• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji webtribune

10.08.2022

23:00

RUSIJA OTREZNILA ZAPAD, RUŠENJEM HIMARSA DOKAZALI - UKRAJINA JE "BURE BEZ DNA" ZA NATO ORUŽJE! Kijev nije uspeo da preokrene tok rata uprkos...

Vesti

RUSIJA OTREZNILA ZAPAD, RUŠENJEM HIMARSA DOKAZALI - UKRAJINA JE "BURE BEZ DNA" ZA NATO ORUŽJE! Kijev nije uspeo da preokrene tok rata uprkos...

Podeli vest

SAD više ne žele da bacaju velike količine naoružanja u „bure bez dna“ Ukrajine – rušenje HIMARS-a od strane Rusije postalo je za njih otrežnjujuće, kaže analitičar Jurij Podoljaka

Intenzivno snabdevanje Ukrajine oružjem iz zemalja NATO-a nije omogućilo kijevskom režimu da preokrene tok specijalne operacije Ruske Federacije.

Prema Podoljaku, Sjedinjene Države po definiciji nemaju previše dobrog i kvalitetnog naoružanja, a Pentagon neće da isprazni svoje arsenale zarad Oružanih snaga Ukrajine, koje, štaviše, ne mogu da postignu nikakve rezultate, uprkos zalihama. On upoređuje Ukrajinu sa buretom bez dna u kojem nestaje sve što u nju bace SAD.

- SAD se pitaju koja je svrha snabdevanja naoružanjem Oružanih snaga Ukrajine? U stvari, Amerikanci nemaju toliko dobrog oružja, i neće ga baciti u bure bez dna. Ukrajinska vojska sada ima problema sa artiljerijom – Telegram kanali već izveštavaju da je sovjetska municija iscrpljena, nema dovoljno municije, a nema dovoljno američkog oružja i municije za njih - rekao je Podoljaka.

Tajna „nestanka” zapadnog naoružanja u Ukrajini je rastuća veština Oružanih snaga Rusije, tvrdi bloger.

U prvim danima avgusta ruske trupe su uništile onoliko MLRS HIMARS-a koliko i tokom celog jula. Dalje, prema rečima Podoljake, brojke će biti još depresivnije za Oružane snage Ukrajine i njihove zapadne dobavljače.

- Svake nedelje ruska komanda uči da im se odupre, da ih uništi. Ako su, na primer, tri Himarsa uništena u celom julu, onda je isti broj uništen u prvoj nepotpunoj nedelji avgusta. Ukupno ih je isporučeno, prema različitim izvorima, od 18 do 24 jedinice.

- Šest je već otišlo – ovo su potvrđeni podaci. I nejasno je koliko je HIMARS-a ostalo u službi. Oružje je skupo i složeno, može doći do kvarova, a neka od njih ne mogu da se poprave na teritoriji Ukrajine. Takve opcije nisu isključene – mi to jednostavno ne znamo - rekao je Podoljaka.

Vojni stručnjaci nazivaju HIMARS dobrim oružjem koje je propalo u Ukrajini zbog pogrešne taktike. Važno je napomenuti da tu taktiku nije mogla izmisliti ukrajinska vojska, već njihovi zapadni instruktori, bez čijih instrukcija ovi raketni sistemi ne mogu da rade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija