane pešadijske, 61. pešadijske jegerske i 35. brigade marinaca odbili su da izvršavaju naredbe o ofanzivi, ostavljaju položaje i dezertiraju“, saopštila je ruska vojska.

 

 

Ruska avijacija je za dan uništila dva ukrajinska aviona Su-25 u području Solnceva u Kirovogradskoj oblasti i u području Radgospnog u Hersonskoj oblasti. Ruska PVO je oborila osam ukrajinskih bespilotnih letelica, a takođe je presrela 26 granata u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti.

Ruska vojska je onesposobila pet ukrajinskih vodova višecevnih raketnih bacača „Grad“, tri voda samohodnih haubica „Gvozdika“, četiri voda haubica D-30 u području DNR i u Nikolajevskoj oblasti.

U toku proteklog dana u Ukrajini je uništeno komandno mesto 10. brdske jurišne brigade, ljudstvo i tehnika u 135 rejona, kao i dva skladišta naoružanja. Ruska vojska je takođe uništila skladište goriva sa više od 50.000 tona dizel goriva za vojnu tehniku grupe trupe „Dnjepar“.

12.21 - Ruska zastava podignuta je na TV tornju, na visini od 110 metara, u mestu Dnjeprorudno u Zaporoškoj oblasti

 

 

11.45 - Pokušaj atentata

U mestu Nova Kahovka u Hersonskoj oblasti pokušan je atentat na zamenika šefa administracije Vitalija Gura. On je hospitalizovan i u teškom je stanju, rekao je za Sputnjik izvor u administraciji.
"Napad je izveden u kući u kojoj živi Gur, nepoznate osobe su pucale na njega. On je u teškom stanju i razmatra se njegovo prebacivanje na Krim", rekao je taj izvor.

10.52 - Britansko ministarstvo odbrane: Ruske snage se gomilaju na jugu

Ministarstvo odbrane Velike Britabnije javlja da se ruske snage gomilaju na jugu Ukrajine. Međutim, iz ministarstva kažu da nije jasno jesu li te dodatne snage bile za novi napad na ukrajinsku teritoriju ili u očekivanju ukrajinske protivofanzive.

09.46 - Gubici Ukrajinaca u LNR

Gubici Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti Narodne milicije LNR tokom proteklog dana iznosili su više od 40 ljudi. Ovo je saopštio zvanični predstavnik republičkog resora za odbranu Ivan Filiponenko.

„U protekla 24 časa, tokom aktivnih ofanzivnih dejstava jedinica Narodne milicije LNR, neprijatelj je pretrpeo velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici. Do 43 lica, dva tenka, četiri oklopna transportera, sedam jedinica specijalna vozila, uništena su tri dugotrajna vatrena mesta“, kaže Filiponenko, preneo je Tass.

09.01 - Bitka za Artemovsk: Ukrajinci napustili strateške položaje na uzvišenju 

Komandant 20. bataljona Narodne milicije LNR sa pozivnim znakom „Džekson“ pokazao je položaje na uzvišenju koji, kako je navedeno, omogućavaju Rusima da drže ukrajinsku vojsku u Artemovsku na nišanu.

 

 

 

08.14 - Ispaljene mine na Donjeck

Snage Kijeva ispalile su protivpeđadijske mine "Lepestok" na Donjeck, tvrde ruski izvori.

 

 

07.02 - DNR: Među ubijenima i optuženi azovci

Ukrajinski nacionalisti su udarom na istražni zatvor u Jelenovki u DNR ubili oko 20 militanata ukrajinskog nacionalističkog puka „Azov“, među kojima su bili i optuženi za zločine čiji su predmeti bili pripremani za suđenje, saopštili su istražni organi vlasti DNR.

07.00 - Poljanski: Uslovi Ukrajine su smešni

Ukrajina nije spremna da vodi ozbiljne pregovore o nagodbi, uslovi koje ona postavlja su smešni, rekao  je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija