• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Mediji

11.08.2022

21:12

OVDE JE NEKO LUD?! SAD BI DA DEMILITARIZUJU NUKLEARKU ZAPOROŽJE! MAJSTORI, PA RUSI SU TO VEĆ URADILI, a vi provocirate katastrofu!

Fotoilustracija

Vesti

OVDE JE NEKO LUD?! SAD BI DA DEMILITARIZUJU NUKLEARKU ZAPOROŽJE! MAJSTORI, PA RUSI SU TO VEĆ URADILI, a vi provocirate katastrofu!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države podržavaju pozive da se formira demilitarizovana zona oko nuklearne elektrane Zaporožje, nakon borbi u kojima su učestvovale ruske i ukrajinske snage u blizini elektrane, izjavio je danas portparol Stejt departmenta. Rusija uprono upozorava Ukrajinu da obustavi provokacije kod nuklearne elektrane Zaporožje

- Borba u blizini nuklearne elektrane je opasna i neodgovorna, mi nastavljamo da pozivamo Rusiju da prekine sve vojne operacije u ili blizu ukrajinskih nuklearnih objekata i vrati potpunu kontrolu Ukrajini, i podržavamo ukrajinske pozive za demilitarizovanu zonu oko nuklearne elektrane - poručio je portparol, preneo je Rojters.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je ranije danas na hitan prekid vojnih aktivnosti u blizini te najveće nuklearne elektrane u Evropi.

Nakon granatiranja nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini, Međunarodna agencija za atomsku energiju traži pristup postrojenju koje je okupirala Rusija - i upozorava na nuklearnu katastrofu.

Granatiranje ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje tokom borbi između ruskih i ukrajinskih trupa izaziva veliku zabrinutost Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Generalni direktor IAEA-e Rafael Grosi upozorio je na rizik od nuklearne katastrofe koja bi, kako je rekao, mogla ugroziti javno zdravlje i životnu okolinu u Ukrajini, ali i šire.

Grosi je bio izuzetno zabrinut zbog događaja u petak. "Svaka vojna i vatrena moć usmerena na postrojenje ili iz njega je igranje s vatrom, sa potencijalno katastrofalnim posledicama", rekao je Grosi. Pretnja sigurnosti nuklearke u Zaporožju  mora se izbeći "po svaku cenu".
 
Rusija uprono upozorava Ukrajinu da obustavi provokacije kod nuklearne elektrane Zaporožje koje bi mogle biti imati velike posledice

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova više puta je upozorila Zelenskog da prestane sa provokacijama kod najveće evropske nuklearke.

- To bi moglo da izazovu nuklearni akcident, sa mogućim posledicama koje bi prevazišle Ukrajinu - rekla je Zaharova.

Podsetimo, Sad su Kijevun dostavile rakete i projektile dugog dometa kojema Ukrajinci gažaju ruske pozicije u dzbini, a neretko i Zaproožje gde je sporna nuklearka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kele

pre 1 godinu

Ma bas je 'tako', a ko su rusi demilitarizovali, zasto se na satelitskim snimcima izmedju objekata nuklearne elektrane , vide ukopani polozaji za artiljeriju, VBR-ove smerch i cak polozaj za dva lansera tocka raketa.... pojavili se onako a "demilitarizovano"... ajde bre, price za malu decu...koriste elektranu kao polozaje, pa svako normalan bi to napravio, oni mogu da pucajuu ali neprijatelj nesme da ih gadja jer moze da napravi stetu na elektrani

Mapko

pre 1 godinu

Kele, ako nisi znao "tocka-u" raketa je izbacena iz upotrebe ruske vojske, a DNR-LNR vojske takve rakete nemaju, toliko o ozbiljnost tvoje nebulozne price o snjimcima gde se vidi naoruzanje tako zvanie ruske armije, toliko o tvoje price da Rusi napadaju ukro-nacisticki polozaji sa zaporozske centrale. Ako se vidi nekakvo naoruzanje na snjimcima koji si spomenuo, onda to samo mogu biti naoruzanje koji su ukro-nacisti postavili pre pada centrale u rukama ruske vojske. Kele, nemoj se blamirati sa takvim komenterima, kad te molim.

cardak

pre 1 godinu

DOGOD JE TAMO skladiste odpadka od iskoriscenouranijuma(PRAVI SE PRLJAVA BOMBA) dotle rUSI ni maknuti nece ,A ovo je jasno Zapadni INSTITUT ZAPADNA ODLUKA! Nece proci ni mesec dana bice definitivno ugasena ,BLINDIRANA za SVA VREMENA.A RUSI pocinju da razmisljaju dali da prestanu da zapadne NE prestanu snabdevati obradjenim uranijumom(45% amerske potrosnje samo pa redom)!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija