• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

23.08.2022

08:27

PENTAGON SE ZAIGRAO, "OTVORENO" LAŽU SVOJE GRAĐANE! Američke vlasti TAJNO isporučuju Kijevu neke vidove naoružanja!

Vesti

PENTAGON SE ZAIGRAO, "OTVORENO" LAŽU SVOJE GRAĐANE! Američke vlasti TAJNO isporučuju Kijevu neke vidove naoružanja!

Podeli vest

Američke vlasti namenile su Kijevu više naoružanja nego što je objavila američka administracija, piše list "Politiko"

- U Vašingtonu kruže glasine da SAD Kijevu isporučuju više naoružanja nego što je saopštila američka administracija - piše na sajtu "Politika“, uz napomenu da je prošlog petka visoko rangirani predstavnik Pentagona na konferenciji za novinare priznao da SAD već neko vreme isporučuju Ukrajini protivradarske rakete "HARM“, ne saopštavajući to javnosti.

- Kada smo prvi put objavili da isporučujemo rakete 'HARM', nismo navodili konkretne podatke o tome. Opisali smo to kao isporuku protivradarskih sistema - rekao je činovnik.

Kasnije je portal "Jahu njuz" takođe pisao o tome da je moguće da su SAD predale Ukrajini navođene operativno-taktičke balističke rakete ATACMS, podseća "Politiko“.

- Nejasno je da li je to tako, ali ako je istina, onda protivreči onome što je administracija objavila - konstatuje list.

Foto: Printscreen

HARM

Izvori "Politika" su naveli da su u novom paketu vojne pomoći Kijevu, koji je objavljen krajem prošle nedelje, i navođeni artiljerijski projektili "ekskalibur".

Oni nisu bili navedeni u zvaničnom saopštenje Pentagona, koji sadrži spisak naoružanja u okviru nove tranše vojne pomoći.

"Politiko" je imao uvid u zvanično obaveštenje u vezi s novim paketom vojne pomoći, koje je administracija predala Kongresu SAD. U tom dokumentu, prema navodima lista, ističe se da oružje koje Vašington isporučuje Kijevu "nije ograničeno" samo na ono koje se nalazi na spisku.

- Priznajemo da su to samo pretpostavke. Niko iz administracije nije potvrdio, niti nagovestio postojanje tajnih isporuka oružja Ukrajini. Čak i ako ih ima, malo je verovatno da bi nam američke vlasti saopštile da postoji takva tajna odluka - zaključuje list.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija